Del

Skuespiller, solodanser, koreograf og sceneinstruktør. Årets seks nominerede til Danmarks ældste teaterpris Teaterpokalen 2021 er fundet og feltet favner bredt genremæssigt.

Det er Foreningen af Danske Teaterjournalister, der uddeler prisen. De nominerede til Teaterpokalen er fundet på baggrund af forestillinger indenfor hele scenekunstfeltet og fra hele landet. I år er der et bredt genrefelt. Skuespillerne Søren Pilmark, Anette Støvelbæk og Sofia Nolsøe, instruktør Viktor Tjerneld, solodanser ved Den Kongelige Ballet Ida Praetorius og koreograf for det moderne dansekompagni Uppercut Danseteater, Stephanie Thomasen. 

Prisoverrækkelsen finder traditionen tro sted på Folketeatret i begyndelsen af december, hvor modtageren af Teaterpokalen bliver offentliggjort. Her offentliggøres vinderen af Teaterpokalen og navnene på modtagerne af teaterjournalisternes to andre priser, instruktørprisen Teaterkatten og Initiativprisen, der går til et projekt, der har gjort sig bemærket ved et særligt innovativt tiltag, som styrker scenekunsten.

Følgende seks personer inden for scenekunstfeltet er i 2021 nomineret til foreningens store pris Teaterpokalen:

Sceneinstruktør Viktor Tjerneld, En Folkefjende, Nørrebro Teater og Odense Teater

Skuespiller Søren Pilmark, En Folkefjende, Nørrebro Teater og Odense Teater

Skuespiller Anette Støvelbæk for Sandhed og konsekvens, Teatret ved Sorte Hest

Skuespiller Sofia Nolsøe for Når vi døde vågner og A Clockwork Orange, Aarhus Teater

Solodanser Ida Praetorius for Romeo og Julie, Det Kongelige Teater

Koreograf og instruktør Stephanie Thomasen for Plejer er død – Limbo, Uppercut Danseteater

FAKTA

Foreningens priser støttes af Slots - og Kulturstyrelsen.

Teaterpokalen er Danmarks ældste teaterpris, som siden 1933 er blevet uddelt af Foreningen Danske Teaterjournalister. En lang række store navne i dansk teater har modtaget prisen, bl.a. Liva Weel, Osvald Helmuth, Bodil Kjer, Clara Pontoppidan, Ghita Nørby, Bodil Jørgensen og Lars Mikkelsen. Med i prisen følger 50.000 kr. og en sølvskål udført af sølvsmed Manuel Sjødahl.

Modtager af instruktørprisen Teaterkatten får 25.000 kr. og en lagkagekniv i sølv fra sølvsmed Manuel Sjødahl.

Modtager af Initiativprisen får 15.000 kr.