Del

I dag har Limfjordsteatret premiere på forestillingen Manden med de gyldne kugler, hvor 10 elever fra teatrets scenekunstakademi medvirker. ISCENE har spurgt, hvad det betyder for forestillingen.

LIMFJORDSTEATRET: En ny generation

10 elever fra Limfjordsteatrets scenekunstakademi får deres professionelle debut i Manden med de gyldne kugler.  På den lille ø Mors, som ligger i Limfjorden i Nordjylland, har Limfjordsteatret nemlig siden 2009 drevet en SGK – Scenekunstnerisk Grundkursus – som med tiden har udviklet sig til et tæt samarbejde med det lokale gymnasium. Her kan elever opleve en synergi med teatret, hvor de som et af de eneste stedet i Danmark både kan få Drama på A-niveau og en 2-årig SGK, vel og mærke i samme bygning. 

I podcasten undersøger vi, hvad det giver til en kunstnerisk proces at have 10 unge teenagere, der er sultne på teater, med i en professionel opsætning. Vi kigger også på, hvordan det er både at drive og gå på den specielle scenekunstneriske konstellation, der er skabt på Mors.

Denne podcast er udgivet i et mediesamarbejde med Limfjordsteatret med fuld redaktionel frihed for ISCENE.