Populært lige nu

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til debatten om dansk dramatik kontra dansk litteratur, som blev rejst på ISCENE tilbage i september...
Annoncespot_imgspot_img

Lydfortællinger og digitalt teater, du kan opleve under nedlukningen

Den aktuelle nedlukning af de danske teatre slutter forhåbentligt den 17. januar. Mens vi venter på genåbningen, er der flere gode muligheder for at opleve digitalt teater og lydfortællinger. ISCENE har samlet en række forslag her.

To oplagte til børn

Teater Jævn har omskabt deres børneforestilling Alt er en dinosaurus til en interaktiv lydteaterforestilling i syv afsnit for de 5-8-årige og andre legesyge sjæle. Forestillingen er lavet til at blive oplevet i høretelefoner udendørs og allerhelst i skoven.

alt er en dinosaurus teater jævn
Alt er en dinosaurus. Foto: Teater Jævn

I forestillingen kommer du med ind i et fantastisk fabulerende univers hvor dinosaurushistorieforskerne Sofie og Steffen fortæller historien om dinosauren Dina og lærer dig at omskabe den verden du står i, til noget ingen nogensinde har set før. Under forestillingen bliver lytteren inddraget gennem øvelser og aktiviteter, og samtidig opfordret til selv at digte med på fortællingen.

Du finder Alt er en dinosaurus som lydfortælling her.

dansefeber efterårsferie børneteater
Dansefeber, Det Kongelige Teater. Foto: Henrik Stenberg

På KGL Xtra kan man lige nu og frem til 17. januar se forestillingen Dansefeber, der bygger videre på universet fra DR’s tv-julekalender fra 2020, Julefeber. Dansefeber handler om Arthur, som forelsker sig hovedkuls i teatret, da hans klasse ser en balletforestilling. Klassekammeraterne synes dog ikke, ballet er sejt.

Arthur har lyst til at løbe væk og gemme sig, men på teatret møder han pigen Gro, som prøver at hjælpe – og ved et tilfælde hvirvles Arthur ind i vaskeægte magi og teatereventyr. Men magi er ikke ufarlig, og Gros mystiske mormor må komme til undsætning, før det ender galt.

Dansefeber kan streames her.

To operaer for børn og unge

På KGL Xtra kan man også finde den anmelderroste operaversion af Janne Tellers roman Intet, der i Martin Lyngbos iscenesættelse bringer klimaangst, kønsdiskussion og den digitale virkelighed med ind i fortællingen.

intet janne teller opera anmeldelse
Intet, Operaen, Det Kongelige Teater. Foto: Miklos Szabo.

7. klasse er tilbage i skolen efter sommerferien. Pierre har konstateret, at tilværelsen er meningsløs, og er derfor kravlet op i et træ. Kammeraterne nægter at acceptere hans påstand om, at intet betyder noget, så de bestemmer sig for at samle deres mest værdifulde ejendele i en bunke af mening, der skal overbevise Pierre om, at han har uret og bør komme ned fra træet igen.

Intet forener mere end 100 spirende sangtalenter i alderen 12-22 år på scenen med unge musikere i orkesteret side om side med Det Kongelige Kapel og fem unge solister, som fortolker de bærende hovedroller.

Intet kan streames her.

The Fairy Queen
The Fairy Queen, Opera Hedeland. Foto: Mikal Schlosser.

Midt i december havde Opera Hedeland premiere på The Fairy Queen, der er baseret på Shakespeares En Skærsommernatsdrøm. Operaen, der er filmet i unikke omgivelser på Gisselfeld Kloster, er instrueret af Freja Friberg Lyme og har tilhørende undervisningsmateriale passende til 0.-6. klassetrin.

Vi befinder os i et fantasiland langt borte, hvor der bor feer. Her overværer vi et døgn med de fire feer Sommerfe, Efterårsfe, Vinterfe og Forårsfe. I landet er også en hjemløs, som to af feerne driller. Men da efterårsfeen fortryller sommerfeen til at forelske sig i den hjemløse, skabes der splid mellem feerne på kryds og tværs. Heldigvis ender det hele lykkeligt og alle bliver igen venner.

Læs mere og find The Fairy Queen her.

Lydfortællinger for alle

Parkteatret i Frederikssund har under den samlede titel Forbindelser skabt en serie med 12 unikke hørespil skrevet af Simone Isabel Nørgaard. Lyddesigner Ditlev Brinth har skabt lyduniverset og instruktør Kasper Sejersen har stået for instruktionen.

forbindelser parkteatret
Udsigten fra én af placeringerne i Forbindelser. Pressefoto, Parkteatret

Du kan vælge at betale dig til at lytte hjemmefra eller ganske gratis gå på opdagelse i landskabet omkring fjorden, hvor vejrforholdene vil påvirke oplevelsen. Med et helt nyt teknisk koncept kan du lytte til de nyskrevne dramatiske hørespil om, hvordan fjorden forbinder, har forbundet og vil forbinde os.

Du kan læse mere og finde ruteplaner til de enkelte hørespil i Forbindelser her.

mod strømmen baggårdteatret
Fra turen med lydfortællingen Mod Strømmen på Langeland, Baggårdteatret. Foto: Ard Jongsma

BaggårdTeatret i Svendborg har også deres tre bud på usynligt teater, som du kan opleve, når det passer dig, mens du vandrer gennem landskabet i Svendborg, Faaborg og på Langeland. De tre app-baserede lydvandringer bruger naturen på Sydfyn og Øerne som scenografi, og du sætter handlingen i gang ved at gå og ved at gøre det, du bliver bedt om i løbet af stykket.

Du kan læse mere om BaggårdTeatrets tre lydvandringer her.

En usynlig mur hørespil lydfortællinger
En usynlig mur. Illustration: Max GPS

Har du mest lyst til at blive hjemme og få en kulturel oplevelse fra sofaen, så er Dora Chengs hørespil en oplagt mulighed. Stykket En usynlig mur skildrer Tysklands tilsyneladende tolerante men – ifølge dramatikeren Dora Cheng – ikke-accepterende holdning til (asiatiske) indvandrere.

I En usynlig mur udpeges en kinesisk arbejdsmigrant af en etnisk tysk ikke-migrant som værende en af dem, der har bragt Covid-19-virus til landet, og beskrives som en ulækker og farlig smittebærer. En usynlig mur tager udgangspunkt i Dora Chengs egne erfaringer med xenofobi og racisme i Tyskland.

Du kan læse mere og lytte til En usynlig mur her.

Seneste

Bora Bora Residency Centre modtager stor bevilling fra Augustinus Fonden

Augustinus Fonden har netop støttet Bora Bora Residency Centres...

51 tværæstetiske projekter får støtte fra Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har netop uddelt 13,7 millioner kroner til...

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

Bora Bora Residency Centre modtager stor bevilling fra Augustinus Fonden

Augustinus Fonden har netop støttet Bora Bora Residency Centres...

51 tværæstetiske projekter får støtte fra Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har netop uddelt 13,7 millioner kroner til...

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024
Annonce
Annonce

Bora Bora Residency Centre modtager stor bevilling fra Augustinus Fonden

Augustinus Fonden har netop støttet Bora Bora Residency Centres program for udvikling af dans og koreografi med en bevilling på 1 mio. kr. til...

51 tværæstetiske projekter får støtte fra Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har netop uddelt 13,7 millioner kroner til at gennemføre tværæstetiske forestillinger og andre aktiviteter i krydsfeltet mellem musik og scenekunst. Blandt de projekter,...

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som havde premiere i 2019. Tivolis Balletteater og balletbørn fejer blidt og yndefuldt over scenen med...