Populært lige nu

Kaptajnen på skibet – Forenede Forestillingsledere, Regissører og Rekvisitører 

Forestillingsledere, regissører og rekvisitører er nogle af de mere usynlige faggrupper i scenekunsten, men de spiller en afgørende rolle i de fleste forestillinger. Ofte...
Annoncespot_imgspot_img

Riddersalens nye koncept Kunstnerkabareten åbner til februar

Fra den 12. februar inviterer Riddersalen til den mørke og humoristiske kabaret Jolly Weltschmerz!, der er en moderne musikforestilling med træk fra den ekspressionistiske og politiske kabaret fra 1920’erne. Premieren markerer samtidig åbningen af Kunstnerkabareten Riddersalen – et helt nyt årligt tilbagevendende koncept, hvor den traditionsrige gamle ”dame” kommer i nye klæder.

Fra februar fyldes Riddersalen med ramponerede strudsefjer og et orkester i kollektiv livskrise med en gennemkomponeret billedstorm i den mørke og humoristiske kabaret Jolly Weltschmerz! Forestillingen udfordrer kabaretgenren og undersøger, hvad der sker, når et menneske går i stykker og bliver samlet igen i en moderne scenisk fortolkning.

Et helt nyt rum i byen

Med premieren på Jolly Weltschmerz! lyder på samme tid startskuddet til det nye Kunstnerkabareten Riddersalen, der bliver et helt nyt rum i byen, et fristed, hvor nuet bearbejdes. Her vil publikum møde skønhed, humor, temperament og kant. Gennem foråret inviteres publikum indenfor til teater, koncerter, litterære arrangementer, debatter og meget mere, når Riddersalens historiske rammer omdannes til Kunstnerkabareten:

”Siden 1914 har store kunstnere som Storm P., Liva Weel, PH, Per Knutzon, Lulu Ziegler, Kjeld Abell, Bertold Brecht, Daimi og Jytte Abildstrøm sat deres unikke aftryk på Riddersalens succes, og nu bygger vi videre på det fundament med moderne og vital scenekunst på Kunstnerkabareten Riddersalen. Vi ønsker at få publikums øjne op for det legendariske og magiske sted, og vi sætter det hele i gang med et brag med musikforestillingen Jolly Weltschmerz!,” fortæller kunstnerisk leder, Mette K. Madsen.

Åbningen af Kunstnerkabareten Riddersalen

Fra nytår og frem til sommer omdannes Riddersalen hvert år til Kunstnerkabareten, der med nysgerrighed, humor og samfundskritik skaber et nyt rum i byen. Det traditionsrige gamle teater transformeres til et moderne fristed med relevante og nyskabende kunstnere og værker på scenen.

Kunstnerkabareten Riddersalen er en beværtning, et teater og et rum for musik, oplæsninger, debatter og arrangementer. I foråret 2022 kan publikum bl.a. møde Bodil Jørgensen, Søren Ulrik Thomsen, Ditlev Tamm, Kirsten Hammann, Jan Grarup, Pelle Dragsted, Martin Ågerup, Mette Kierstein, Jytte Abildstrøm, Daimi, Svaneborg Kardyb, Caspar Eric, Line Knutzon, Inaam Nabil, Filip West, Hanne Højgaard Viemose, Jonas Poher og mange flere.

Kabaretens beværtning er nyindrettet og har fået et nyt farverigt design. Her bydes publikum velkommen med velskænket øl, champagne eller absint for de modige. Desuden hjælper belysningsvirksomheden Louis Poulsen generøst med at gøre PHs tid på teatret nærværende, når hans lampedesign kommer til at pryde teatrets foyer.

Læs mere om Riddersalens nye kabaretscene her.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn...

Dansehallerne søger scene-/driftstekniker

Ansøgningsfrist: 15. april 2024
Annonce
Annonce

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen i Nykøbing Falster i sidste uge for at diskutere en ny scenekunstreform. Debatten forløb roligt,...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening, der i år havde indbudt skuespiller Rasmus Krogsgaard til at præsentere næste års program...