Del

Udviklingsplatformen for Scenekunst henter i januar 2022 to nye bestyrelsesmedlemmer ind. Pr. 1. januar er koreograf og kunstnerisk leder for Recoil Performance Group, Tina Tarpgaard og teaterleder for Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret, Per Kap Bech Jensen tiltrådt som nye bestyrelsesmedlemmer.

“Jeg ser utrolig meget frem til at kunne bidrage til arbejdet for en fortsat styrkelse og opkvalificering af rammerne for den frie scenekunst i Danmark. Et område som jeg har mange års erfaring med, og som jeg oplever bidrager med så utrolig meget i forhold til både publikum og den kunstneriske udviklingen i scenekunsten. Det er her fremtidens scenekunst kan ses allerede i dag. Jeg ser frem til samarbejdet med de fantastisk medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer,” siger Tina Tarpgaard.

”Jeg glæder mig til at kunne yde mit bidrag til rammerne og betingelserne for scenekunsten nationalt og internationalt via Udviklingsplatformen, og ser frem til samarbejdet i bestyrelsen og de gode medarbejdere,” siger Per Kap Bech Jensen.

I rivende udvikling

Tina Tarpgaard og Per Kap Bech Jensen overtager pladserne fra teaterleder for Limfjordsteatret Gitta Malling og professor på Copenhagen Business School, Institut for Ledelse, Politik og Filosofi Trine Bille, som  begge pr. 31. december er fratrådt for at overgå til Applaus’ bestyrelse.

Det sker som følge af at publikumsudviklingsprojektet Applaus, som har været forankret hos Udviklingsplatformen siden 2018, er overgået til at være en selvejende institution. Desuden er danser Snorre Elvin trådt ud af Udviklingsplatformens bestyrelse.

LÆS OGSÅ: Applaus præsenterer ny bestyrelse

”Udviklingsplatformen er i rivende udvikling og det har afgørende betydning, at have erfarne og kompetente sparringspartnere i bestyrelsen, som vi kan teste ideer med, og som kan skubbe på, hvis vi sidder fast. Vi er godt vandt, og takker de afgående medlemmer for deres stor arbejde for UP, – men er også helt på toppen over at Tina og Per har påtaget sig opgaven og glæder os meget til samarbejdet,” siger Mikkel Harder, Leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst.

Den nye bestyrelse

Udviklingsplatformens bestyrelse består pr. 1. januar 2022 af:

  • Michael Thouber, direktør for Charlottenborg Kunsthal – Formand
  • Marie Breyen, CEO/Executive Producer, founder af ’even Production Aps’ –  Næstformand
  • Susanne Hammer-Jacobsen, PA/EA i LB Forsikring
  • Tina Tarpgaard, koreograf og kunstnerisk leder for Recoil Performance Group
  • Per Kap Bech Jensen, teaterleder for Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret

LÆS OGSÅ: Direktør for kunsthal bliver ny bestyrelsesformand for Udviklingsplatformen

Kilde: Pressemeddelelse, Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunst har til formål at bidrage til udviklingen af den frie scenekunst, projektstøttede teatre og mindre etablerede teatre. Det sker i dialog med nationale og internationale aktører for herigennem at bidrage til et mere dynamisk, kvalificeret og mangfoldigt scenekunstmiljø i Danmark - til gavn for hele scenekunstbranchen og publikum. Udviklingsplatformen har eksisteret siden 2016 og opererer pt. i sin anden bevillingsperiode 2020-24 med midler fra Statens Kunstfond og Bikubenfonden, som er opdragsgivere til Udviklingsplatformen.