Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★★☆ Mig og rosin – hjertevarm danseforestilling for de mindste

I danseforestillingen Mig og Rosin fabulerer ZeBU over følelseslivets mange facetter, når man er blandt de yngste i alderen 3-8 år. Det er der kommet en både rørende og lattervarm smuk forestilling ud af.

Rosiner vokser på maven og rummer både glæde, grin og gråd, der kan mærkes i kroppen. Ordene er få i Jørgen Carlslunds iscenesættelse af Mig og rosin, der billedstærkt og præcist får formuleret de mange følelsesbetonede situationer, så selv de mindste kan følge med og forstå.

Barnelivets begejstring

På scenen giver skuespiller Julie Riis og danser Linette Stamp Christensen ordene fysisk form i finurlige koreografier. Loa Carlslund og Julie Riis’ koreografi byder på formfuldendte bevægelsesmønstre i børnehøjde med løb, leg og kravlen omkring på de buede bagvæggene i Johanne Eggerts scenografi, mens komponist og musiker Nanna-Karina Schleimann favner universet med live-musik og sang.

Mig og rosin, ZeBU. Foto: Karoline Lieberkind
Mig og rosin, ZeBU. Foto: Karoline Lieberkind

Sammen folder de medvirkende barnelivets begejstring ud i al sin glæde. Med blik på alt det bedste i verden som min yndlings ven, min yndlingsis og den blødeste vante.

Forrygende fortolkning

Der sættes krop og musik til både følelsen af at ”ville have det hele” og at blive uvenner – med knyttede næver og stive knæ til hårde rytmer. Der er glæden ved venskab og en begejstret sokkeleg, hvor dansernes silkefine sokker kan trækkes meterlange med deres mængder af stof, før de slipper modpartens ben.

Publikum oplever kroppen som sjovt element, når den kravler skævt op ad den buede væg, hænger med hovedet ned eller når den til slut får en susende gyngetur – til vild jubel hos de små blandt publikum.

Mig og rosin, ZeBU. Foto: Karoline Lieberkind
Mig og rosin, ZeBU. Foto: Karoline Lieberkind

Gennem hele Jørgen Carlslunds iscenesættelse er der fokus på målgruppen og deres univers, mens danserne og de fysiske optrin holder sig til genkendelsens glæde og aldrig bliver farlige i deres fortolkning. Mig og rosin er herlig hyldest til og forrygende fortolkning af børnelivets mangefacetterede følelseliv.   

Seneste

Vi vil skabe samtaler om bæredygtighed

Teater FÅR302 arbejder målrettet med at sætte fokus på...

Forsvar kunstnerisk frihed: Dagens aktion i Kulturministeriet  

Klokken 9.30 startede performancekollektivet PERSONA NON GRATA deres vandring...

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

Vi vil skabe samtaler om bæredygtighed

Teater FÅR302 arbejder målrettet med at sætte fokus på...

Forsvar kunstnerisk frihed: Dagens aktion i Kulturministeriet  

Klokken 9.30 startede performancekollektivet PERSONA NON GRATA deres vandring...

To sceneinstruktører tiltræder legatudvalget for scenekunst

Statens Kunstfonds Repræsentantskab har netop udpeget 15 medlemmer af...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer er chefredaktør af ISCENE.dk og tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

Vi vil skabe samtaler om bæredygtighed

Teater FÅR302 arbejder målrettet med at sætte fokus på den grønne omstilling gennem kunsten. Gæstespillet Naturen kalder har premiere i denne uge, mens teatret...

Forsvar kunstnerisk frihed: Dagens aktion i Kulturministeriet  

Klokken 9.30 startede performancekollektivet PERSONA NON GRATA deres vandring fra Sort/Hvid til Kulturministeriet. En aktion, der skulle vise deres forsvar for kunstnerisk frihed. Performancekollektivet PERSONA...