Del

Mig og rosin

27. jan - 13. feb

ZeBU

I danseforestillingen Mig og Rosin fabulerer ZeBU over følelseslivets mange facetter, når man er blandt de yngste i alderen 3-8 år. Det er der kommet en både rørende og lattervarm smuk forestilling ud af.

Rosiner vokser på maven og rummer både glæde, grin og gråd, der kan mærkes i kroppen. Ordene er få i Jørgen Carlslunds iscenesættelse af Mig og rosin, der billedstærkt og præcist får formuleret de mange følelsesbetonede situationer, så selv de mindste kan følge med og forstå.

Barnelivets begejstring

På scenen giver skuespiller Julie Riis og danser Linette Stamp Christensen ordene fysisk form i finurlige koreografier. Loa Carlslund og Julie Riis’ koreografi byder på formfuldendte bevægelsesmønstre i børnehøjde med løb, leg og kravlen omkring på de buede bagvæggene i Johanne Eggerts scenografi, mens komponist og musiker Nanna-Karina Schleimann favner universet med live-musik og sang.

Mig og rosin, ZeBU. Foto: Karoline Lieberkind
Mig og rosin, ZeBU. Foto: Karoline Lieberkind

Sammen folder de medvirkende barnelivets begejstring ud i al sin glæde. Med blik på alt det bedste i verden som min yndlings ven, min yndlingsis og den blødeste vante.

Forrygende fortolkning

Der sættes krop og musik til både følelsen af at ”ville have det hele” og at blive uvenner – med knyttede næver og stive knæ til hårde rytmer. Der er glæden ved venskab og en begejstret sokkeleg, hvor dansernes silkefine sokker kan trækkes meterlange med deres mængder af stof, før de slipper modpartens ben.

Publikum oplever kroppen som sjovt element, når den kravler skævt op ad den buede væg, hænger med hovedet ned eller når den til slut får en susende gyngetur – til vild jubel hos de små blandt publikum.

Mig og rosin, ZeBU. Foto: Karoline Lieberkind
Mig og rosin, ZeBU. Foto: Karoline Lieberkind

Gennem hele Jørgen Carlslunds iscenesættelse er der fokus på målgruppen og deres univers, mens danserne og de fysiske optrin holder sig til genkendelsens glæde og aldrig bliver farlige i deres fortolkning. Mig og rosin er herlig hyldest til og forrygende fortolkning af børnelivets mangefacetterede følelseliv.   

Instruktør: Jørgen Carlslund. Komponist, musiker og lyddesigner: Nanna-Karina Schleimann. Koreograf og tekst: Loa Carlslund, Julie Riis. Aerial Dance koregraf: Esther Wrobel. Scenograf: Johanne Eggert.

Medvirkende: Julie Riis, Linette Stamp Christensen, Nanna-Karina Schleimann.

Spiller på ZeBU 27. januar - 13. februar 2022.