Del

For langt de fleste danske skolebørn ligger vinterferien i uge 7 eller 8. ISCENE har samlet en række gode bud på scenekunstoplevelser over hele landet, som kan være til glæde for hele familien i vinterferien.

Vild – Thy og Mors

Hos Limfjordsteatret kan man opleve den allerførste egenproducerede forestilling i teaterhuset i Thisted, der er henvendt til børn i 7-12-års alderen og deres voksne.

Fra plakaten til Vild på Limfjordsteatret.
Fra plakaten til Vild på Limfjordsteatret.

Vild handler om, hvordan man nogle gange kan have så meget energi i kroppen, at man bare må springe på sin cykel og spurte afsted. Helt ud i den vilde natur til alle de vilde væsner i vildmarken.

Vild spiller i Thy 11.-13. februar og på Mors 19.-20. februar. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Teater om vildskab: ”Vi skal anerkende drivkraften i de store følelser”

Kometen kommer – København

På Anemonen i København kan de 6-12-årige komme med på en forunderlige rejse ind i Mumi-universet gennem et af Tove Janssons absolutte mesterværker, Kometen Kommer, skabt i samarbejde med Teater Graense-Loes.

kometen kommer anemonen
Kometen kommer, Anemonen og Teater Graense-Loes. Foto: Anne Sofie Vermund

Mumitroldenes hyggelige liv bliver truet. Et mærkeligt udefineret himmelfænomen gør alting gråt og støvet. Ingen forstår, hvad det er. Snart tager Mummitrolden og Snif afsted mod Observatoriet i De Ensomme Bjerge for at finde svaret: En komet har direkte kurs mod Jorden. 

Kometen kommer spiller på Anemonen til 20. februar. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Mumitroldene: Aktuelt kriseteater til de små

Guld – Frederiksberg

På KU.BE på Frederiksberg inviterer kompagniet Kind Of Opera i vinterferien til en magisk musikforestilling for børn fra 4 år og op. Værket Guld! er skabt af den hollandske komponist Leonard Evers og librettist Flora Verbrugge, der blev inspireret af Brødrene Grimms eventyr om Fiskeren og hans kone og satte tekst og musik i en nutidig kontekst.

guld! kind of opera
Plakatfoto til Guld! fra Kind of Opera. Foto: Anne Mortensen. Grafik: Malene Hald

I forestillingen møder vi drengen Jacob den dag et stort eventyr begynder, da han møder en magisk guldfisk. Fisken kan opfylde alle de ønsker, Jacob og hans familie har – men hvornår har man nok?

Guld! spiller på KU.BE 15.-20. februar. Læs mere her.

Kejserens nye klæder – Aalborg

På Aalborg Teater spiller Viktor Tjernelds farvestrålende udgave af H.C. Andersens eventyr om Kejserens nye klæder i weekender og alle dage i uge 8. Forestillingen er for voksne og børn fra 5 år.

Kejserens nye klæder, Aalborg Teater.
Kejserens nye klæder, Aalborg Teater. Foto: Allan Toft

Kejseren er stærkt populær, han klæder sig altid i overensstemmelse med den seneste mode, og han er en stjerne på catwalken. Kejseren har swag! Men moden forandrer sig hurtigt. Det fantastisk smukke og fluffy tøj, som kejseren iklæder sig om morgenen, kan allerede om aftenen være forfærdeligt og forældet.

Kejserens nye klæder spiller på Aalborg Teater til 2. april. Læs mere her.

Matilda the musical – København

På Det Kongelige Teater kan man opleve musicalversion af Roald Dahls forrygende bog om pigen Matilda. Forestillingen er anbefalet fra 7 år.

Matilda the musical, Det Kongelige Teater.
Matilda the musical, Det Kongelige Teater. Foto: Miklos Szabo

Matilda er en usædvanlig pige, der med sit kvikke hoved og sin livlige fantasi tør stå ved sig selv og ændre sin skæbne. Hun er et geni født ind i en ikke så genial familie. Det hele bliver kun værre for Matilda, da hendes forældre sender hende på en afskyelig skole, hvor hun møder den tyranniske rektor, frøken Trunchbull. Med hjælp fra sine venner og den godhjertede lærerinde frøken Honey vil Matilda bevise, at enhver har kraften til at ændre sin egen fortælling.

Matilda the musical spiller på Det Kongelige Teater til 27. februar. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Matilda the Musical – et vidunder af en sadistisk tyran

Pyjamas – Aarhus

Hos Teaterhuset Filuren i Aarhus kan publikum fra 6 år og op opleve danseforestilligen Pyjamas af Sparrow Dance, der minder både voksne og børn om at drømme og om at huske, at vi skal lade os rive med og overraske – mærke suset i maven.

Med sin lodrette scene skaber Pyjamas et magisk og surrealistisk univers med videoprojektioner og flyvning, dans og akrobatik. En vertikal danseforestilling, der tager publikum med på eventyr i en videospilsverden. Et spil, de to heltinder vil gøre alt for at gennemføre sammen. De skal på en redningsmission og vi får lov at kigge med og drage afsted sammen med dem.

Pyjamas spiller på Teaterhuset Filuren 17.-19. februar. Læs mere her.

Jungledyret Hugo – Slagelse

Hvem elsker ikke Flemming Quist Møllers historie om Jungledyret Hugo? Nu kan hele familien med børn fra 5 år og op komme med på en rejse dybt ind i junglen og møde Hugo, der bliver fanget og bragt til storbyen for at agere kæledyr for en rigmandsdatter.

Jungledyret Hugo,
Fra plakaten til Jungledyret Hugo, Sjællands Teater.

Jungledyret Hugo er en spændende og medrivende forestilling for store og små –med skuespil, sang og dans i en opdateret udgave af den klassiske fortælling om Hugo og hans venner.

Jungledyret Hugo spiller på Slagelse Teater 19.-27. februar, på Holbæk Teater 4.-20. marts og på Bellevue Teatret 26. marts – 10. april 2022. Læs mere her.

Den hemmelige have – København

I vinterferieugerne 7 og 8 omdanner MYKA og POPPYKALAS Festsalen på Glyptoteket i København til en meditativ, sansemættet og musikalsk oplevelse for hele familien. I et duftende, spirende og eventyrligt lydlandskab kan alle fra 5 år og op opleve dansende blomstervæsner.

Den hemmelige have er inspireret af en japansk terapiform – man kan kalde det et skovbad – der forbinder krop, sind og natur. Musiker Di Garbi opfører det nykomponerede værk live til hver session, mens danserne skaber en ordløs fortælling.

Den hemmelige have spiller på Glyptoteket 12.-27. februar. Læs mere her.

Sigurds Danmarkshistorie – turné

Louise Schouw Teaters forestilling Sigurds Danmarkshistorie, der er for hele familien fra 5 år og op, er taget på turné og kan opleves rundt om i landet i blandt andet vinterferien.

Sigurds Danmarkshistorie
Sigurds Danmarkshistorie, Louise Schouw Teater. Foto: Camilla Winther

Sofies far har opfundet en maskine, der kan rejse i tiden. Ved en fejl bliver hun hvirvlet tilbage til Danmarkshistoriens begyndelse. Hun oplever istiden og stenalderfolket, hun møder Egtvedpigen, Grauballemanden, vikingerne og munkene. I guldalderen møder hun både H.C. Andersen og Grundtvig. Efter 1864 møder hun sine forfædre, og hun finder dermed begyndelsen på sin egen eventyrlige historie. Hele tiden bygger dramaet på, om Sofie og hendes far kan genforenes.

Sigurds Danmarkshistorie spiller i Musikhuset Aarhus 12. februar 2022, på Bremen i København den 14.-15. februar, i Frederikshavn den 20. februar, i Hørsholm den 27. februar og i Slagelse den 6. marts. Læs mere her.