Del

Danmarks kulturformidlingspris, Artbeat Prisen, blev i går uddelt for niende gang. Juryen uddelte Særprisen 2022 til BaggårdTeatret i Svendborg for deres koncept med ‘usynligt teater’.

Artbeat Prisen blev uddelt på Aveny-T i København med Anne Sophia Hermansen som vært på showet. Artbeat Prisen hylder det bedste indenfor dansk kulturformidling og overrækkes til et projekt, en person eller organisation inden for kulturlivet, der har kombineret det kunstnerisk nyskabende med det formidlingsmæssigt fremsynede.

Særpris for ‘usynligt teater’

I år gik Særprisen til BaggårdTeatret, som fik den overrakt af sidste års vinder af prisen, Helle Ølgaard fra Vardemuseerne.

Juryens motivationstale:

“Normalt går vi i teatret – i teatret. Vi sætter os godt tilpas på stolerækkerne, venter på at lyset i salen dæmpes, og når scenetæppet trækkes fra, bliver vi inviteret ind i scenekunstens magiske univers. Men det er langt fra alle, som synes, at denne form for traditionelle teateroplevelse er interessant. Så hvad nu, hvis teatret i stedet kom til dem, som ikke selv finder vej til teatret? Sådan lyder grundidéen bag BaggårdTeatrets store satsning, som de kalder ‘usynligt teater’. Det er et nyskabende greb, som gør det muligt at opleve teater på helt andre måder. Helt praktisk er det nemt, for publikum henter blot en app, og så er oplevelsen klar. Men projektet er så meget mere end blot nemt og tilgængeligt. Med sit ‘usynlige teater’ bryder BaggårdTeatret nemlig med de gængse rammer og viser helt nye veje for, hvordan publikum kan møde teatret – og hvordan teatret kan møde sit publikum. Derfor skal BaggårdTeatret modtage Særprisen”.

Læs mere om BaggårdTeatrets ‘usynlige teater’ her.

Hovedprisen 2022 gik desuden til Julie Rokkjær Birch, KØN – Gender Museum Denmark, mens historiker Gry Jexen modtog Talentprisen 2022.

Kilde: Pressemeddelelse, HAVE