Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

★★★★★☆ Quacksalver – latterfremkaldende dukketeater for hele familien

Den muntre charlatan Mr. Q i Sofie Krog Teaters Quacksalver fortæller historien om sin mirakelmikstur med både egen krop og en lille hånddukkeudgave af sig selv. Historien er sjov, velfremført og fuld af latterfremkaldende påfund.

“An easy way to the perfect life” er undertitlen på Sofie Krog Teaters Quacksalver, der – som titlen afslører – handler om en vaskeægte kvaksalver. En charlatan, en storcharmør, en fidusmager. Kært barn har mange navne, men David Faraco, der er ene mand på scenen i rollen som Mr. Q, lever uden besvær op til dem alle.

Annonce

Iført hvid skjorte og bukser med seler i oldschool stil, triller han sit mærkværdige køretøj ind foran publikum. Det ligner understellet fra en barnevogn med en stor kasse ovenpå. Frem fra kassen drager han ved hjælp af knapper og håndsving alskens fortælleelementer – fra den føromtalte mirakelmikstur til et helt udklappeligt dukketeater.

Mikstur mod luft i maven

Quacksalver er skabt til at blive fremført udendørs for alle fra 3 år og op. Præcis som fortidens omrejsende medicinmænd leverede deres shows foran folkemængder på markeder og deslige. Historien fortælles på engelsk, men selvom salen på Aprilfestival var fuld af mindre, dansktalende børn, lod de ikke til at have svært ved at følge med i fortællingen.

David Faraco fortæller historien om, hvordan han fandt den hemmelige ingrediens til sin mirakelmikstur. Den mikstur, vi nu er så heldige, at vi får lov at købe. “You can consider yourself the luckiest people in the world,” erklærer han. For miksturen er efter sigende god mod både luft i maven, søvnbesvær og dårlig ånde.

Til lyden af bølgebrus, mågeskrig og tordenbrag får vi baggrundshistorien om fundet af den hemmelige ingrediens, hvor et forulykket skib, en drukneulykke, to magikyndige indfødte og et mystisk murænelignende væsen ved navn Zargan udgør de væsentligste elementer.

Quacksalver, Sofie Krog Teater. Foto: Sofie Krog
Quacksalver, Sofie Krog Teater. Foto: Sofie Krog

Sjove, veludførte detaljer

Historien vises med små, morsomme hånddukker, som han styrer fra sin placering bag vognen. Her er en vellignende miniudgave af ham selv, her er de to halvnøgne kannibaler – både én med lys og én med mørk hud, så der ikke gøres forskel – og så er der munken Juan, som kvaksalveren demonstrerer effekten af sin mikstur på.

Det er især de mange sjove og veludførte detaljer, der gør Quacksalver så seværdig. Som fx. når den usynlige måge, som David Faraco følger med blikket, sender en fugleklat i hans retning, og der i samme sekund dukker en hvid plamage op på hans venstre sele, som han må tørre væk med sit lommetørklæde. Eller når han mod slut er løbet tør for mirakelmikstur og selv begynder at lide af diverse skavanker, som at hans tunge konstant falder ud af munden og hænger ned over hans hage. Det er enkelt, men ekstremt virkningsfuld og ikke mindst særdeles latterfremkaldende.

Tekst og instruktion: Sofie Krog & David Faraco. Dukker: Sofie Krog. Scenografi: David Faraco. Musik: Cuco Pérez. Sange og lydunivers: Sofie Krog.

Medvirkende: David Faraco.

Find turneplanen her.

Set på Aprilfestival 2022.

Seneste

Ny dansk professor i Teatervidenskab på Universitet i Bergen

Ulla Kallenbach (f. 1978) er blevet udnævnt til ny...

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3....

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på CPH Stage 2024

Den 30. maj skydes CPH Stage 2024 i gang....

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Ny dansk professor i Teatervidenskab på Universitet i Bergen

Ulla Kallenbach (f. 1978) er blevet udnævnt til ny...

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3....

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på CPH Stage 2024

Den 30. maj skydes CPH Stage 2024 i gang....

“Alle har ret til at føle sig spejlet”

Interview med Sigrid Aakvik
Annonce
Trine Wøldiche
Trine Wøldiche
Redaktionssekretær, journalist og kritiker på ISCENE. Arbejder som freelance kulturjournalist, er medlem af Reumert-juryen og har Kulturmor.dk. Tidligere teaterkritiker for Jyllands-Posten og Dagbladet Information. Uddannet cand.mag i Moderne Kultur ved Københavns Universitet og bachelor i Dramaturgi ved Aarhus Universitet.
Annonce

Ny dansk professor i Teatervidenskab på Universitet i Bergen

Ulla Kallenbach (f. 1978) er blevet udnævnt til ny professor for Teatervitenskap på Universitet i Bergen. Igennem sin forskning ser Ulla Kallenbach frem til...

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3. juni 2024 er det under det overordnede tema Scenekunstens Fremtid. ISCENE LIVE har tilrettelagt talks,...

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på CPH Stage 2024

Den 30. maj skydes CPH Stage 2024 i gang. Årets program byder på et alsidigt udvalg af forestillinger i løbet af festivalens 10 dage....