Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ Odense Sommerrevy 2022 – skarp satire på fredshåbets vinger

Med lidt forsinkelse nåede ISCENE til årets første revypremiere, Odense Sommerrevy 2022, i det store cirkustelt ved Fruens Bøge. Det er en fredsrevy, der lader hjertet håbe på det bedste, men også spidder de værste – hvad enten de bor i Kreml eller i vores egne dobbeltmoralske handlinger.

Scenen er svøbt i kæmpestore blomster. Det obligatoriske medley byder blandt andet på Lennons Imagine, The Polices Russians (love their children too) og Michael Jacksons Heal the World. Niels Olsens fine, viseagtige åbnings- og afslutningsnumre beder om fællesskab, fred og to minutter til at trække vejret i. Det er lige før, fredsråbet kammer over, men den velklingende flower power-overflod holdes i skak af satire, der vil mere end at more, og et af landets stærkeste revyteams.

Annonce
Odense Sommerrevy 2022
Odense Sommerrevy 2022. Foto: Peter Kjeldsen.

Det er det, der er det fede

Joy-Maria Frederiksens sans for at bygge en perfekt dramatisk kurve fornægter sig ikke, om end revyen trækkes med lovlig tynde tekster og fortærskede emner i starten, hvor spillerne også lige skal finde sig til rette med aftenens publikum. Men snart forfører Vicki Berlin med Vase & Fuglsangs elbils-greb på Marguerite Viby-klassikeren Før vi fik bil, der bliver til versefødder som ”Før vi fik el, var det bar’ at køre ned på Shell”. Lars Arvad giver god kant til Carl-Erik Sørensens skarpe svirp til udlicitering af tidligere offentlige opgaver som bustrafik. Vi får selvfølgelig også besøg af hans fynske håndboldlandstræner, der jo godt ”kan ha’ et vask’bræt, selvom der ligger en dyn’ i blø’”, men det bliver i år blot til en enkelt, kærkommen gæstevisit, da fokus med rette i højere grad er rettet mod globale fremfor lokale emner.

Lokalpatriotismen varetages til gengæld atter skønt af de altid småmåbende De strivte, der i år hylder den fynske målmandslegende Lars Høgh, der døde i december sidste år. Det er nemlig ham, ”der er det fe’e ve at være fan af OB”, som de forknytte fans smukt forklarer. Før dem har hele holdet dyrket curling for partiledere på glatis i Jacob Morilds fine opfølger på sidste års parade af partiskift. Lone Rødbroe lægger salen ned som en oppustet Mette Frederiksen, der er langt fra sidste års magtmatrone, men til gengæld kan sætte platte punchlines præcist, før første akt rundes af med en vise til (den manglende) hvedes pris i ét af kapelmester Morten Wedendahls mange fine arrangementer.

Odense Sommerrevy 2022
Odense Sommerrevy 2022. Foto: Peter Kjeldsen.

Fra børn og fulde folk

De største snapse kommer efter pausen. Vicki Berlin formår at spille sin selvskrevne Dr. Nicoline op til latterbrøl, selvom det ikke just er første gang, vi ser en konspirationsteoretikerparodi. Doktoren er ”uddannet på Facebook som cand.kun.SoMe”, så for hende er ”tiden ikke en x-faktor”. Man mindes jo saligt den også talemådevridende reality-personlighed Amalie. Sprogforbistring er bare sjovt.

Berlin og Rødbroe er kosteligt komiske som workshopfacilitatorer med hukommelsestab på senfølgerklinikken. Rødbroe går derefter planken helt ud som tv-liderlig Kandis-fan, mens Thomas Mørk brillerer med hele sin farcefantastiske krop som angstcoachen Birger.

Odense Sommerrevy 2022
Odense Sommerrevy 2022. Foto: Peter Kjeldsen.

Henrik Koefoed er i første del mere skræmmende end sjov i Vicki Berlins #notallmen – hvilket ikke nødvendigvis er dårligt, men han skaber en endnu mere foruroligende dynamik mellem sjov og alvor i sin gengangerrolle som selveste H.C. Andersen, som Jacob Morilds sydende satirepen denne gang har udstyret med eventyret om den lille rødhårede pige med fodlænken.

Samme Morild står bag revyens bedste nummer, hvor Lars Arvad agerer den martrede børnetv-vært, der udfordres af Vicki Berlin og Thomas Mørks dukker, der med barnets naive og dog så rå blik ondulerer vores dobbeltmoralske tag på henholdsvis ukrainske og syriske flygtninge. Det nummer er hele aftenen værd, og havde der blot været lidt flere af samme kaliber, ville vi med det bragende stærke hold på og bag scenen på Odense Sommerrevy 2022 komme helt op at flyve på fredshåbets vinger.  

Tekster: Niels Olsen, Vase & Fuglsang, Jacob Weble, Josephine Nørring, Vicki Berlin, Jacob Morild, Carl-Erik Sørensen, Jan Svarrer, Søren Anker Madsen, Frederik Karstrøm, Leif Maibom , Rasmus Krogsgaard m.fl. Musik: Niels Olsen, Morten Wedendahl, James Price, Rasmus Krogsgaard m.fl. Instruktion: Joy-Maria Frederiksen. Scenografi: Marianne Nilsson. Kostumer: Henrik Børgesen. Kapelmester: Morten Wedendahl.

Medvirkende: Vicki Berlin, Lone Rødbroe, Henrik Koefoed, Thomas Mørk og Lars Arvad.

Spiller på Engen i Fruens Bøge 5. maj – 11. juni 2022.

Seneste

Ny dansk professor i Teatervidenskab på Universitet i Bergen

Ulla Kallenbach (f. 1978) er blevet udnævnt til ny...

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3....

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på CPH Stage 2024

Den 30. maj skydes CPH Stage 2024 i gang....

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Ny dansk professor i Teatervidenskab på Universitet i Bergen

Ulla Kallenbach (f. 1978) er blevet udnævnt til ny...

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3....

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på CPH Stage 2024

Den 30. maj skydes CPH Stage 2024 i gang....

“Alle har ret til at føle sig spejlet”

Interview med Sigrid Aakvik
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Kritik- og debatredaktør ISCENE. Fagansvarlig lex.dk. Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

Ny dansk professor i Teatervidenskab på Universitet i Bergen

Ulla Kallenbach (f. 1978) er blevet udnævnt til ny professor for Teatervitenskap på Universitet i Bergen. Igennem sin forskning ser Ulla Kallenbach frem til...

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3. juni 2024 er det under det overordnede tema Scenekunstens Fremtid. ISCENE LIVE har tilrettelagt talks,...

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på CPH Stage 2024

Den 30. maj skydes CPH Stage 2024 i gang. Årets program byder på et alsidigt udvalg af forestillinger i løbet af festivalens 10 dage....