Populært lige nu

Kaptajnen på skibet – Forenede Forestillingsledere, Regissører og Rekvisitører 

Forestillingsledere, regissører og rekvisitører er nogle af de mere usynlige faggrupper i scenekunsten, men de spiller en afgørende rolle i de fleste forestillinger. Ofte...
Annoncespot_imgspot_img

Statens Kunstfond indgår nyt internationalt samarbejde med Arts Council England og Julie’s Bicycle om bæredygtig scenekunst

Statens Kunstfond, Arts Council England og Julie’s Bicycle har netop udvalgt i alt syv danske og engelske scenekunstaktører til at udvikle bæredygtige tilgange til internationalt scenekunstarbejde.

Tre projekter, som involverer i alt syv organisationer fra Danmark og England, er udvalgt til at fremme nye klimabevidste tilgange til international turné og samarbejde.

Nye metoder til international turné

”Sammen med Arts Council England ser vi i Statens Kunstfond meget frem til at følge de scenekunstaktører og organisationer, som nu skal i gang med at udvikle bæredygtige metoder til arbejdet med international turné, samarbejde og co-produktion. Det kunstneriske niveau er virkelig højt, og vi håber, at projekterne vil inspirere et bredt felt af kulturaktører og danne grobund for et fortsat internationalt samarbejde om innovative tilgange til bæredygtighed,” siger bestyrelsesleder for Statens Kunstfond og udvalgsleder for Projektstøtteudvalget for Scenekunst, Gitta Malling.

LÆS OGSÅ: rethink scenekunst nu: bæredygtighed i den danske scenekunstbranche

Simon Mellor, Deputy Chief Executive, Arts and Museums, Arts Council England siger:

”Vi er glade for at gå ind i næste fase af dette initiativ med vores partnere i Statens Kunstfond og Danmarks Ambassade. Det var et meget stærkt ansøgerfelt, og vi er spændte på at se, hvordan dem, vi har udvalgt, kommer til at udvikle kreative visionære tilgange til internationalt arbejde. Vi er motiverede for at bidrage til en fremtid, hvor kultursektoren kan arbejde internationalt på en måde, der lever op til nødvendigheden af øget miljøansvar.”

Syv aktører i tre projekter

De tre udvalgte projekter, der drives af i alt syv scenekunstaktører fra Danmark og England, omfatter følgende:

CPH Stage og London International Festival of Theatre igangsætter et forskningsprojekt, der udforsker bæredygtige metoder til festivaldrift. De vil blandt andet undersøge, hvilken infrastruktur der skal udvikles, og hvilke etiske og økonomiske dilemmaer der opstår, når arbejdsformen omlægges.

Helsingør Teater og In Between Time fra Bristol sætter kunstneren i centrum. De inviterer Sisters Hope, Mechanimal og Rita Marcalo ind, så de gennem deres kunstneriske praksisser, forankret i bæredygtighedsprincipper, kan bidrage til de organisatoriske forandringer, der skal drive den bæredygtige omstilling.

Danske Wildtopia, Mind the Gap fra Bradford og Fast Familiar fra Reading vil i regi af festivalen RE:LOCATIONS, som sætter fokus på digital kunst, eksperimentere med metoder for at arbejde med inklusion og klimamæssig ansvarlighed i ​​hybride (live og digital) formater.

LÆS OGSÅ: Bæredygtighed og afrofuturisme er i fokus, når RE:LOCATIONS præsenterer danseforestillingen Cosmic Latte i en digital udgave

Fra teori til praksis

Arbejdet med bæredygtighed og internationalt scenekunstarbejde er foregået i to faser. I første fase deltog tyve udvalgte danske og engelske organisationer i et online udviklingsprogram ledet af bæredygtighedsorganisationen Julie’s Bicycle med bidrag fra Udviklingsplatformen for Scenekunst. Programmet gav blandt andet deltagerne indsigt i, hvordan internationale scenekunstaktører kan reducere klimapåvirkninger.

Nu skal de udvalgte aktører i gang med at teste læringen fra udviklingsprogrammet med sparring fra Julie’s Bicycle og Udviklingsplatformen for Scenekunst. De udvalgte kompagnier har en stor spændvidde, og håbet er, at den bredere læring fra projekterne kan være værdifuld for scenekunstmiljøet både nationalt og internationalt.

Kilde: Pressemeddelelse, Statens Kunstfond

Seneste

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn...

Dansehallerne søger scene-/driftstekniker

Ansøgningsfrist: 15. april 2024
Annonce
Annonce

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen i Nykøbing Falster i sidste uge for at diskutere en ny scenekunstreform. Debatten forløb roligt,...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening, der i år havde indbudt skuespiller Rasmus Krogsgaard til at præsentere næste års program...