Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

rethink scenekunst nu: bæredygtighed i den danske scenekunstbranche  

Et nyt samarbejde på tværs af teatre, kompagnier, producenter og scenekunstorganisationer i hele Danmark ser nu dagens lys. Det sker, når Bæredygtig Scenekunst NU og Dansk Teater lancerer en ny  bæredygtighedskampagne, der skal accelerere arbejdet med bæredygtighed. 

Scenekunstbranchen har i flere år arbejdet med grøn omstilling og bæredygtighed, men det har  været et klart ønske fra landets teatre, kompagnier og producenter at få accelereret arbejdet. Det er baggrunden for den nye kampagne som Bæredygtig Scenekunst NU har skabt sammen med  Dansk Teater og andre vigtige aktører på tværs af scenekunstbranchen. 

Kampagnen er støttet af Dansk Skuespillerforbund og KR Foundation. Lanceringen af rethink scenekunst nu sker på Aarhus Teater den 22. februar kl. 10.00 – 13.00.  

Ny CO2-beregner for scenekunstbranchen 

Et af kampagnens nybrud er den nye online platform, der lanceres den 22. februar på rethinkscenekunst.nu. Den vil være branchens samlingssted for vidensdeling, innovation og  formidling af teatrenes mange klimainitiativer. 

Et andet afgørende tiltag er, at den nye platform indeholder en nyudviklet CO2-beregner, som er  designet til scenekunstbranchens mangfoldige aktører. Den giver det enkelte teater mulighed for at  registrere, monitorere og dermed mindske sine CO2-udledninger. 

“Vi er stolte over at tilbyde de danske teatre, kompagnier, frie kunstnere, producenter,  teaterfestivaler og brancheorganisationer det nye redskab – CO2-beregneren. Der er brug for at  indsamle data og viden om udledningerne, så man får et udgangspunkt, hvorfra man strategisk kan  reducere sit CO2-aftryk”, siger Christian Gade Bjerrum, medstifter af Bæredygtig Scenekunst NU. 

LÆS OGSÅ: Nyt samarbejde skal øge grøn omstilling i scenekunstbranchen

Et samlet brancheinitiativ 

Den nye kampagne har også et stort fokus på at øge det fælles engagement for at skabe grøn  omstilling i scenekunstbranchen. Derfor har branche- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Teater allieret sig med en lang række aktører i branchen. 

“Det er blevet tydeligt, at der både er behov for og lyst til flere fælles initiativer, som kan give hele  branchen de nødvendige redskaber til at accelerere den grønne omstilling. Vi har allerede skabt et  katalog med anbefalinger til nye, grønne tiltag og nu følger vi som samlet branche op med fælles  innovation og de nødvendige muligheder for at monitorere sin udledning af CO2”, siger Peter Mark  Lundberg, direktør i Dansk Teater. 

Udover de mange involverede teatre, kompagnier og producenter på tværs af Danmark, er Cue-to Cue, Urban Goods, Teatercentrum, CPH STAGE, Udviklingsplatformen for Scenekunst, Det Københavnske Teatersamarbejde, Performing Arts Platform, ISCENE med flere involveret i  kampagnen. 

“Scenekunstbranchen består af knap 250 virksomheder og har næsten tre millioner årlige publikummer, så vi ser et stort potentiale til at skabe forandring og påvirke vores publikum til bæredygtig adfærdsændring, men arbejdet starter indefra. Det er ikke alene nok at fortælle om  klimakrisen fra scenekanten. Vi skal som branche gå forrest og vise vejen gennem handling”, siger  Jacob Teglgaard, medstifter af Bæredygtig Scenekunst NU. 

LÆS OGSÅ: Lyspunkter i en mørk tid – om bæredygtig scenekunst, netop nu

Baggrund for kampagnen

Kampagnen fokuserer på tre centrale initiativer: 

1. Den digitale platform for vidensdeling, innovation samt den nyskabende CO2-beregner.

2. Den interaktive installation ”Klimavæggen”, der bl.a. vil indsamle data om publikums  transportvaner til og fra teatret. 

3. En serie af ”Klimasaloner”, der blandt andet afvikles på Aprilfestival – verdens største  børneteaterfestival, samt teaterfestivalen CPH STAGE. 

Hele scenekunstbranchen inviteres til at deltage i lanceringen af rethink scenekunst nu på Aarhus  Teater den 22. februar.  

Læs mere og find dagens program her.

Kilde: Pressemeddelelse, Dansk Teater

Seneste

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Annonce

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...