Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Nyt samarbejde skal øge grøn omstilling i scenekunstbranchen

Scenekunstbranchen har i flere år arbejdet med grøn omstilling og bæredygtighed, men det har været et klart ønske fra landets teatre, kompagnier og producenter at få accelereret arbejdet. Det er baggrunden for det nye samarbejde mellem branche- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Teater og  interesseorganisationen Bæredygtig Scenekunst NU

Organisationernes nye initiativ bidrager med et overblik – ”en fremtid med bæredygtig scenekunst” – der  giver en række konkrete redskaber og guides til, hvordan teatrene kan øge bæredygtigheden, når publikum  inviteres indenfor til scenekunst på tværs af landet. 

”Fra scenekunstbranchen er der et stort ønske om at prioritere arbejdet med den grønne omstilling endnu højere. Vi oplever, at der allerede er mange vigtige tiltag og gode ideer på tværs af landets teatre. Vi skal  have flere med og tage ansvar som branche, så nu har vi samlet de mange gode anbefalinger og erfaringer  et sted, så vi kan bidrage med helt konkrete redskaber, som både ledere, medarbejdere og kunstnere kan bruge i det videre arbejde,” udtaler politisk seniorrådgiver i Dansk Teater Jeppe Bo Rasmussen i en pressemeddelelse. 

”En fremtid med bæredygtig scenekunst” 

Med det nye initiativ går tæppet også til et styrket samarbejde mellem Bæredygtig Scenekunst NU og Dansk  Teater. Det betyder blandt andet, at det for Danmarks mange scenekunstaktører nu bliver muligt at underskrive ”en fremtid med bæredygtig scenekunst”, som kan være fundamentet for det vigtige arbejde  med den grønne omstilling. 

”Bæredygtig Scenekunst NU opstod sidste år som svar på et øget behov for grøn omstilling i  scenekunstbranchen. Teatrene efterspørger rådgivning til at kunne sænke klimaaftrykket, og her er vores samarbejde med Dansk Teater et afgørende skridt, fordi vi nu kan tilbyde den samlede branche viden og  konkrete værktøjer. Og da teatrene jo er i konstant dialog med publikum, ser vi et stort potentiale for  forandring,” siger Jacob Teglgaard, medstifter og leder i Bæredygtig Scenekunst NU. 

LÆS OGSÅ: Lyspunkter i en mørk tid – om bæredygtig scenekunst, netop nu

For at styrke mulighederne for konkret at arbejde med bæredygtighed har Dansk Teater og Bæredygtig  Scenekunst NU udvalgt en række fokusområder, der bidrager med konkrete håndtag, som kan skabe  bæredygtig udvikling. 

De mange anbefalinger til teatrene omhandler alt fra teaterledelse, bygningsdrift og administration til  produktion, catering, kommunikation og uddannelse. Initiativtagerne mødes med den samlede  scenekunstbranche på Dansk Teaters årsmøde og generalforsamling den 11. oktober i Odense.  

Læs mere om samarbejdet her.

Kilde: Pressemeddelelse, Dansk Teater

Seneste

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...

Scenekunstens Årsmøde 2024 sætter fokus på fremtidens scenekunst

Mandag den 3. juni afholdes Scenekunstens Årsmøde som en...
Annonce
Annonce

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan skabes nye kollektive visioner og strømninger? Det er nogle af de tematikker, som tages op...