Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Mille Maria Dalsgaard bliver leder på stort tysk teater

Om et år forlader Mille Maria Dalsgaard Sydhavn Teater. Fra 1. august 2023 skal hun sammen med instruktør Mareike Mikat stå i spidsen for skuespil på tysk teater.

Sydhavn Teater er stolte over, at deres teaterleder bliver tilbudt en stilling på så stort og vigtigt teater i Halle an der Saale, en by på størrelse  med Aarhus midt i Tyskland, og ønsker Mille Maria Dalsgaard tillykke med det nye lederjob. 

Annonce

Mille vender med det nye job tilbage til det teater, der har formet hende. På  Thalia Theater Halle var hun som nyuddannet skuespiller i en årrække i ensemblet og her instruerede hun også sine første forestillinger. Sammen med instruktør Mareike Mikat indgår hun i en ny ledelsesduo fra  sæson 2023/24 for skuespilafdelingen i en organisation på knap 500 medarbejdere. 

Sydhavn Teater 2.0

”Bestyrelsen ønsker Mille et stort tillykke og er stolte over at hendes ledelse af Sydhavn Teater også anerkendes syd for grænsen. Sydhavn Teater er i en rivende udvikling med stor aktivitet og mange gode samarbejder både lokalt og internationalt. Det er ikke mindst Milles fortjeneste. Bestyrelsen vil fokusere på at fortsætte den spændende udvikling på Sydhavn Teater og igangsætter nu arbejdet med at rekruttere en ny kunstnerisk leder,” siger Mikael Fock, forperson for Sydhavn Teaters bestyrelse.

At udvikle talentet gennem kunstnerisk og organisatorisk nytænkning er en del af Sydhavn Teaters DNA. Nu får Mille Maria Dalsgaard som teaterleder mulighed for ’at flyve fra reden’, og Sydhavn Teater får mulighed for at træde ind i en version 2.0, hvilket får stor betydning for teatret fortsatte arbejde, og markør for et moderne “lille storbyteater” forankret i det lokale men med orienteringen langt ude i det internationale.

”Mit mål har hele tiden været at skabe en bæredygtig organisation, der er til stede i Sydhavnen på den  lange bane. Et dedikeret bydelsteater, der bringer noget nyt til bordet. Det er præcis det Sydhavn Teater  jeg oplever hver dag med de fantastiske medarbejdere, som løfter sammen og gør en forskel gennem  kunst. For mig betyder det alverden at kunne videregive et solidt og stærkt Sydhavn Teater,” siger Mille Maria  Dalsgaard. 

Mille Maria Dalsgaard og Mareike Mikat
Mareike Mikat og Mille Maria Dalsgaard. Foto: Falk Wenzel

Nye muligheder for samarbejde

For Sydhavn Teater med de dybe lokale rødder og internationale udsyn vil der naturligvis også opstå nye  muligheder for samarbejder med Tyskland. 

Det næste år sætter Mille Maria Dalsgaard fortsat alle sejl til i som teaterleder i Sydhavn Teater. Østre Kapel som ny scene er godt på vej, Dansk Teater 300 års fødselsdag skal fejres og det store internationale flagskibsprojekt ECO VILLAGE kommer ud over rampen. Derudover fylder Sydhavn Teater også rundt. Til januar er det 10 år siden, Sydhavn Teater blev stiftet. Så der er nok at fejre og se frem til, før det går løs i Tyskland.

Om Sydhavn Teater

Sydhavn Teater er et lille storby teater under Københavns Kommune. Teatret har til huse i Københavns Sydhavn, hvor det skaber international scenekunst med lokal forankring. Sydhavn Teater skaber 2-4 egenproduktioner pr. Sæson, huser gæstespil fra den danske og internationale teaterscene og har en omfangsrig forankringsafdeling. 

Sammen med Mille Maria Dalsgaard består Sydhavn Teater til daglig af administrativ leder Marita Dalsgaard, skuespiller Maria Carmen Lindegaard, kreativ producent Lasse Mouritzen, grafiker, video- og webdesigner Malik Grosos, assistent Rikke Stächer Christensen, ST:ART-koordinatorerne Mikkel Mallow, Katrine Engell, Amalie Elmholt og Amalie Ulla Pontoppidan Witt, samt freelance ansatte. Bag Sydhavn Teater står en bestyrelse bestående af Mikael Fock, Gunilla Herminge, Pia Hegner, Annette Skov og Eva Præstiin. 

Stillingen som ny kunstnerisk leder af Sydhavn Teater bliver slået op i løbet af næste sæson. 

Mille Maria Dalsgaard tiltræder sammen med Mareike Mikat som skuespilchef for de to skuespilensembler på neues Theater og Thalia Theater i Halle, der er forankret i organisationen Theater, Oper und Orchester GmbH Halle. Læs mere her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce