Populært lige nu

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM Aarhus 2023 var temaet for denne uges morgenbriefing hos Performing Arts Platform forholdet mellem Danmark,...

Dansk Samtidscirkus stifter ny brancheforening

Den nystiftede brancheforening Dansk Samtidscirkus vil blandt andet arbejde for ligestilling af cirkus som scenekunstform og udbrede kendskabet til de nyere cirkusgenrer.  Cirkus har været...

Den internationale tankegang udvider vores horisont

CPH STAGE skal både tilbyde nye perspektiver til det danske publikum og skabe en øget opmærksomhed om dansk scenekunst for resten af verden. Det...
Annoncespot_imgspot_img

Mille Maria Dalsgaard bliver leder på stort tysk teater

Om et år forlader Mille Maria Dalsgaard Sydhavn Teater. Fra 1. august 2023 skal hun sammen med instruktør Mareike Mikat stå i spidsen for skuespil på tysk teater.

Sydhavn Teater er stolte over, at deres teaterleder bliver tilbudt en stilling på så stort og vigtigt teater i Halle an der Saale, en by på størrelse  med Aarhus midt i Tyskland, og ønsker Mille Maria Dalsgaard tillykke med det nye lederjob. 

Mille vender med det nye job tilbage til det teater, der har formet hende. På  Thalia Theater Halle var hun som nyuddannet skuespiller i en årrække i ensemblet og her instruerede hun også sine første forestillinger. Sammen med instruktør Mareike Mikat indgår hun i en ny ledelsesduo fra  sæson 2023/24 for skuespilafdelingen i en organisation på knap 500 medarbejdere. 

Sydhavn Teater 2.0

”Bestyrelsen ønsker Mille et stort tillykke og er stolte over at hendes ledelse af Sydhavn Teater også anerkendes syd for grænsen. Sydhavn Teater er i en rivende udvikling med stor aktivitet og mange gode samarbejder både lokalt og internationalt. Det er ikke mindst Milles fortjeneste. Bestyrelsen vil fokusere på at fortsætte den spændende udvikling på Sydhavn Teater og igangsætter nu arbejdet med at rekruttere en ny kunstnerisk leder,” siger Mikael Fock, forperson for Sydhavn Teaters bestyrelse.

At udvikle talentet gennem kunstnerisk og organisatorisk nytænkning er en del af Sydhavn Teaters DNA. Nu får Mille Maria Dalsgaard som teaterleder mulighed for ’at flyve fra reden’, og Sydhavn Teater får mulighed for at træde ind i en version 2.0, hvilket får stor betydning for teatret fortsatte arbejde, og markør for et moderne “lille storbyteater” forankret i det lokale men med orienteringen langt ude i det internationale.

”Mit mål har hele tiden været at skabe en bæredygtig organisation, der er til stede i Sydhavnen på den  lange bane. Et dedikeret bydelsteater, der bringer noget nyt til bordet. Det er præcis det Sydhavn Teater  jeg oplever hver dag med de fantastiske medarbejdere, som løfter sammen og gør en forskel gennem  kunst. For mig betyder det alverden at kunne videregive et solidt og stærkt Sydhavn Teater,” siger Mille Maria  Dalsgaard. 

Mille Maria Dalsgaard og Mareike Mikat
Mareike Mikat og Mille Maria Dalsgaard. Foto: Falk Wenzel

Nye muligheder for samarbejde

For Sydhavn Teater med de dybe lokale rødder og internationale udsyn vil der naturligvis også opstå nye  muligheder for samarbejder med Tyskland. 

Det næste år sætter Mille Maria Dalsgaard fortsat alle sejl til i som teaterleder i Sydhavn Teater. Østre Kapel som ny scene er godt på vej, Dansk Teater 300 års fødselsdag skal fejres og det store internationale flagskibsprojekt ECO VILLAGE kommer ud over rampen. Derudover fylder Sydhavn Teater også rundt. Til januar er det 10 år siden, Sydhavn Teater blev stiftet. Så der er nok at fejre og se frem til, før det går løs i Tyskland.

Om Sydhavn Teater

Sydhavn Teater er et lille storby teater under Københavns Kommune. Teatret har til huse i Københavns Sydhavn, hvor det skaber international scenekunst med lokal forankring. Sydhavn Teater skaber 2-4 egenproduktioner pr. Sæson, huser gæstespil fra den danske og internationale teaterscene og har en omfangsrig forankringsafdeling. 

Sammen med Mille Maria Dalsgaard består Sydhavn Teater til daglig af administrativ leder Marita Dalsgaard, skuespiller Maria Carmen Lindegaard, kreativ producent Lasse Mouritzen, grafiker, video- og webdesigner Malik Grosos, assistent Rikke Stächer Christensen, ST:ART-koordinatorerne Mikkel Mallow, Katrine Engell, Amalie Elmholt og Amalie Ulla Pontoppidan Witt, samt freelance ansatte. Bag Sydhavn Teater står en bestyrelse bestående af Mikael Fock, Gunilla Herminge, Pia Hegner, Annette Skov og Eva Præstiin. 

Stillingen som ny kunstnerisk leder af Sydhavn Teater bliver slået op i løbet af næste sæson. 

Mille Maria Dalsgaard tiltræder sammen med Mareike Mikat som skuespilchef for de to skuespilensembler på neues Theater og Thalia Theater i Halle, der er forankret i organisationen Theater, Oper und Orchester GmbH Halle. Læs mere her.

Seneste

★★★☆☆☆ Parents Playlist – børnesange og boomerhits i hjertevarmt men rodet livsportræt

Med Minna Johannesson i instruktørstolen tager Teater Nordkrafts på...

★★★★☆☆ Ritual – Rejsekammeraten – sanselig sorgrejse i rivende toner

Sew Flunk Fury Wit afslutter smukt dette års sæson...

København Danser vil redde verden med scenekunst

Duoen Ulrik Birkkjær og Thomas Mieth står bag det...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★☆☆☆ Parents Playlist – børnesange og boomerhits i hjertevarmt men rodet livsportræt

Med Minna Johannesson i instruktørstolen tager Teater Nordkrafts på...

★★★★☆☆ Ritual – Rejsekammeraten – sanselig sorgrejse i rivende toner

Sew Flunk Fury Wit afslutter smukt dette års sæson...

København Danser vil redde verden med scenekunst

Duoen Ulrik Birkkjær og Thomas Mieth står bag det...

Afgangsreading: Nye dramatikere med sædekomedie og fantasydramatik

Dicte C. Houmøllers Udstop mor når hun dør og...

Den internationale tankegang udvider vores horisont

CPH STAGE skal både tilbyde nye perspektiver til det...
Annonce
Annonce

★★★☆☆☆ Parents Playlist – børnesange og boomerhits i hjertevarmt men rodet livsportræt

Med Minna Johannesson i instruktørstolen tager Teater Nordkrafts på alle måder eklektiske teaterkoncert Parents Playlist publikum i hånden og ind i forældrelivets følelser. Gennem...

★★★★☆☆ Ritual – Rejsekammeraten – sanselig sorgrejse i rivende toner

Sew Flunk Fury Wit afslutter smukt dette års sæson for KSelekt, hvor frie kompagnier præsenterer forestillinger på Det Kongelige Teater. I Ritual – Rejsekammeraten...

København Danser vil redde verden med scenekunst

Duoen Ulrik Birkkjær og Thomas Mieth står bag det succesfulde initiativ, festivalen København Danser. Formålet er at udvælge de bedste internationale dansekompagnier og åbne...