Del

Sydhavn Teater henter administrativ leder fra Færøerne. Nemlig Marita S. Dalsgaard, der tiltræder i den nyoprettede stilling den 1. oktober. Det skriver Sydhavn Teater i dag i en pressemeddelelse.

”Marita er drevet af stort engagement for scenekunst og forbinder i sin person det lokale med det internationale. Hun medbringer en bred erfaring fra nordatlantiske samarbejde, som taler direkte ind i Sydhavn Teaters ambitioner for flere nordiske og internationale samskabelsesprojekter. Jeg er overbevist om, at Marita med sine kvaliteter vil sætte fart på Sydhavn Teaters i forvejen rivende udvikling, og jeg glæder mig til parløbet. Det er et vigtigt skridt for teatret at få en administrativ leder, og med Marita har vi fået en stor kapacitet med ombord,” siger teaterleder Mille Maria Dalsgaard om valget.

Vigtige erfaringer fra færøsk kulturliv

Sydhavn Teater skriver endvidere følgende i pressemeddelelsen om valget af Marita S. Dalsgaard som administrativ leder:

“Med sin brede erfaring inden for organisering, entreprenørskab, administration samt kunstnerisk udvikling og produktion er Marita S. Dalsgaard en gevinst for Sydhavn Teater. Udover at medbringe de kvalifikationer, som stillingen forudsætter, medbringer hun også en kunstnerisk erfaring og indsigt både fra Danmark, men i særdeleshed også fra Færøerne, hvor hun har virket det sidste årti.

Hendes resultater har været prægende for det færøske kunst- og kulturliv, og de betingelser, som de lokale kunstnere virker under. Det er imponerende, hvordan hendes engagement og vedholdenhed har kunnet flytte bevidstheden om kunsten og kunstnernes betydning i samfundet. Det er kvaliteter, som vi glæder os til kommer til Sydhavnen.”

Om Marita S. Dalsgaard

Marita S. Dalsgaard er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater og har desuden en diplomuddannelse som Kunst- og kulturleder fra Scenekunstens Udviklingscenter i Odsherred i 2011.

Marita er i øjeblikket forperson for Listafólkasamband Føroya, LISA, (National Faroese Arts Council). I 2021 fik hun tildelt tre-årigt kunstnerisk arbejdslegat fra Mentanargrunni Landsins (Den Færøske Kunst og Kulturfond).

Marita tiltræder stillingen som administrativ leder på Sydhavn teater den 1. oktober 2022, men kan allerede nu af og til mødes på Sydhavn Teater.

Kilde: Pressemeddelelse