Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Marita S. Dalsgaard er ny administrativ leder på Sydhavn Teater

Sydhavn Teater henter administrativ leder fra Færøerne. Nemlig Marita S. Dalsgaard, der tiltræder i den nyoprettede stilling den 1. oktober. Det skriver Sydhavn Teater i dag i en pressemeddelelse.

”Marita er drevet af stort engagement for scenekunst og forbinder i sin person det lokale med det internationale. Hun medbringer en bred erfaring fra nordatlantiske samarbejde, som taler direkte ind i Sydhavn Teaters ambitioner for flere nordiske og internationale samskabelsesprojekter. Jeg er overbevist om, at Marita med sine kvaliteter vil sætte fart på Sydhavn Teaters i forvejen rivende udvikling, og jeg glæder mig til parløbet. Det er et vigtigt skridt for teatret at få en administrativ leder, og med Marita har vi fået en stor kapacitet med ombord,” siger teaterleder Mille Maria Dalsgaard om valget.

Vigtige erfaringer fra færøsk kulturliv

Sydhavn Teater skriver endvidere følgende i pressemeddelelsen om valget af Marita S. Dalsgaard som administrativ leder:

“Med sin brede erfaring inden for organisering, entreprenørskab, administration samt kunstnerisk udvikling og produktion er Marita S. Dalsgaard en gevinst for Sydhavn Teater. Udover at medbringe de kvalifikationer, som stillingen forudsætter, medbringer hun også en kunstnerisk erfaring og indsigt både fra Danmark, men i særdeleshed også fra Færøerne, hvor hun har virket det sidste årti.

Hendes resultater har været prægende for det færøske kunst- og kulturliv, og de betingelser, som de lokale kunstnere virker under. Det er imponerende, hvordan hendes engagement og vedholdenhed har kunnet flytte bevidstheden om kunsten og kunstnernes betydning i samfundet. Det er kvaliteter, som vi glæder os til kommer til Sydhavnen.”

Om Marita S. Dalsgaard

Marita S. Dalsgaard er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater og har desuden en diplomuddannelse som Kunst- og kulturleder fra Scenekunstens Udviklingscenter i Odsherred i 2011.

Marita er i øjeblikket forperson for Listafólkasamband Føroya, LISA, (National Faroese Arts Council). I 2021 fik hun tildelt tre-årigt kunstnerisk arbejdslegat fra Mentanargrunni Landsins (Den Færøske Kunst og Kulturfond).

Marita tiltræder stillingen som administrativ leder på Sydhavn teater den 1. oktober 2022, men kan allerede nu af og til mødes på Sydhavn Teater.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Vi vil skabe samtaler om bæredygtighed

Teater FÅR302 arbejder målrettet med at sætte fokus på...

Forsvar kunstnerisk frihed: Dagens aktion i Kulturministeriet  

Klokken 9.30 startede performancekollektivet PERSONA NON GRATA deres vandring...

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

Vi vil skabe samtaler om bæredygtighed

Teater FÅR302 arbejder målrettet med at sætte fokus på...

Forsvar kunstnerisk frihed: Dagens aktion i Kulturministeriet  

Klokken 9.30 startede performancekollektivet PERSONA NON GRATA deres vandring...

To sceneinstruktører tiltræder legatudvalget for scenekunst

Statens Kunstfonds Repræsentantskab har netop udpeget 15 medlemmer af...
Annonce
Annonce

Vi vil skabe samtaler om bæredygtighed

Teater FÅR302 arbejder målrettet med at sætte fokus på den grønne omstilling gennem kunsten. Gæstespillet Naturen kalder har premiere i denne uge, mens teatret...

Forsvar kunstnerisk frihed: Dagens aktion i Kulturministeriet  

Klokken 9.30 startede performancekollektivet PERSONA NON GRATA deres vandring fra Sort/Hvid til Kulturministeriet. En aktion, der skulle vise deres forsvar for kunstnerisk frihed. Performancekollektivet PERSONA...