Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Marita S. Dalsgaard er ny administrativ leder på Sydhavn Teater

Sydhavn Teater henter administrativ leder fra Færøerne. Nemlig Marita S. Dalsgaard, der tiltræder i den nyoprettede stilling den 1. oktober. Det skriver Sydhavn Teater i dag i en pressemeddelelse.

”Marita er drevet af stort engagement for scenekunst og forbinder i sin person det lokale med det internationale. Hun medbringer en bred erfaring fra nordatlantiske samarbejde, som taler direkte ind i Sydhavn Teaters ambitioner for flere nordiske og internationale samskabelsesprojekter. Jeg er overbevist om, at Marita med sine kvaliteter vil sætte fart på Sydhavn Teaters i forvejen rivende udvikling, og jeg glæder mig til parløbet. Det er et vigtigt skridt for teatret at få en administrativ leder, og med Marita har vi fået en stor kapacitet med ombord,” siger teaterleder Mille Maria Dalsgaard om valget.

Vigtige erfaringer fra færøsk kulturliv

Sydhavn Teater skriver endvidere følgende i pressemeddelelsen om valget af Marita S. Dalsgaard som administrativ leder:

“Med sin brede erfaring inden for organisering, entreprenørskab, administration samt kunstnerisk udvikling og produktion er Marita S. Dalsgaard en gevinst for Sydhavn Teater. Udover at medbringe de kvalifikationer, som stillingen forudsætter, medbringer hun også en kunstnerisk erfaring og indsigt både fra Danmark, men i særdeleshed også fra Færøerne, hvor hun har virket det sidste årti.

Hendes resultater har været prægende for det færøske kunst- og kulturliv, og de betingelser, som de lokale kunstnere virker under. Det er imponerende, hvordan hendes engagement og vedholdenhed har kunnet flytte bevidstheden om kunsten og kunstnernes betydning i samfundet. Det er kvaliteter, som vi glæder os til kommer til Sydhavnen.”

Om Marita S. Dalsgaard

Marita S. Dalsgaard er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater og har desuden en diplomuddannelse som Kunst- og kulturleder fra Scenekunstens Udviklingscenter i Odsherred i 2011.

Marita er i øjeblikket forperson for Listafólkasamband Føroya, LISA, (National Faroese Arts Council). I 2021 fik hun tildelt tre-årigt kunstnerisk arbejdslegat fra Mentanargrunni Landsins (Den Færøske Kunst og Kulturfond).

Marita tiltræder stillingen som administrativ leder på Sydhavn teater den 1. oktober 2022, men kan allerede nu af og til mødes på Sydhavn Teater.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Annonce

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...