Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

Sydafrikansk fortolkning af Hamlet på årets Shakespeare Festival på Kronborg

Fra den 29. juli – 7. august afholdes der igen Shakespeare Festival på Kronborg. To fortolkninger af Hamlet og en en-times udgave af Romeo og Julie er, hvad publikum i år kan se frem til at opleve.

I over 200 år har Shakespeares karakterer udfoldet sig på Kronborg i alt fra hævntragedier til kærlighedskomedier. Hvert år i august fører scenekunstnere og teaterkompagnier traditionen videre, når HamletScenen præsenterer Shakespeare Festival.

Annonce

Kærlighedshistorie og online udstilling

Romeo and Juliet and other Catastrophic Love Affairs er en en-times matiné forestilling, der med udgangspunkt i verdens mest berømte ulykkelige kærlighedshistorie, Romeo og Julie, fortæller tragiske og umulige kærlighedshistorier fra virkeligheden og nutiden. 

Norske Rolf Alme instruerer forestillingen, hvor to unge velklædte skuespillere, norske Christian Hestø og polske Piotr Misztela, opfører Shakespeares tragedie, mens de konstant føjer virkelige historier til fortællingen om umulig eller kriminaliseret kærlighed fra vores tid. Alle historierne er triste, temaerne er alvorlige, men forestillingens form er humoristisk. Tragedien i alle disse kærlighedshistorier er så tydelig og overvældende, at vi kun kan relatere til dem med de teatralske midler til humor. Hvis ikke, vil vi sandsynligvis miste vores vilje til at leve og vores vilje til at elske den, vi vil elske. 

Tilknyttet forestillingen er en online udstilling bestående 12 autentiske dokumentarfotografier, som kan ses her.

LÆS OGSÅ: Shakespeare-opsætninger i samtidsteatret i Danmark

Fra Cape Town til Helsingør

Årets store forestilling, Hamlet – Prince of Denmark, løftes af scenekunstneriske kræfter fra Cape Town i Sydafrika. Fordi myten siger, at en af de tidligst dokumenterede opsætninger af Hamlet foregik i Sydafrika til havs, udspiller denne særlige fortolkning af Hamlet sig på en sejlbåd, hvor havet indgår som en aktiv med- og modspiller. 

Forestillingen er en begivenhedsrig tour-de-force i det farlige arbejdsmiljø på en båd – en perfekt parallel til det klaustrofobiske miljø på Kronborg, som Hamlet så berømt beskrev som ”et fængsel”. 

Hamlet – Prince of Denmark instrueres af Frederick Abrahamse, der er kendt for netop at lade Shakespeares værker foregå på dybt vand. Læs mere her.

Shakespeare festival hamlet
The Comedy of Hamlet – eller fake it until you make it, Shakes og Folketeatret. Foto: Thomas Cato

Flamboyant Shakes-attack

Den tredje og sidste forestilling på årets Shakespeare Festival er Shakes og Folketeatrets The Comedy of Hamlet – eller fake it until you make it

Shakes har i år samlet sit hidtil yngste hold, og de kaster sig ud i et rent flamboyant Shakes-attack uden livrem. Frygtløse, ligesom Hamlet. På kanten til livet, klar til at flyve eller falde.

Shakes byder på teaterfest på HamletScenen med outrerede kostumer og masser af skønsang, in your face humor og publikumskontakt skruet op til max. Læs mere her.

Gratis introduktioner

Hver aften inden forestillingen på årets Shakespeare Festival, vil der være en Shakespeare-introduktion – både på engelsk og på dansk. En kort, informativ og underholdende lille indflyvning i, hvad Shakespeare og Kronborg overhovedet har med hinanden at gøre – og hvorfor Shakespeares værker bliver ved at være relevante selv i år 2022.

Shakespeare Festival 2022 afholdes 29. juli – 7. august. Du kan se hele programmet her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annoncespot_img