Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Lydvandringer kombinerer motion og fortællekunst

Lydvandringer. Podwalk. Usynligt teater. Audiowalk. Kært barn har mange navne. Men uanset hvilket navn, du vælger, så er der gode muligheder rundt om i landet for at gå tur med fortællingerne i ørerne.

BaggårdTeatret i Svendborg har de senere år specialiseret sig i lydvandringer – eller usynligt teater, som de kalder dem. Hele tre af slagsen kan du gå og lytte til i henholdsvis Svendborg, Faaborg og på Langeland.

I Svendborg tager Lars Mikkelsen dig med i fortællingen Sundets stilhed, der kommer forbi fire kendte forfattere med tilknytning til egnen. I Faaborg og Svanninge Bjerge med Under isen høres fortællinger om H.C. Andersen, Anna og Fritz Syberg. Mens teatrets nyeste, tredelte fortælling, Mod strømmen, går i hælene på den helt unge H.C Ørsted.

Læs mere om BaggårdTeatrets lydvandringer her.

lydvandringer under isen
Udsigten ind over Faaborg, Under Isen, BaggårdTeatret. Foto: ISCENE

Se byen med nye øjne

Også Aarhus Teater har en genre, de kalder podwalks. Den nyeste her i 10.000 skridt, som sender lytteren på en tur fra Rådhusparken gennem byen over Trøjborg og slutter ved Universitetsparken. En række skuespillere oplæser syv tekster, der er skrevet af b.a. Madame Nielsen, Christina Hagen og Jacob Skyggebjerg. Fortællinger, der giver indblik i, hvordan der kan se ud inde bag facaden hos de fremmede mennesker, vi krydser på vores vej. 

Læs mere om 10.000 skridt her.

lydvandringer hemmeligheden om Randers
Hemmeligheden om Randers, Randers Bibliotek, Teater og Kommun. Foto: ISCENE

I det østjyske kan man også i Randers gå en tur med Hemmeligheden om Randers i ørerne. En ganske gratis lydvandring, som er produceret et samarbejde mellem Randers Bibliotek, Randers Teater og Randers Kommune, som tager dig gennem små gyder, langs industrihavnen og forbi en hemmelig have. Her er det skuespiller Bodil Jørgensen, der som fortælleren Isra, guider dig og giver plads til stemmerne fra Karin Michaëlis, Steen Steensen Blicher og Henrik Pontoppidan, der alle var født i netop Randers.

Læs mere om Hemmeligheden om Randers her.

Med Storm P og Dirch Passer

Men det er ikke kun teatrene og deres samarbejdspartnere, der har set lyset i genren. Frederiksbergmuseerne har netop lanceret de første to audioguidede lydvandringer i en række. 

Tag med skuespiller og komiker Nikolaj Stokholm på lydvandringen I Storm P.s fodspor og hør fortællingen om dengang Storm P fik skældud af direktøren i ZOO for at kravle ind til pingvinerne. 

lydvandringer i stom p.s fodspor
Storm P. i sin Ford T. kaldet “Casimir”. Foto: Frederiksbergmuseerne

Eller kom via Forlystelsernes Frederiksberg med bag kulisserne på det tidligere ABC Teater, hvor man i datiden risikerede at blive løbet ned af skuespilleren Dirch Passer, når han medvirkede i hele to forskellige forestillinger på samme tid. Man kan også møde dansk teaters store primadonna Betty Nansen, der toppede karrieren med at blive succesfuld teaterdirektør. Derudover opklares det hvilken rolle Restaurant Promenaden spillede i den sag, der førte til, at daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen fik en politisk næse.  

Hent Frederiksbergmuseernes lydvandringer i deres app her.

Seneste

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...
Annonce
Annonce

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere være priskategorier, som peger på køn i Årets Reumert-show. I stedet indføres to nye kategorier,...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er blevet afviklet i Esbjerg i løbet af den forgangne uge med masser af oplevelser for...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop afsluttet efter lidt over to måneder med to forestillinger om ugen. Festivalen, der er arrangeret...