Populært lige nu

”Jeg vil koreografere død, ikke det at dø” – Andreas Constantinou om himherandit’s trilogi om sorg og død

Himherandit spiller den højenergiske forestilling Carcass under KSelekt på Det Kongelige Teater. Carcass er midterste del i en trilogi, der har døden som fælles...

Open call – Teater Får302

Deadline: 2. januar 2024
Annoncespot_imgspot_img

Lydvandringer kombinerer motion og fortællekunst

Lydvandringer. Podwalk. Usynligt teater. Audiowalk. Kært barn har mange navne. Men uanset hvilket navn, du vælger, så er der gode muligheder rundt om i landet for at gå tur med fortællingerne i ørerne.

BaggårdTeatret i Svendborg har de senere år specialiseret sig i lydvandringer – eller usynligt teater, som de kalder dem. Hele tre af slagsen kan du gå og lytte til i henholdsvis Svendborg, Faaborg og på Langeland.

I Svendborg tager Lars Mikkelsen dig med i fortællingen Sundets stilhed, der kommer forbi fire kendte forfattere med tilknytning til egnen. I Faaborg og Svanninge Bjerge med Under isen høres fortællinger om H.C. Andersen, Anna og Fritz Syberg. Mens teatrets nyeste, tredelte fortælling, Mod strømmen, går i hælene på den helt unge H.C Ørsted.

Læs mere om BaggårdTeatrets lydvandringer her.

lydvandringer under isen
Udsigten ind over Faaborg, Under Isen, BaggårdTeatret. Foto: ISCENE

Se byen med nye øjne

Også Aarhus Teater har en genre, de kalder podwalks. Den nyeste her i 10.000 skridt, som sender lytteren på en tur fra Rådhusparken gennem byen over Trøjborg og slutter ved Universitetsparken. En række skuespillere oplæser syv tekster, der er skrevet af b.a. Madame Nielsen, Christina Hagen og Jacob Skyggebjerg. Fortællinger, der giver indblik i, hvordan der kan se ud inde bag facaden hos de fremmede mennesker, vi krydser på vores vej. 

Læs mere om 10.000 skridt her.

lydvandringer hemmeligheden om Randers
Hemmeligheden om Randers, Randers Bibliotek, Teater og Kommun. Foto: ISCENE

I det østjyske kan man også i Randers gå en tur med Hemmeligheden om Randers i ørerne. En ganske gratis lydvandring, som er produceret et samarbejde mellem Randers Bibliotek, Randers Teater og Randers Kommune, som tager dig gennem små gyder, langs industrihavnen og forbi en hemmelig have. Her er det skuespiller Bodil Jørgensen, der som fortælleren Isra, guider dig og giver plads til stemmerne fra Karin Michaëlis, Steen Steensen Blicher og Henrik Pontoppidan, der alle var født i netop Randers.

Læs mere om Hemmeligheden om Randers her.

Med Storm P og Dirch Passer

Men det er ikke kun teatrene og deres samarbejdspartnere, der har set lyset i genren. Frederiksbergmuseerne har netop lanceret de første to audioguidede lydvandringer i en række. 

Tag med skuespiller og komiker Nikolaj Stokholm på lydvandringen I Storm P.s fodspor og hør fortællingen om dengang Storm P fik skældud af direktøren i ZOO for at kravle ind til pingvinerne. 

lydvandringer i stom p.s fodspor
Storm P. i sin Ford T. kaldet “Casimir”. Foto: Frederiksbergmuseerne

Eller kom via Forlystelsernes Frederiksberg med bag kulisserne på det tidligere ABC Teater, hvor man i datiden risikerede at blive løbet ned af skuespilleren Dirch Passer, når han medvirkede i hele to forskellige forestillinger på samme tid. Man kan også møde dansk teaters store primadonna Betty Nansen, der toppede karrieren med at blive succesfuld teaterdirektør. Derudover opklares det hvilken rolle Restaurant Promenaden spillede i den sag, der førte til, at daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen fik en politisk næse.  

Hent Frederiksbergmuseernes lydvandringer i deres app her.

Seneste

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte...

Moving Identities – lastbilchauffører og kørestole

Det tværeuropæiske residency-projekt Moving Identities blev skudt i gang...
Annonce
Annonce

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik jubilæumsdag, som ingen andre fungerende teatre i Danmark kan matche. Teatrets 200-års jubilæum fejres med...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på, hvad der...