Del

Både spanske Los Galindos med deres usandsynlige cirkusforestilling MDR – Death from Laughter og danske Convoi Exceptionnel med deres svømmehalskorværk Crawl Crawl Crawl er på programmet til Passage Festival 2022 i Helsingør, der også byder på hele to premierer i løbet af de seks dage, festivalen varer.

På Passage Festival 2022 kan man opleve spektakulært og excentrisk cirkus, klassisk gadeteater, stedsspecifikke forestillinger udviklet til festivalen, dans, koreografi og eksperimenterende scenekunst side om side. Mere end 30 europæiske kompagnier og teatre præsenterer deres værker i Helsingør den sidste uge i juli.

Bringer verden til Helsingør

Passage Festival bringer hvert år verden til Helsingør og forvandler både bykerne og boligområder til en legende, levende scene. At de mange og forskelligartede teateroplevelser kan opleves side om side og umiddelbart efter hinanden er der en mening med for PASSAGE Festivalen:

”Vi vil gerne bryde skellet mellem gadeteater og traditionelt sceneteater: Det skal ikke kun være stort og larmende, der må gerne være nogle helt andre rum, der får os til at reflektere også. Gadeteater er ikke kun letfordøjelig underholdning, og indendørs scenekunst er ikke kun skuespillere på en scene i et mørkt rum. Vi vil gerne give publikum mulighed for at opleve så meget forskelligt som muligt, og gerne noget de ikke havde forventet,” siger Jens Frimann Hansen, leder af Passage Festival.

passage festival 2022
Crawl Crawl Crawl, Convoi Exceptionnel. Foto: Louise Herrche Serup

Festivalen har som altid et stort program for hele familien med internationale kunstnere, og præsenterer alt fra forestillinger i meget stor skala til bittesmå rejser inde i en campingvogn. Mange er gratis, mens nogle af forestillingerne kræver billet eller et Passage-festivalarmbånd.

Se det fulde program her.