Populært lige nu

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3. juni 2024 er det under det overordnede tema Scenekunstens Fremtid. ISCENE LIVE har tilrettelagt talks,...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00
Annoncespot_imgspot_img

CLICK 2022 – aktiviteter i august på Kulturhavnen i Helsingør

CLICK, der siden 2010 har kørt som en årligt tilbagevendende festival, har i kølvandet på corona-epidemien gennemgået en transformation og vil fra 2022 være et dynamisk programspor med fokus på en bæredygtig eksponeringsstrategi for kunsten. Sensommerens CLICK-nedslag præsenterer således en lille stribe eksklusive værker og kunstneriske processer, der alle undersøger oplevelses- og udviklingspotentialet i krydsfeltet mellem kunst, filosofi, videnskab og teknologi.

Fra den 28. juli og en måned frem kan man på Kulturværftet opleve den unge, fremadstormende komponist og cellist Lil Lacy og hendes installatoriske kompositionsværk you’re somehow connected, der hylder synlige og usynlige forbindelser mennesker imellem. 

Klimaet og drømmen om en bedre fremtid

Selvom det blot er få år siden, Lil Lacy debuterede fra Det Jyske Musikkonservatorium, har hun allerede flere spændende værker bag sig og i 2020 modtog hun Léonie Sonnings Talentpris. I CLICK-regi kan man glæde sig til en intim og eksklusiv lydoplevelse i de gamle værftshaller, hvor hver koncert skabes for fem personer ad gangen. Koncert og installation smelter sammen i fem drømmemonologer med optagede og manipulerede reallyde, elektronisk musik og nykomponeret klassisk musik. Lacy har interviewet fem mennesker fra forskellige generationer og byer, der fortæller om deres drømme om en bedre fremtid for menneskeheden og dem selv. Den 14-årige klimaforkæmper Simran Sophia Skulberg de Souza fra Bergen og den danske digter, debattør og forfatter Susanne Brøgger er blandt dem, der indgår i værket. Værket har premiere under Passage Festival i slut juli.

Click 2022
Lil Lacy deltager i CLICK-aktiviteterne med you’re somehow connected. Foto Lars Just.

Alt det, der deler – og samler os

De øvrige værker, som man kan opleve som en del af CLICK-aktiviteterne i august, er bl.a. eventen Amateur Lithopanspermia, der beskæftiger sig med kvinder, racialiserede mennesker, handicappede og LGBTQ+-personer i relation til kolonialiseringen af rummet. Forestillingen The Black Hole of Money tager publikum med på en rejse på tværs af filosofi, netværksvidenskab og spekulativ kritik, hvor der stilles kritiske spørgsmål til blockchain-teknologi og den eksplosive interesse omkring crypto valutaer som Bitcoin. Her handler det bl.a. om de enorme miljømæssige konsekvenser cryptovalutaerne skaber for miljøet. Endelig afslører VR-oplevelsen We Are At Home, at vi mennesker har langt mere tilfælles end som så, når et smukt animeret univers udforsker den akavede intimitet, der er ved at være menneske.

Laurie Andersen på besøg

Ud over de events, der er åbne for offentligheden, er CLICK også et forum, hvor danske og internationale kunstnere, fagfolk, uddannelser og virksomheder kan samarbejde, dele viden, skabe netværk og udvikle nye originale tiltag. I august fortsætter musikikonet Laurie Anderson sin kor-workshop for en række danske musikere i forbindelse med udviklingen af et større værk.

”Vi glæder os til at komme i gang igen, og det har vi besluttet at gøre i et sundt og overkommeligt tempo. De sidste par år har givet anledning til at evaluere vores ønsker, strategier og mål for arbejde med kunst, filosofi og teknologi. Samarbejdet med Laurie Anderson er blot et af mange nye tiltag, hvor vi i højere grad bevæger os ned i proces arbejdet for at bringe nye ideer ind i virkeligheden og udfordre det felt, vi arbejder som en del af,” udtaler Georg Rasmussen, programredaktør på Kulturværftet.

Læs mere om CLICK her.

Fakta

Tid og sted

CLICK-aktiviteterne i august finder sted fra den 28. juli til 28. august 2022 på Kulturværftet og i Værftshallerne. Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt.

Seneste

Afonso Coelho modtager Ole Nørlyngs Talentpris

Ole Nørlyngs Talentpris tildeles en ung danser mellem 16 og...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Afonso Coelho modtager Ole Nørlyngs Talentpris

Ole Nørlyngs Talentpris tildeles en ung danser mellem 16 og...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00

Holstebro Dansekompagni modtager donation til at styrke dansen lokalt

Holstebro Dansekompagni modtager en stor donation på 1,2 millioner...
Annonce
Annonce

Afonso Coelho modtager Ole Nørlyngs Talentpris

Ole Nørlyngs Talentpris tildeles en ung danser mellem 16 og 25 år, som har vist en imponerende teknisk kunnen, har en markant personlighed og et...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00