Del

Tirsdag tages repræsentation, appropriation og skuespil i dansk tv, film og medier til debat, når FOF København hos Husets Teater inviterer til Fahads Forsamlingshus under Copenhagen Pride 2022.

Scenekunsten har tradition for at skubbe de grænser, vi kender fra hverdagen, men hvordan hænger det sammen med den globale politiske samtale om lighed og repræsentation?

Det er udgangspunktet for debatten om kulturel appropriation og repræsentation i tv, film og medier på Husets Teater. Fahads Forsamlingshus sætter denne dag spot på spørgsmålet om retten og evnen til at spille roller, der repræsenterer en social position, der er meget anderledes end skuespillerens egen. Må – og kan – en hvid cismand fx spille en sort transkvinde?

Om debatpanelet

Sammen med repræsentanter fra den danske scenekunstbranche debatteres og nuanceres det evindelige spørgsmål: Hvem må spille hvem? Også publikum får mulighed for at byde ind.

Debatpanelet udgøres af

  • Jakob Steen Olsen, der er mangeårig teateranmelder og teaterredaktør på Berlingske Tidende og desuden forfatter til flere bøger om film- og teaterverdenen.
  • Den koreansk-amerikansk-danske skuespiller, instruktør og manusforfatter, Sandra Yi Sencindiver, der er kunstnerisk leder af danskdansk, som har skabt forestillinger siden 2011.
  • Skuespiller og instruktør Sargun Oshana, der i 2021 tiltrådte som direktør på Teater Grob. I den forbindelse udtalte han: »Jeg drømmer om at skabe et teater, som er inkluderende og åbner op for de mange publikumsgrupper, der findes – at man er velkommen på tværs af alder, køn, seksualitet og etnicitet«.
  • Moeisha A. Aden, der er dansk-somalisk performer, foredragsholder, aktivist og forfatter til teaterstykket I’m also Somalia og monologerne Brunch, Blowjob, Berlingske, Transmonolog og Dit blik, Mit syn.

Læs mere her.

Fahad Saeed er fast vært på Fahads Forsamlingshus. Han har siden 2006 arbejdet med mangfoldighed og diversitet – bl.a. som projektchef i Mino Danmark og som medstifter af foreningen Sabaah. Arrangementet er lavet i partnerskab med Husets Teater og Sabaah.