Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Hvem må spille hvem? Debat om repræsentation

Tirsdag tages repræsentation, appropriation og skuespil i dansk tv, film og medier til debat, når FOF København hos Husets Teater inviterer til Fahads Forsamlingshus under Copenhagen Pride 2022.

Scenekunsten har tradition for at skubbe de grænser, vi kender fra hverdagen, men hvordan hænger det sammen med den globale politiske samtale om lighed og repræsentation?

Det er udgangspunktet for debatten om kulturel appropriation og repræsentation i tv, film og medier på Husets Teater. Fahads Forsamlingshus sætter denne dag spot på spørgsmålet om retten og evnen til at spille roller, der repræsenterer en social position, der er meget anderledes end skuespillerens egen. Må – og kan – en hvid cismand fx spille en sort transkvinde? 

Om debatpanelet

Sammen med repræsentanter fra den danske scenekunstbranche debatteres og nuanceres det evindelige spørgsmål: Hvem må spille hvem? Også publikum får mulighed for at byde ind.

Debatpanelet udgøres af 

  • Jakob Steen Olsen, der er mangeårig teateranmelder og teaterredaktør på Berlingske Tidende og desuden forfatter til flere bøger om film- og teaterverdenen.
  • Den koreansk-amerikansk-danske skuespiller, instruktør og manusforfatter, Sandra Yi Sencindiver, der er kunstnerisk leder af danskdansk, som har skabt forestillinger siden 2011.
  • Skuespiller og instruktør Sargun Oshana, der i 2021 tiltrådte som direktør på Teater Grob. I den forbindelse udtalte han: »Jeg drømmer om at skabe et teater, som er inkluderende og åbner op for de mange publikumsgrupper, der findes – at man er velkommen på tværs af alder, køn, seksualitet og etnicitet«.
  • Moeisha A. Aden, der er dansk-somalisk performer, foredragsholder, aktivist og forfatter til teaterstykket I’m also Somalia og monologerne Brunch, Blowjob, BerlingskeTransmonolog og Dit blik, Mit syn.

Læs mere her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...