Populært lige nu

Dansk Samtidscirkus stifter ny brancheforening

Den nystiftede brancheforening Dansk Samtidscirkus vil blandt andet arbejde for ligestilling af cirkus som scenekunstform og udbrede kendskabet til de nyere cirkusgenrer.  Cirkus har været...

Open call til Dramatiker Væksthus

Ansøgningsfrist 1. juli 2023

Esther Lee Wilkinson bliver huskoreograf på Odense Teater

Koreograf Esther Lee Wilkinson tiltræder i de kommende to sæsoner i en nyoprettet stilling som huskoreograf på Odense Teater. Odense Teater, ønsker et større fokus...
Annoncespot_imgspot_img

Drop Dead Diva – ny performance undersøger kvinderollerne i klassiske operaværker

Hvorfor skal kvinden altid dø til sidst? Dét spørgsmål har været udgangspunktet for Kind of Operas nye opera-performance Drop Dead Diva, der er en krydsning mellem en podcast og en live opera. 

I Drop Dead Diva møder vi tre af operaens allerstørste kvindelige protagonister. Tre karakterer, hvis livshistorier alle ender samme sted: i døden. Hvem er disse kvinder? Og hvad er dødsarien for en  størrelse? Er det okay at leve sig ind i karaktererne og lade sig forløse, når man som publikum røres af smerten over deres dødsfald? Er de ofre for patriarkatet eller er de operaens ultimative matriarker? 

Med høretelefoner på under åben himmel bevæger publikum sig sammen med en operasangerinde gennem et univers, hvor lyden af hendes stemme blander sig med operaernes musikalske lydspor. 

Nødvendig undersøgelse

Drop Dead Diva er et udviklingsprojekt, som undersøger mulighederne for at bringe operaen ud af elfenbenstårnet gennem teknologien kendt fra Silent Disco. Målet er at slippe operasangerne fri på nye steder og lade dem undersøge operaens allermest påtrængende spørgsmål. 

”Det har føltes som en nødvendighed at skabe en performance, som tager fat i operaens kvinder. Man kan måske kalde det operaens akilleshæl – at de kvindelige hovedpersoner i klassikerne altid dør til sidst. Det  passer simpelthen ikke ind i vores moderne idé om kvinden som en heltinde, der både kan blæse og have mel i munden. Så hvad stiller vi op med Carmen, Violetta, Mimi, Isolde, Aida og alle de andre? For mig har  det været vigtigt at gå til emnet åbenhjertet uden på forhånd at have bestemt mig for, hvad der var rigtigt og forkert. I arbejdet med denne performance er min kærlighed til disse kvinder og deres tragiske skæbner kun vokset,” udtaler instruktør Selma Mongelard.

Med dette udviklingsprojekt tager Kind of Opera første skridt hen imod drømmen om at skabe operaoplevelser, hvor publikum oplever sangerne helt tæt på i helt nye omgivelser, uden at miste suset fra den store orkesterlyd.  

Om Kind of Opera

Kind Of Opera arbejder med nyskrevet opera samt med operaklassikerne med et ønske om at bearbejde materialet, så det stiller sig til rådighed for en ny generations verdens- og kunstsyn. Forestillingerne ender måske derfor i helt andre former og farver, end originalværkerne dikterer, selvom kernen forbliver den samme. 

Kind Of Opera skaber også ny opera og performancekoncerter – en hybrid mellem koncert, klassisk musik og scenekunst. Kind Of Opera er et operakompagni, der til daglig ledes af instruktør Selma Mongelard og producent Trine Heide.

Drop Dead Diva kan opleves under Grasp Festival på Søjlepladsen foran Hal 9 på Musicon i Roskilde flere gange dagligt 5. – 7. oktober 2022. Læs mere her.

Seneste

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først...

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først...

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM...

Tårnby Park Performance Festival 2023 – med kunsten som vejviser

Siden den første festival i 2021 har Tårnby Park...

Aveny-T er sikret økonomisk endnu et år

Aveny-T tildeles 3,5 millioner kroner af de 320 millioner...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Til de lyse morgener – på bittersød udflugt med festens rus og melankoliens tomhed

Til de lyse morgener føles som lige dele teater og polterabend. Som en del af konceptet Udflugten tager Aarhus Teater publikum med på en...

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først fylder Passage mini festivalen lystgården Flynderupgård ved Espergærde og derefter byder Teater ZeBU og Børnekulturhus...

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM Aarhus 2023 var temaet for denne uges morgenbriefing hos Performing Arts Platform forholdet mellem Danmark,...