Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

Teater Nordkraft modtager støtte fra Nordea Fonden

Onsdag fik Teater Nordkraft og 9. klasse fra Frejlev skole fint besøg, da direktør for Nordea i Aalborg, Peter Baand, kom forbi og afleverede en check på 55.000,- kroner på vegne af Nordea Fonden.

”For mig personligt er jeg altid særligt glad for på vegne af Nordea Fonden at uddele penge i Nordjylland! Nordea Fonden har valgt at støtte Teater Nordkrafts arbejde med partnerskolerne, fordi det er et strålende eksempel på, hvordan de professionelle kunstinstitutioner dels kan løfte skoleundervisningen i lokalområdet – simpelthen bare igennem at åbne dørene og knytte bånd til de elever og lærere, som de skaber skoleforestillingerne til, og dels kan lave forestillinger som rammer målgruppen rent, fordi de faktisk taler med og lytter til de publikummer, som det hele drejer sig om.

Nordea Fonden lægger også vægt på, at teatret har været opmærksomme på at få diversitet i partnerskolerne; der er både skoler fra land og by, og skoler fra områder hvor forældrene tjener meget og andre hvor husstandsindkomsten er lidt lavere,” udtaler Peter Baand, direktør for Nordea i Aalborg.

Nordea-fondens donation skal bruges på materialer og eksterne oplægsholdere, til workshops til de fire nuværende partnerskoler Sønderholm, Herningvejen, Sofiendal og Frejlev skole.

Teater Nordkraft modtager støtte fra Nordea Fonden støtter til deres partnerskoleprojekt. Foto: Camilla Nicolajsen, Teater Nordkraft
Teater Nordkraft modtager støtte fra Nordea Fonden støtter til deres partnerskoleprojekt. Foto: Camilla Nicolajsen, Teater Nordkraft

Partnerskoler

Partnerskoleprojektet er det seneste skridt i Teater Nordkrafts ambition om hele tiden at komme tættere på de skoler og skolelever, man skaber ungdomsforestillingerne til. Partnerskolerne er udvalgte skoler, som har underskrevet en gensidig forpligtende aftale med Teater Nordkraft om at følge teaterforestillingernes tilblivelse tæt – klasserne kommer på teatret flere gange i løbet af et skoleår, de ser prøver og deltager i workshops med Teater Nordkrafts teaterpædagog og andre spændende gæstekunstnere.

Inden de skal se en forestilling, kommer de selv ”på gulvet” i dramaworkshops, og arbejder med forestillingens tematikker og udtryk, så de har et rigtigt godt udgangspunkt for at opleve den færdige forestilling. Også i forestillingsrepertoiret ser man teatrets tætte bånd til skolerne. Både den Reumertvindende Dig og mig ved daggry og den kommende ungdomsforestilling Lazarus blev til, fordi teatret har tætte relationer til lærere og undervisningskonsulenter, som har fingeren på pulsen i forhold til hvilke tekster og emner, der arbejdes med lige nu i skolerne.

Teaterpædagog Tine Pejstrup håber, at projektet ikke kun gør godt imens klasserne er på teatret, men også forplanter sig ud i skolerne og sætter sit præg på undervisningen: ”Imens jeg har eleverne ”på gulvet” i vores øvelokale, skifter lærerne mellem at være med og at sidde ved siden af og tage noter – og jeg får mange spørgsmål om de teknikker jeg bruger i løbet af workshoppen. Nogle elever er rigtigt gode til at lære med hovedet, men for mange hjælper det bare så meget at få kroppen med i læringsprocesserne. Hvis man har sanserne med når man lærer noget nyt – altså hører, rører, gør noget og mærker noget, så får man alle intelligenser i spil og så sætter den nye viden sig meget bedre fast. ”

Seneste

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og...
Annonce

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef for Den Jyske Opera, modtager H.C. Andersen Prisen 2024 for sit arbejde med H.C. Andersens...