Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

Annette Heick og Caspar Phillipson i ny, musikalsk forestilling

Sanger og skuespiller Annette Heick tager sammen med skuespiller Caspar Phillipson og manuskriptforfatter Jesper Malmose publikum med på en musikalsk rejse i den nye, romantiske forestilling Pennevenner.

”Holdet bag Pennevenner har hver især haft mange succeser i Tivoli, og nu glæder vi os til at præsentere deres fælles forestilling i Glassalen, som er den perfekte ramme om denne her musikalske forestilling, der henvender sig til romantiske sjæle i alle aldre,” udtaler Frederik Wiedemann, kulturdirektør i Tivoli.

Annonce

Romantik på tværs af Atlanten

Pennevenner er en romantisk og musikalsk forestilling fyldt med hits, som alle kender. Det er lyden af forelskelse, flirt og drømme for fremtiden. Publikum tages på en musikalsk rejse, når Annette Heick, Caspar Phillipsons og hans søn, Silas Phillipson, fortolker sangene Ain’t No Mountain High Enough, Rør ved mig, Gem et lille smil til det bli’r gråvejr og mange flere.

Forestillingen udspiller sig i 70’erne og handler om to mennesker, der på tværs af Atlanten udvikler et særligt forhold gennem analog brevskrivning og musik på kassettebånd, som jo var det, man havde ved hånden før den digitale tidsalder. I takt med at pennevennernes breve bliver mere og mere personlige, udvikler venskabet sig, og følelserne vokser. En dag, da vores mandlige hovedperson føler sig kaldet til at aflægge sin penneveninde en visit uden varsel, tager forestillingen pludselig en overraskende drejning.

Annette Heick og Caspar Phillipson foran Glassalen i Tivoli. Foto: Michelle Berg
Annette Heick og Caspar Phillipson foran Glassalen i Tivoli. Foto: Michelle Berg

Evergreens i nyt lys

“Det sjove og udfordrende ved at skrive manuskriptet til Pennevenner er at tilpasse sangene fortællingen. Det er evergreens, som langt de fleste i forvejen kender og elsker, så det er spændende at se sangene i et nyt lys og arbejde med manuskriptet, så det virker som om, at musikken er skabt til forestillingen,” fortæller manuskriptforfatter Jesper Malmose.

”Det er første gang, at jeg står bag en forestilling, og det giver et kæmpe sug i maven. Derfor er jeg også utrolig glad for, at jeg har allieret mig med Jesper Malmose, som er en vanvittig dygtig og erfaren manuskriptforfatter. Hele holdet bag Pennevenner er enormt dygtige, så publikum kan godt glæde sig til en rørende, musikalsk fortælling i en af landets smukkeste sale,” siger Annette Heick om produktionen. 

Skuespiller og tidligere Vild med Dans-vinder, Caspar Phillipson, fortæller:
“Det er vildt fascinerende, hvordan vi med musik kan fortælle historier om de dybeste følelser. Musik kan være en endnu stærkere måde at ”sætte ord” på følelser end det skrevne ord. Jeg er helt sikker på, at publikum får en fantastisk, sjov og rørende teateroplevelse. For mig personligt er det i øvrigt noget helt særligt at kunne optræde sammen med min søn.”

Musikken til Pennevenner fremføres live af Tivolis Husorkester i Glassalen, hvor den spiller 14. – 24. september 2023. Læs mere her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav...

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6....
Annonce
Annonce