Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først fylder Passage mini festivalen lystgården Flynderupgård ved Espergærde og derefter byder Teater ZeBU og Børnekulturhus Ama’r velkommen til årets Springfestival på Amager.

Når Pinsesolen danser i år, bliver det blandt andet over alle de danske og internationale teaterforestillinger ved Espergærde. Og fra på tirsdag i den kommende uge er det igen blevet tid til børneteaterfestival på Amager.

Annonce
Sulky M1 af Compagnie Mobil kan opleves på  Passage mini festival 2023. Pressefoto
Sulky M1 af Compagnie Mobil kan opleves på Passage mini festival 2023. Pressefoto

Passage mini festivalen har både dukker og dyr

PASSAGE Festival inviterer sammen med den historiske lystgård ved Espergærde, Flynderupgård, til to dage fyldt med både danske og internationale teaterforestillinger, kreative værksteder og legeområder i pinsen den 28. og 29. maj. Her kan besøgende udover at hilse på gårdens dyr og boltre sig i haverne, slå sig ekstra løs på gårdens område med 8 forskellige danske og internationale teaterforestillinger, tekstiltryk med tekstildesigner Camilla Grell og historiske spil og lege for hele familien.

Forestillingerne kan ses af publikummer i alle aldre og er skabt af kunstnere fra Catalonien, Belgien, Holland, Finland og Danmark. Du kan møde den drilske og meget livagtige marionetdukke Fabiola og den nysgerrige hund Giulio, tage med på en brandvarm date med bilen Sulky M1 og dens akavede chauffør eller komme på et episk sejlads-eventyr – helt uden at få våde fødder.

The Inner World, Holoque kan opleves på Passage mini festival 2023. Pressefoto
The Inner World, Holoque kan opleves på Passage mini festival 2023. Pressefoto

Få historien om verdens skabelse, og om hvordan I fik så smukke øjne i den lune dukketeaterforestilling Skønhedsmaskinen. Forestillingen DEEP vender verden helt på hovedet, mens The INNER World inviterer dig med på en lysende, eventyrlig hologram-rejse.

Passage mini tilføjer lidt ekstra til Flynderupgårds dyreliv, når myrernes forunderlige og sanselige verden undersøges i Myrepostyr. Hvis myrerne er kravlet i bukserne, kan du slippe dem løs i den musikalske kriblekrable-verden i Metamorfose. Og så kan du møde to burhøns, der oplever friheden for første gang.

Se hele programmet for Passage mini festival her.

Springfestival 2023 byder på et ocean af teater- og kulturoplevelser for byens børn, skoler og familier. Foto- Sonja Lovdal
Springfestival 2023 byder på et ocean af teater- og kulturoplevelser for byens børn, skoler og familier. Foto: Sonja Lovdal

Internationalt teater, cirkus og dans i børnehøjde til Springfestival

Fra 30. maj – 4. juni byder ZeBU og Børnekulturhus Ama’r velkommen til en oplevelsesrig uge med kvalitetsteater, kulturoplevelser og musik fra hele verden, når Springfestival vender tilbage. I løbet af festivalens seks dage vises der internationalt teater, cirkus og dans i børnehøjde. Publikum kan blandt andet glæde sig til underholdende gadeteater fra Italien, forrygende finske akrobater og et magisk Narnia fra den samiske fjeldverden.

For 8. gang præsenteres en farverig pallette af tankevækkende og humoristiske forestillinger, der sætter scenen med alt fra gadeoptog og cirkus til forbløffende akrobatik og børnetechno. Springfestival 2023 afvikles i området omkring Amager Kulturpunkt med forestillinger fra en række af både udenlandske og danske teatre. Foruden de mange forestillinger vil det også være muligt at opleve workshops, koncerter og kunstværksteder – og naturligvis de langbenede spanske/catalanske giraffer, der har været en fast bestanddel af Springfestival siden begyndelsen.

Girafferne i naturlig størrelse fra Xirriquiteula Teatre har været fast ingrediens på Springfestival siden starten i 2007 Foto: Sonja Lovdal
Girafferne i naturlig størrelse fra Xirriquiteula Teatre har været fast ingrediens på Springfestival siden starten i 2007 Foto: Sonja Lovdal

Springfestival udsprang i 2007 med en ambition om at samle det bedste børneteater fra ind- og udland under en festival i København, og er sidenhen vendt tilbage hvert andet år i hjertet af Amager. Her tager kunstnere fra hele verden børnene og deres familier kærligt ind, lader dem drømme stort og giver dem en spændende oplevelse, de kan tage med videre i bagagen.

Se hele programmet for Springfestival her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce