Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

Syv scener udpeget til ny musikdramatisk ordning – nyt initiativ fra Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har udvalgt syv scener og spillesteder rundt om i hele landet til projekter, der ligger i krydsfeltet mellem musik og scenekunst. Der er afsat i alt 3 millioner kroner frem til og med 2025.

Projekter inden for eksempelvis musikdramatik, moderne opera, performative orkesterværk, musikinstallation og moderne musical får fremover langt bedre muligheder for at blive realiseret. Syv scener skal indgå i et netværk i et toårigt forsøg, hvor der stilles lokaler, produktionsfaciliteter og medarbejdere til rådighed for aktørerne.

Scener med særligt potentiale

Sine Tofte Hannibal, udvalgsleder Musikdramatisk Udvalg, fortæller:

”Musikdramatikken er en dynamisk kunstform, og Kunstfonden ønsker at give kunstnere endnu bedre rammer og rum til produktion af musikdramatik og andre tværæstetiske værker.

Vi har derfor udpeget syv forskellige scener, der demonstrerer et særligt potentiale inden for dette område og som har kapacitet til at tage produktioner ind og derved bidrage til at afhjælpe den mangel på prøvefaciliteter, vi oplever i dag.

Samtidig er det vores håb, at det netværk, der skabes blandt de syv scener, og den erfaringsudveksling, der sker dér, kan være med til at skubbe yderligere til området og skabe inspiration hos andre aktører rundt om i landet.”

De syv scener er:

  • Børnekulturhus Ama’r og Teater ZeBU, København
  • Fredericia Musicalteater
  • Kulturværftet, Helsingør
  • Metropolis, København
  • Nordisk Teaterlaboratorium, Holstebro
  • Radar, Aarhus
  • Teater Momentum, Den Fynske Opera og Nørregaards Teater, Odense

Om udpegningen

Udpegningen er sket på baggrund af et Open Call, hvor 22 søgte om at blive en del af den nye ordning. De syv scener vil indgå i et netværk af steder med produktionsfaciliteter for tværæstetiske projekter inden for musik og scenekunst frem til udgangen af 2025.

Hver netværksscene kan modtage op til 250.000 kroner i tilskud på baggrund af en årlig afrapportering. Beløbet kan gå til udgifter forbundet med udlån af produktionsfaciliteter og relevante medarbejdere.

I alt er der afsat 1,5 millioner kroner årligt i 2024 og 2025.

Om Statens Kunstfonds Musikdramatiske udvalg:

Udvalget uddeler støtte til projekter fra puljen ’Tværæstetiske projekter for musik og scenekunst’. I perioden 2021-2024 er Teater Sort Hvid udpeget til at være scene for musikdramatik med støtte fra Kunstfonden på 2 millioner kroner årligt.

Musikdramatisk Udvalg består af Sine Tofte Hannibal (udvalgsleder), Andreas Vetö, Carsten Wittrock og David Cornelius Price.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er...
Annonce
Annonce

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med en generel bekymring over, at kulturen ikke får mere plads i medierne. Der bringes ikke...