Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Stine Pilgaard skriver ny forestilling til Nørrebro Teater

I teatersæsonen 2024/25 får Nørrebro Teater urpremiere på et helt nyskrevet stykke fra forfatteren bag Meter i sekundet, Stine Pilgaard. Den nye forestilling vil handle om menneskers trang til at skabe fællesskaber og indeholde nye sange fra Pilgaards hånd.

Det er nytårsaften, og en flok tilfældige mennesker venter på bussen. Sådan begynder den historie, som Stine Pilgaard lige nu skriver på til sin første teaterforestilling. 

“Det er en spændende proces, jeg er midt i. Jeg interviewer lige nu personer fra mit netværk for at finde inspiration til karaktererne, der skal indgå i forestillingen. Det er min første tekst, der foregår i København, og den første forestilling jeg skriver. Og så er jeg glad for at have skriveplads på teatret, så jeg, for måske første gang i mit liv, føler, at jeg er en del af en arbejdsplads. Jeg prøver at presse Mette Wolf til at kalde mig Nørrebro Teaters husdramatiker,” udtaler Stine Pilgaard.

Forestillingen er i sin første spæde fase, hvor der lige nu skrives på livet løs på fortællingen om en flok vidt forskellige mennesker, som i deres tilfældige møde deler historier, drømme og længsel efter fællesskab.

“Jeg er utrolig glad for, at Stine har sagt ja til at skrive ny dramatik til Nørrebro Teater, og at hun skriver stykket fra et skrivebord få meter fra mit eget. Der er noget magisk over, at det hele bliver til på teatret. Stine Pilgaard er med sin sikre pen og ufejlbarlige humor et perfekt match med et moderne morskabsteater. Jeg glæder mig sådan til at læse det færdige manuskript og endnu mere til, at det vækkes til live på vores scene,” siger teaterchef Mette Wolf.

Forestillingen, der endnu ikke har en titel, får premiere i vinteren 2024 på Nørrebro Teater.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...