Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

Nicolaj Dissing Schledermann vinder Dramatisk Debut 2024

Vinderen af Teater V’s dramatikerkonkurrence Dramatisk Debut 2024 blev søndag aften fundet ved et online finalearrangement, der blev live-streamet ud til hele landet. Vinderen blev Nicolaj Dissing Schledermann, der modtog 100.000 kr. og senere på året får sin professionelle dramatikerdebut på Teater V. 

Efter vellykkede oplæsninger af de tre finalemanuskripter kunne både publikum og juryen, som bestod af syv teaterkyndige fagpersoner, afgive deres stemme, og kl. 18.00 stod det klart, at vinderen blev Nicolaj Dissing Schledermann og En sommerdag i oktober.

Annonce

Med prisen følger 100.000 kr. og en professionel produktion af manuskriptet på Teater V. 

En sommerdag i oktober er en klimakomedie om generationskløfter. På en varm og solrig efterårsdag besøger Ida sine forældre i deres nye kolonihave. En dag med hygge udvikler sig lidt efter lidt til et mareridt for Ida, der pludselig skal tage stilling til kødædende egern, misformede pindsvin og et par børnebørns-hungrende forældre, som er mest bekymret for, om Ida nu er gået hen og blevet lesbisk.

Moderne komediebud

Om Nicolajs vindermanuskript udtaler juryen: 

”Med grotesk humor, der igennem historien strammes hårdere og hårdere til knoglerne knirker, behandler Nicolaj Dissing Schledermann to af tidens helt store smertepunkter. Klimakrisen og kløften mellem menneskers forståelsesrum, der kun bliver større og større.

Det lyder alvorligt. Og det er det også. Men i Nicolajs tekst bliver det behandlet med fortællermæssig lethed og genretæft. Her er skarpe replikker, der flyder let og elegant og de episke replikker skaber krystalklare billeder af horror. 

Komedier er svære at skrive, men her kommer et moderne bud på en ætsende en af slagsen. En som ikke kun er sjov, men som samtidig forholder sig til reale problemer i vores samtid.”

Relevant og velfortjent

Nicolaj Dissing Schledermann studerer i øjeblikket Manuskriptudvikling på SDU og har tidligere gennemført dramatikerkurserne Dramatisk Laboratorium på Teater V og Dramatiker Pro på Teater Katapult.

2. prisen på 10.000 kr. samt Publikumsprisen på 15.000 kr. gik til Askur Skaalum Gregersen for manuskriptet Jeg husker kniven, og William Jacobsen Halken blev tildelt 3. prisen og 5.000 kr. for sit manuskript Prins Carl af Danmark.

”Jeg ønsker Nicolaj kæmpe tillykke. Det er superunderholdende, relevant og velfortjent. Vi glæder os til producere En sommerdag i oktober og få publikum til at grine af sig selv og samtidig også græde lidt i det skjulte over vores allesammens kollektive uformåen, til efteråret 2024, hvor stykket får urpremiere i Valby,” udtaler Pelle Koppel, teaterdirektør på Teater V.

De tre finalister til Dramatisk Debut 2024. Foto: Teater V
De tre finalister til Dramatisk Debut 2024. Foto: Teater V

Seneste

Projekt undersøger krydsfeltet mellem kunst, forskning og mental trivsel

Torsdag i den kommende uge kan interessede få en...

Tre musikalske performances, du kan opleve på SPOR festival 2024

SPOR festival i Aarhus starter om to uger. Festivalen...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Projekt undersøger krydsfeltet mellem kunst, forskning og mental trivsel

Torsdag i den kommende uge kan interessede få en smagsprøve på et helt nyt teaterunivers på Refshaleøen, når projektet med titlen Embracing the Root...

Tre musikalske performances, du kan opleve på SPOR festival 2024

SPOR festival i Aarhus starter om to uger. Festivalen byder på oplevelser fra lyd- og tonekunstens verden, men der er faktisk også scenekunstneriske oplevelser på...