Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

Betty Nansens nye teaterformat skal ramme et bredere publikum

Flere skal opleve, hvad scenekunsten kan. Derfor præsenterer Betty Nansen Teatret et helt nyt koncept kaldet Søsterværker. Det første søsterværk består af fem dokumentariske kortfilm om queer-personer, der allerede nu kan opleves digitalt.

Iscenesatte film, happenings, events eller koncerter. Scenekunsten på Betty Nansen Teatret skal fremover ikke kun foregå på de skrå brædder. 

Det nye format, Søsterværker, er små selvstændige værker, der ofte vil række ind i andre sfærer end teatrets egen. Det er et helt nyt koncept, der er skabt med udgangspunkt i teatrets løbende repertoire.

Søsterværker

Formatet og genren vil ofte være anderledes end en traditionel teaterforestilling, men søsterværket vil stadig arbejde med de samme tematikker som moderværket. Formålet er at åbne op for nye stemmer eller perspektiver og ramme et bredere publikum.

”Scenekunst er en sanselig og mangfoldig kunstart, som taler til os i kroppe, ord, musik og billeder. Betty Nansen Teatret ønsker derfor, at flere mennesker skal opleve scenekunst, og at scenekunsten kan udkomme på nye og andre måder end i en teatersal. Søsterværkerne er en måde, hvorpå vi kan sætte scenekunsten og kunstnerne fri til at afprøve nye formater. Vi håber, at søsterværkerne kan finde og tale til et publikum, som vi ikke tidligere er nået frem til,” udtaler direktør på Betty Nansen Teatret, Eva Præstiin.

Nutidens queer-personer

Det første søsterværk knytter sig til den aktuelle teaterforestilling, Edward II, og er fem dokumentariske kortfilm om queer-personers konkrete erfaringer med at passe ind i nutidens Danmark, i et samfund, hvor de afviger fra normen. Filmene er skabt af instruktør Therese Willstedt og samlet – og hver for sig – bærer de titlen: Hvorfor er det vigtigt at minde mig om, hvad du tror jeg er?

Værket undersøger, hvad der sker, når nogen udfordrer de dominerende normer og rammer. Hvilke rum er nemme, og hvilke rum er svære at gå ind i? Og hvad skal der til for at samfundet ikke kun accepterer, men også ser skønheden i det unikke?

“Jeg ser de her film som en mulighed for at overveje de bredere territorier af identitet, af historie, af bevidsthed, af drømme, af affinitet og af sameksistens. Og jeg er glad for at præsentere fem perspektiver på en stræben efter at blive frigjort fuldstændigt fra konstruktionerne af præskriptive køn eller sociale normer af enhver art,” siger instruktør Therese Willstedt.

Filmene er gratis og kan ses her.

Seneste

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Cikaros i Tid i rum – interview med Signe Løve Anderskov

Der mangler ikke kun scener, men også prøvelokaler til...
Annonce
Annonce

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag aften uddelt i ODEON i Odense. Uden hensyntagen til køn blev årets stærkeste scenekunstpræstationer hyldet. Det...

To scenekunstnere blandt de nominerede til Kulturministeriets ligestillingspris- og diversitetspris

Der er i alt 12 nominerede til årets Bodil Koch pris, som er Kulturministeriets ligestillings- og diversitetspris. Blandt årets nominerede er skuespiller Marie-Lydie Nokouda og...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde og samarbejde med lokale kunstnere, inddragelse af lokale unge og en meget stor mængde hjemstavnspoesi...