Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★★☆ Slutty Mary – Linda P har fået morkrop

Linda P præsenterede sit nye show Slutty Mary i Tivoli. Det er Linda P, som vi kender hende – nu med morkrop og aleneforældreskab med alle de udfordringer, det giver med sex, byture og aldeles ikke bitre minder om ekskæresten i et dynamisk og sikkert bygget show.

Linda P er så sidst i trediverne, at hun snart bliver 40. Hun er også blevet alenemor. Hendes nye show Slutty Mary roterer om den livssituation, men får samtidig også sagt en del om at have et kontrolgen af de større. Hvilket man som bekendt sjældent har over sin morkrop, hvor brysterne går sine egne veje efter en fødsel.

Slutty Mary
Linda P i Slutty Mary. Danmarksturné. Pressefoto.

Mesterlig distræt kønshumor

Det kan godt være, Linda P er lidt træt af sin krop, men hun virker samtidig uhyre godt tilpas i den. Hun leverer sine jokes og sammenkædning med sublim timing, og kroppen får også lov at spjætte lidt af og til, når en pointe skal understreges.

Linda P er som majoriteten af sine aldersfæller i standup mest optaget af intimsfæreproblematikker

Hun går direkte på med et “Skal vi kneppe”, der indleder første dels fokus på, hvordan man får sex, når man har morkrop og manglende træning i at gå i byen. Der er god dynamik i fortælleflowet, der veksler mellem enkeltstående jokes om hendes egen skiftende seksuelle præferencer og om øller, der rimer på Carl Mar Møller (og indebærer en advarsel om at gå ned på ham), og længere fortællinger om at klage over dårlige østers på en kikset gå i byen-aften og ekskæresten, der havde svært ved at slippe arbejdet under sex.

Bitter over bruddet er Linda P naturligvis ikke, men ekskæresten får alligevel et par salver med på vejen, når hun fastslår, at kvinder overtænker, fordi mænd ikke tænker, men pilen peger også stærkt den anden vej i hendes skønne rablen om kvinder, der opfinder fiktive problemer og løser dem i én og samme sætning. Mesterlig distræt kønshumor med tvetunget svirp.

Linda P er som majoriteten af sine aldersfæller i standup mest optaget af intimsfæreproblematikker og bearbejder dem som de øvrige og trods sin proklamerede panseksualitet med et såre heteronormativt filter.

Slutty Mary
Linda P i Slutty Mary. Danmarksturné. Pressefoto.

Der er styr på tingene

Trods Linda P’s altid karske tone sniger der sig en lille sødmefuld alvor ind i sekvensen om at være alenemor – og tilmed en doven en af slagsen – før hun atter returnerer til mere barske jokes om udfordringer med dating. Der er jo sjældent “Happy Hour på pik og pinacolada kl. 9 om morgenen”, hvor småbarnsforælderen er frisk og har tid.

Tonen er genkendeligt rå, men tag ikke fejl. “Der er styr på tingene”

Slutty Mary står skarpt og stærkt latterfremkaldende allerede ved premieren. Det er Linda P, som man kender hendes persona. Tonen er genkendeligt rå, men tag ikke fejl. “Der er styr på tingene”, som hun selv får sagt undervejs, og showet er på ingen måde råt, men bygget med sikker hånd og øre for den overraskende sammenhæng og den velplacerede oneliner. Linda P sætter sig selv på spil, men bevarer kontrollen som den uhyre dygtige håndværker, hun er. Om hun også får kontrol med sin morkrop, afslører vi ikke her.

Nævnes tilsidst skal skarpe André Jakobsen, der på få minutter fik varmet salen op med afsæt i sin undren over folketingspolitikeres tilsyneladende præference for meget unge kærester, for “folk på 15 er pisseirriterende”. Han er dog næppe med på hele turneen, for den løber det meste af året gennem hele landet.

Af og med Linda P.

Seneste

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Kritik- og debatredaktør ISCENE. Fagansvarlig lex.dk. Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med afsæt i det lokale satiriserer svært underholdende over samtiden. Den lille storbyrevy i det mikroskopiske...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...