Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★★☆ Slutty Mary – Linda P har fået morkrop

Linda P præsenterede sit nye show Slutty Mary i Tivoli. Det er Linda P, som vi kender hende – nu med morkrop og aleneforældreskab med alle de udfordringer, det giver med sex, byture og aldeles ikke bitre minder om ekskæresten i et dynamisk og sikkert bygget show.

Linda P er så sidst i trediverne, at hun snart bliver 40. Hun er også blevet alenemor. Hendes nye show Slutty Mary roterer om den livssituation, men får samtidig også sagt en del om at have et kontrolgen af de større. Hvilket man som bekendt sjældent har over sin morkrop, hvor brysterne går sine egne veje efter en fødsel.

Slutty Mary
Linda P i Slutty Mary. Danmarksturné. Pressefoto.

Mesterlig distræt kønshumor

Det kan godt være, Linda P er lidt træt af sin krop, men hun virker samtidig uhyre godt tilpas i den. Hun leverer sine jokes og sammenkædning med sublim timing, og kroppen får også lov at spjætte lidt af og til, når en pointe skal understreges.

Linda P er som majoriteten af sine aldersfæller i standup mest optaget af intimsfæreproblematikker

Hun går direkte på med et “Skal vi kneppe”, der indleder første dels fokus på, hvordan man får sex, når man har morkrop og manglende træning i at gå i byen. Der er god dynamik i fortælleflowet, der veksler mellem enkeltstående jokes om hendes egen skiftende seksuelle præferencer og om øller, der rimer på Carl Mar Møller (og indebærer en advarsel om at gå ned på ham), og længere fortællinger om at klage over dårlige østers på en kikset gå i byen-aften og ekskæresten, der havde svært ved at slippe arbejdet under sex.

Bitter over bruddet er Linda P naturligvis ikke, men ekskæresten får alligevel et par salver med på vejen, når hun fastslår, at kvinder overtænker, fordi mænd ikke tænker, men pilen peger også stærkt den anden vej i hendes skønne rablen om kvinder, der opfinder fiktive problemer og løser dem i én og samme sætning. Mesterlig distræt kønshumor med tvetunget svirp.

Linda P er som majoriteten af sine aldersfæller i standup mest optaget af intimsfæreproblematikker og bearbejder dem som de øvrige og trods sin proklamerede panseksualitet med et såre heteronormativt filter.

Slutty Mary
Linda P i Slutty Mary. Danmarksturné. Pressefoto.

Der er styr på tingene

Trods Linda P’s altid karske tone sniger der sig en lille sødmefuld alvor ind i sekvensen om at være alenemor – og tilmed en doven en af slagsen – før hun atter returnerer til mere barske jokes om udfordringer med dating. Der er jo sjældent “Happy Hour på pik og pinacolada kl. 9 om morgenen”, hvor småbarnsforælderen er frisk og har tid.

Tonen er genkendeligt rå, men tag ikke fejl. “Der er styr på tingene”

Slutty Mary står skarpt og stærkt latterfremkaldende allerede ved premieren. Det er Linda P, som man kender hendes persona. Tonen er genkendeligt rå, men tag ikke fejl. “Der er styr på tingene”, som hun selv får sagt undervejs, og showet er på ingen måde råt, men bygget med sikker hånd og øre for den overraskende sammenhæng og den velplacerede oneliner. Linda P sætter sig selv på spil, men bevarer kontrollen som den uhyre dygtige håndværker, hun er. Om hun også får kontrol med sin morkrop, afslører vi ikke her.

Nævnes tilsidst skal skarpe André Jakobsen, der på få minutter fik varmet salen op med afsæt i sin undren over folketingspolitikeres tilsyneladende præference for meget unge kærester, for “folk på 15 er pisseirriterende”. Han er dog næppe med på hele turneen, for den løber det meste af året gennem hele landet.

Af og med Linda P.

Seneste

Skal vi nedlægge Statens Kunstfond og lade politikerne uddele kunststøtte?

Kommentar fra Jakob Tekla Jørgensen

Bevilling til BIRCA kickstarter nyt arkiv for kunstneriske undersøgelsesprocesser

Nyt projekt hos BIRCA skal indsamle og dele viden...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Skal vi nedlægge Statens Kunstfond og lade politikerne uddele kunststøtte?

Kommentar fra Jakob Tekla Jørgensen

Bevilling til BIRCA kickstarter nyt arkiv for kunstneriske undersøgelsesprocesser

Nyt projekt hos BIRCA skal indsamle og dele viden...

Fire nye bud på Musical Reading Festival lover godt for genren

Musical Reading Festival bød på indblik i fire nye...
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Kritik- og debatredaktør ISCENE. Fagansvarlig lex.dk. Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

Bevilling til BIRCA kickstarter nyt arkiv for kunstneriske undersøgelsesprocesser

Nyt projekt hos BIRCA skal indsamle og dele viden og erfaring, som genereres i den kunstneriske forskning, der går forud for færdige værker og...