Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Tre musikalske performances, du kan opleve på SPOR festival 2024

SPOR festival i Aarhus starter om to uger. Festivalen byder på oplevelser fra lyd- og tonekunstens verden, men der er faktisk også scenekunstneriske oplevelser på programmet – heriblandt en urpremiere på en performance om krig og moderskab.

Når Spor festival for 19. gang afvikles i Aarhus fra 22.-26. maj, er der særligt tre programpunkter, som kan have interesse for de scenekunstinteresserede.

Annonce

Der er Danmarkspremiere på Murder Ballads: The Positive Reinforcement, urpremiere på Mother Soldier og Danmarkspremiere på Animalia.

Drab og ødelæggelser

Gennem improvisation, eksperimenterende lydlandskaber og fællessang genfortolker performancekunstner og komponist Jessie Marino den amerikanske folk- og country-musiktradition, der havde til formål at fortælle historier om drab og grufulde ødelæggelser.

Murder Ballads. Foto: Heinz Bunse spor festival 2024
Murder Ballads af Jessie Marino. Foto: Heinz Bunse

Sammen med trioen Pinguins, to performere og en tennisspiller på scenen, behandler hun i Murder Ballads: The Positive Reinforcement lignende historier fra nutiden. Tekster, percussionspil og tennisspillerens serv og vejrtrækning væver et værk sammen, der med sit helt eget udtryk reflekterer over de skræmmende historier fra vores samtid. 

Murder Ballads: The Positive Reinforcement spiller på Åbne Scene på Godsbanen den 22. maj.

Musikalske relationer til ikke-menneskelige skabninger

Komponisten Simon Løffler har i en årrække udforsket forholdet mellem menneske, dyr og natur. Det er blevet til en helt særlig måde at skabe musik på.

I performancen Animalia, der får Danmarkspremiere under SPOR festival, kan publikum forvente dyrekostumer, dyrelyde og dyrerekvisitter i brug, når Simon Løffler sammen med en gruppe musikalske performere undersøger fysiske og musikalske relationer til ikke-menneskelige skabninger. Værket har været under udvikling siden 2019, og det fornyes konstant – til SPOR 2024 vil der være mindst to stykker, der uropføres.

Animalia spiller på Teater Refleksion den 24. maj.

Animalia af Simon Loeffler får Danmarkspremiere på SPOR festival 2024. Foto: Simon Loeffler
Animalia af Simon Loeffler får Danmarkspremiere på SPOR festival 2024. Foto: Simon Loeffler

Performance om kvindelige krigere

Sandra Boss og Datterselskabet står bag den koreograferede musikalske performance om krig og moderskab, Mother Soldier, som får urpremiere under SPOR festival 2024.

Kvinder giver liv, og krig tager dem. I Mother Soldier, der blandt andet er skabt i samarbejde med koreografen Simone Wieroed og dramaturg Astrid Hansen Holm, vil tre kvindelige percussionister på musikdramatisk vis præsentere publikum for nogle af de kvindelige krigere, der både på ude- og hjemmebane har været med til at skabe vores historie. 

Mother Soldier spiller i Den Rå Hal på Godsbanen den 25. maj.

Se hele programmet for SPOR festival her.

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...