Populært lige nu

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en bæredygtig udvikling af cirkusdisciplinerne – og samtidig skabe lokalt forankrede forbindelser på tværs af erhverv...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent, stringent mashup af blankvers, shakespearesk seriøsitet, rablende farcetempo, balstyriske karakterer og samtidssatire, der svider, forløst...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys jury løfte sløret for, hvem der er nomineret til den 46. udgave af Revyernes Revy...
Annoncespot_imgspot_img

Cirkusrevyen: Husk kulturlivet i genåbningsplanen. Vi famler i blinde!

”2020 blev en hård prøvelse for alle. Det er et år, vi helst vil lægge i glemmebogen,” lyder det fra direktør for Cirkusrevyen, Torben Pedersen, der her fortæller om, hvordan usikre fremtidsudsigter gør det svært at planlægge årets cirkusrevy. 

2020 blev en hård prøvelse for alle. Det er et år, vi helst vil lægge i glemmebogen. Men indtil videre har 2021 ikke ladet os glemme oplevelserne sidste år – eller netop manglen på samme.

For selvom sommeren var en dejlig, lun affære, så måtte de hundredetusindevis af gæster, der hvert år ser én af landets revyer, gå forgæves i 2020. Revyerne blev aflyst én efter én, og det har gjort ondt. Vi så alle frem mod et nyt år i 2021, hvor vi kunne tage revanche. 

Usikre fremtidsudsigter gør arbejdet svært

Med forventning om, at Danmark ville være et helt andet sted i år, lagde vi store planer for en ny cirkusrevy og overtalte Ulf Pilgaard til at tage et år mere. Men Corona er en gæst, der bare ikke vil gå hjem. Mens store dele af Danmark atter er lukket ned, sidder vi i oplevelsesindustrien og venter på at kunne skimte lys for enden af tunnelen. Lige nu planlægger vi – som alle andre revyer og teatre – årets forestillinger, i hvad der føles som blinde, for:

  • Hvornår må vi åbne?
  • Hvor mange må vi lukke ind?
  • Hvad skal der til for at kunne gennemføre forestillingen sikkert og trygt?
  • Kan økonomien overhovedet hænge sammen, hvis vi skal spille med væsentlige publikumsrestriktioner?

En forsvarlig genåbning af Danmark, samt sikring af gæsterne og medarbejdernes sikkerhed og tryghed er første prioritet, men vi har, som alle andre, svært ved at planlægge noget som helst, når fremtidsudsigterne er så uklare, som de er lige nu.

Cirkusrevyen 2019. Foto: Henrik Petit

Et helt års omsætning på spil

De danske revyer er alle kommercielle virksomheder, der er stolte af at have kunnet klare sig selv, men lige nu er det mere end svære betingelser. Fælles for hele revybranchen er, at vi kun har én chance. Vi er ikke som teatre med flere forskellige forestillinger. Vi lever derimod af det enkelte års revy – produktioner som i øvrigt ikke er lige til at flytte rundt på.

Lige nu er det derfor endnu et helt års omsætning, der er på spil. Efter en sæson i 2020, der trods hjælpe- og nødpakker medførte et økonomisk efterslæb for de danske revyer, håber vi stadig på, at 2021 kan blive året, hvor vi kan indhente noget af det tabte. Men vi har brug for en hånd og en lempelse af restriktionerne for at undgå nogle af de langsigtede konsekvenser, som en aflysning har for både os og resten af kulturlivet.

LÆS OGSÅ: Flot show i Cirkusrevyen

Kære politikere, vi trænger til revy!

Folketingets partier mødes for at diskutere planer for genåbningen. Kulturlivet i Danmark afventer en større og mere detaljeret plan med realistiske kriterier for, hvad der skal til. Regeringen og sundhedsmyndighederne regner på yderligere åbning af skoler, butikker og erhvervslivet, men kulturlivet er ikke blevet nævnt meget under den nuværende nedlukning.

Da teatre, biografer og kulturinstitutioner i sommeren og i efteråret bød gæsterne velkommen, var det sikkert, trygt og uden store smitteudbrud, det kan vi godt gøre igen! Derfor er det vores håb, at politikerne husker på kulturlivet, når planerne for genåbningen igen diskuteres. 

Danskerne valfarter ind for at se revyer i hele landet. Selv nye revyer kommer i disse år stadig til og er uhyre populære. Der er brug for revy i Danmark, og mere end nogensinde før, under og efter en krisetid, for revygenrens mulighed for at perspektivere samfundssituationen er helt unik. Vi trænger til at samles, til at grine og se tilbage på den mærkværdige tid, vi har gennemlevet.

Danserne i Cirkusrevyen 2019. Foto: Henrik Petit

LÆS OGSÅ: Direktør for Revy Danmark: ”Man kan roligt sige, det var knald eller fald”

Cirkusrevyen 2021

Lige nu arbejder vi på en række løsninger, der sikrer trygheden, når vi skal gennemføre Cirkusrevyen 2021. Men vi kan ende med at skulle tage nogle store og økonomisk tunge beslutninger om afviklingen af årets forestillinger på et uoplyst grundlag, når den overordnede plan for en forsvarlig genåbning indtil videre kun har bestået af formuleringer i en Facebook-opdatering med ordene “fuld epidemikontrol” og “en forsvarlig og forsigtig genåbning”. Det er ikke nok for de mange danske virksomheder, både i kulturlivet og mange andre steder, der prøver at planlægge fremtiden med et positivt sind.

Vi glæder os til at kunne byde velkommen til de mange forventningsfulde gæster, og vi vil gøre alt, der står i vores magt for at kunne gennemføre årets revy. Cirkusrevyen har én gang for mange måttet aflyse en hel sæson. Det vil vi ikke igen. Bolden er på politikernes og sundhedsmyndighedernes side, men vi står klar til at hjælpe med at sparke bolden i mål!

Læs mere om Cirkusrevyen her.

Seneste

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent,...

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en...
Annonce
Torben Pedersen
Torben Pedersen
Direktør, Cirkusrevyen
Annonce

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen melder nu ud, hvem der er nomineret til priserne for årets bedste nummer og årets...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på tur på Bispebjerg i København med en blanding af nycirkus, værksteder, musik og Marionetteatret fra...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art & Activism. I år med fokus på bæredygtighed og kønsdiversitet under det overordnede tema Utopia....