Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

Nyt lederteam på Husets Teater

Tidligere forretningsfører og producent Agnete Krabbe er valgt som administrativ chef og kunstnerisk producent på Husets Teater, og skal danne lederteam med instruktør Liv Helm, der overtager stillingen som teaterchef fra næste sæson.

Det nye lederteam med Liv Helm og Agnete Krabbe tiltræder officielt på Husets Teater fra 1. august 2021 og skal sammen stå for den kunstneriske produktion af husets forestillinger samt skabe nye stærke samarbejder.

Stærkt arbejdsfællesskab

Agnete Krabbe er uddannet fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab og har desuden en diplomuddannelse som Kunst- og kulturleder fra Odsherred Teatercenter i 2013. Hun kommer fra en stilling som producent på Malmø Stadsteater og var før dette forretningsfører og producent på Mungo Park Kolding (nu Kolding Egnsteater). Agnete har desuden arbejdet som freelancer med både musikdramatik, opera, ny dansk dramatik, børneteater og international performance på både teatre og festivaler i hele landet.

”Jeg er virkelig glad for, at Agnete vil være min makker i årene, der kommer. Vi supplerer hinanden så godt og er begge optaget af at tænke teatret som en helhed, hvor kunst og udvikling går hånd i hånd med en sund organisation og et stærkt arbejdsfællesskab,” udtaler Liv Helm i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Liv Helm bliver kunstnerisk leder af Husets Teater – tanker om og visioner for fremtidens scenekunst

Om det fremtidige samarbejde siger Agnete Krabbe:

”Jeg ser frem til at arbejde sammen med Liv og de ansatte på Husets Teater om at bygge videre på en stolt tradition for at arbejde ambitiøst og undersøgende med scenekunst. Jeg har stor respekt for Liv og hendes måde at arbejde på, og jeg er overbevist om, at vi sammen kan løfte Husets Teater og kunstneriske niveau videre med fokus på fortsat at præsentere store talenter og legender inden for skuespilkunsten. Jeg glæder mig desuden til de tværfaglige og tværinstitutionelle samarbejder, som vi kommer til at fokusere på i den kommende periode”.

En ny rugekasse

Kort før jul blev det meldt ud, at Husets Teater vil indgå i et samarbejde med Den Frie Udstillingsbygning om at udvikle og præsentere forestillinger og værker i feltet mellem teater, performance og billedkunst. Det sker på en fireårig bevilling fra Statens Kunstfond, der udnævner de to kulturinstitutioner til at være hovedstadens kuraterede gæstespilsscene. Allerede fra næste sæson vil teatret tilknytte udvalgte kompagnier for en længere periode. På den måde bliver Husets Teater et hjemsted for scenekunstnere, der alle kan udvikle deres forestillinger og metoder i tæt samarbejde med teatret og samtidig være med til at styrke synligheden af scenekunsten over for nye publikumsgrupper.

”For os er det en stor drøm at løfte feltet af selvproducerende grupper, som arbejder med nye formater og udvikler scenekunsten. Det er lige sådan et program for samtidens eksperimenterende scenekunst, vi drømte om fandtes, da vi selv flyttede til København og var unge kunstinteresserede. Vi glæder os til at blive en slags rugekasse for kompagnier, så vi i fremtiden har flere stærke kompagnier i dansk teater. Det vil være sejt, hvis vi om en årrække kan sige, at vi har været med til at skabe et økosystem for kompagnier, der udvikler scenekunsten og skaber fantastiske forestillinger i både ind- og udland,” udtaler Liv Helm og Agnete Krabbe i pressemeddelelsen.

Læs mere om Husets Teater her.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og...
Annonce

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef for Den Jyske Opera, modtager H.C. Andersen Prisen 2024 for sit arbejde med H.C. Andersens...