Del

Efter fem måneder med nedlukning genåbner landets teatre i dag og byder på et historisk højt antal forestillingspremierer. Og allerede nu er der udsolgte forestillinger på tværs af landet. Billetterne er blevet revet væk – salget er næsten fordoblet sammenlignet med sidste års åbning.

”Vi står i en unik situation, fordi der er blevet produceret flere hundrede forestillinger under nedlukningen, og mange af dem får nu premiere i dag og i weekenden. Hvis man kunne være flere steder på en gang, er der tale om et rent slaraffenland af oplevelser”, udtaler Peter Mark Lundberg, direktør i Dansk Teater i en pressemeddelelse.

Rekordstort billetsalg

Billetsalget er de seneste syv dage næsten fordoblet sammenlignet med samme periode sidste år, hvor der også var genåbning på trapperne.

”Mange teatre og producenter melder om udsolgte forestillinger i hele maj, fordi danskerne vil tilbage til teatrene. Efter fem måneder uden vores publikum er man helt rørt over opbakningen og livets begyndende tilbagevenden”, uddyber Peter Mark Lundberg.

Coronaregler

Teatrene arbejder i disse timer på højtryk for at sætte de nye coronaregler i værk efter, at reglerne først i dag er blevet offentliggjort af Kulturministeriet. Corona-restriktionerne gør, at teatrene kun må åbne med halvfyldte sale, og der er derfor et meget begrænset antal billetter til salg.

“Lige nu frygter jeg mest, at vi kommer til at skuffe alt for mange af vores publikummer, som ikke når at få fingrene i en billet inden, de er udsolgt. Men den tid den sorg. I dag tillader vi os at fejre genåbningen”, siger Peter Mark Lundberg.

Hvis man møder udsolgte sale, opfordrer Dansk Teater til, at man løbende holde øje med, om teatrene sætter ekstra billetter til salg, når man ved præcist, hvor mange mennesker, der kan samles til den enkelte forestilling – eller tager til nabobyen, hvis der ikke er plads på ens lokale “stamteater”.

Kilde: Dansk Teater

Tallene kommer fra teaterbilletter.dk, som omfatter ca. 100 teaterproducenter i Storkøbenhavn og på Sjælland. Sammenligner man den første uge efter lanceringen af den kommende teatersæson med sidste år, er salget steget med cirka 75 % fra 2020 til 2021. Tendensen bekræftes af teatre i hele Danmark.