Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

I Ev’ry står Rosalinde Mynster alene på scenen i ti timer lang performance

Sydhavn Teater og kunstnerduoen V. Vidoe & Sofia Stål byder i næste weekend indenfor til performancen Ev’ry, hvor publikums interaktioner med en sexrobot undersøger teknologiens affekter på forholdet mellem den indre og den ydre krop i et queer-perspektiv.

ev’ry er en performance, der løber over to dage med fem timer hver dag. Publikum lukkes løbende ind hver time. Sexrobotten ev’ry, der i udgangspunktet er tildelt kvindeligt køn, inviterer tilfældige publikummer til at interagere med hende, mens hun i løbet af performancen ændrer sin rolle og sin fysiske krop. Liveoplevelsen vil blive udvidet til en video, der kan ses ugen efter.

Annonce

ev’ry er et tværkunstnerisk samarbejde mellem scenograf Sofia Stål, visuel kunstner V. Vidoe, performer/dramatiker Rosalinde Mynster, komponist Martin Hasfeldt og animator Tobias Groot. ev’ry er skabt med en insisteren på demokratisering af medierne, hvor teamets faglige roller har overlappet og inspireret hinanden. ev’ry eksisterer derfor både som et lydlandskab, en videooptagelse, et rum og som en krop på scenen. Sexrobotten lever i et univers, hvor tiden udspiller sig som blanding mellem realtid og forudindspillede tilstande.

Sydhavn Teater er co-producent på ev’ry, fordi værket supplerer og perspektiverer teatrets aktuelle fokus på scenekunstneriske diskussioner af patriarkatet og samtidens utopiske potentiale.  

ev’ry er en performance, der taler ind i nogle af tidens store spørgsmål omkring krop, sex og kønspolitik. Det kunstneriske hold medbringer en fascinerende æstetik og eksperimenterende tilgang til det immersive. Værket går helt tæt på os som beskuere og stiller spørgsmålstegn til, hvordan overvågningssamfundet trænger ind i intimsfæren,” fortæller teaterleder Mille Maria Dalsgaard.

Grænserne opløses

I løbet af de ti timer bliver ti publikummer i rollen som klienter inviteret ind i sexrobottens intime rum. Narrativet gentager sig således, hver gang en ny klient møder ev’ry, og hvert møde efterlader spor, som gradvist transformerer ev’ry

”Vi interesserer os for gentagelsen som kommentar til forholdet mellem robot og menneske. Gennem anvendelsen af forskellige teknologiske medier undersøger vi en sexrobots opgør med sit rigide heteronormative udtryk og funktion. Vi har transformeret Sydhavn Teaters lokaler P44 til et futuristisk mødested, som er ladet med begær. ev’ry befinder sig på sin egen scene, afskåret fra publikum af en transparent skærm. Herfra får publikum lov til at observere hende helt tæt på, mens hun kun kan se sig selv og de klienter hun inviterer ind i sit rum,” fortæller holdet bag ev’ry.

ev’ry undersøger den immersive og durationalle performancegenre, som Sydhavn Teater selv har arbejdet med, fx i FuturX – Dit Performance Museum. Teatrets samarbejde med scenograf Sofia Stål startede ifølge teaterleder Mille Marie Dalsgaard også ”ud fra FuturX-principperne, der hylder transformationen, hvor der ikke viskes ud, men til gengæld hele tiden bliver sat på og bygget til, som Sofia Stål skabte performancen An Evening of Remains ud fra. Her er nogle snitflader, som bliver leget ind i rummene i P44, hvor grænserne udviskes mellem både kunstarter og genrer, men også mellem publikum og performer, når der skabes komplette transformationer af publikumsabsorberende helheder”.

Læs mere om FuturX – Dit Performance Museum her.

sydhavn teater logo

Denne artikel er udgivet i et mediesamarbejde med Sydhavn Teater med fuld redaktionel frihed for ISCENE.

ev’ry spiller på Sydhavn Teaters scene P44 1. – 2. oktober 2021 med indgang kl. 17, 18, 19, 20 og 21.

Videoen kan ligeledes ses på P44 d. 8-11. oktober 2021.

Aldersgrænse 16+

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Kritik- og debatredaktør ISCENE. Fagansvarlig lex.dk. Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce