Populært lige nu

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på, hvad der...

Bikubenfonden søger en senior udviklingspartner

Ansøgningsfrist: 6. december 2023
Annoncespot_imgspot_img

Teaterkoncert Gasolin’ vender tilbage til Østre Gasværk Teater

Den kanoniske sangskat fra Danmarks største rockband gennem tiderne vækkes igen til live, når teaterkoncerten, det hele startede med, er tilbage i en ny version anno 2022 på Østre Gasværk Teater.

I disse uger er det 50 år siden, legendariske Gasolin’ udgav deres debutalbum. En begivenhed, der siden skrev dansk rockhistorie.

Da Nikolaj Cederholm og Kåre Bjerkøs Teaterkoncert Gasolin’ første gang så dagens lys på Dr. Dantes Aveny i 1994, fik den skelsættende betydning for en hel generation. Den fik de unge tilbage til teatret, og den var en revolution af scenekunsten, som man kendte den. Siden har værket opnået klassikerstatus med opsætninger i flere omgange både på Aveny T, på Aarhus Teater og på Østre Gasværk Teater.

Samme stof, som klassikere er gjort af

Når teaterkoncerten i september 2022 igen kan opleves på Østre Gasværk Teater, vil det være et genhør med de elskede sange i en helt ny, scenografi, hvor Gasolin’ og Gasbeholder vil forenes i et nyt, storslået scenisk univers. Den fornyede opsætning bliver til med påvirkning af tidens strømninger og naturligvis også af Kim Larsens død i 2018. Det bliver både følelsesfuldt, flabet, fandenivoldsk – og en fest fuld af frække chicks og friske fyre.

Gasolin’s sange handler om outsiderne, om dem der står uden for det etablerede; de forslåede, de tossede, vagabonderne, – alle stakkels Jim’erne, og bandets samlede katalog af sange er for længst blevet klassikere og folkeeje. Samme status har Kåre Bjerkøs arrangementer af sangene i Teaterkoncert Gasolin’ efterhånden opnået. På tværs af tid, rum og generationer er klassikere åbne for at blive fortolket ind i sin samtid – og Teaterkoncert Gasolin’ er ingen undtagelse.

Som et termometer

“Østre Gasværk er formodentlig det eneste teater i verden, som har sin egen sang:  ’Det er en kold tid som vi lever i, alle går rundt og fryser, men vi har det da nogenlunde her, her på Østre Gasværk’. Da sangen udkom i 1976 var Østre Gasværk ikke et teater endnu, men et synonym for Christiania, og den kolde tid spillede på oliekrisen.

Allerede da vi lavede Teaterkoncert Gasolin’ i 1994, brugte vi forestillingen til at registrere, hvordan tidernes skiften ændrede vores forståelse af Kim Larsens og Gasolins sange. Hver gang vi vender tilbage til værket, har sangene igen ændret betydning, fordi årene er gået, kulturen har flyttet sig og andre strømninger er i fokus. På den måde bliver sangskatten fra Gasolin’ en slags termometer, som vi og publikum kan aflæse forandringerne i. ’Det en kold tid’ handler nu hverken om Christiania eller oliekrise, men om noget helt andet. Selv Gasolin’-bandnavnet handler ikke længere om et brændstof eller de associationer til store biler og maskulinitet, som følger med det, men om et stakkels, fossilt brændstof, som snart udfases til fordel for elektricitet. Nu kommer Teaterkoncert Gasolin’ så endelig i en ’electric version’ til glæde for gamle som nye tilskuere. Vi glæder os til at folde teaterkoncerten ud i Gasbeholderens store rum og lover byens mest intense og elektriske show for alle generationer,” udtaler instruktør Nikolaj Cederholm i en pressemeddelelse.

Til os alle sammen

“Siden den første gang Teaterkoncert Gasolin’ mødte publikum for næsten 30 år siden, har den samlet os, fordi sangene er uforlignelige, og fordi teaterkoncertens fortolkning af dem er så overrumplende og kraftfuld. Men også fordi den forener os i det fællesskab, som opstår, når alle vores hjerter banker for de mennesker og følelser, som sangene handler om.

For os på Østre Gasværk Teater er det en kæmpe glæde at kunne sige: nu kan du igen se Teaterkoncert Gasolin’. Tag din elskede med, tag dine børn med, tag dine venner med, tag dine forældre med! Teaterkoncert Gasolin’ er til os alle sammen!,” udtaler teaterdirektør Emmet Feigenberg.

Teaterkoncert Gasolin’ får premiere på Østre Gasværk Teater 23. september 2022. Læs mere her.

Kilde: Pressemeddelelse, Østerbro Teater

Seneste

★★★★★☆ Nina er sjov – queer standup med nærvær og blæret punch

Det Kongelige Teater og Blaagaard Teater er gået sammen...

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ Nina er sjov – queer standup med nærvær og blæret punch

Det Kongelige Teater og Blaagaard Teater er gået sammen...

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en...

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ Nina er sjov – queer standup med nærvær og blæret punch

Det Kongelige Teater og Blaagaard Teater er gået sammen om at producere standup-forestillingen Nina er sjov. Og Nina Rask er ikke bare virkelig sjov,...

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en forrygende udgave af en juleforestilling, der både vækker genkendelsens glæde og samtidig folder sig ud...