Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Varm op til Pride med en forestilling, der hylder mangfoldigheden

Nu har publikum over hele landet mulighed for at varme op til Pride ved at se forestillingen PRIDE – A Performance by Falk Richter, når Det Kongelige Teater fra i dag og tre uger frem gør den tilgængelig på Kgl Xtra.

Kgl Xtra er Det Kongelige Teaters online univers, hvor publikummer fra hele landet kan streame forestillinger, se bag-om videoer, læse artikler og lære hvordan man laver sine egne kostumer. Som alt andet indehold på Xtra er PRIDE gratis.

Annonce

“Det var en vild og særlig oplevelse at skabe og se PRIDE sidste år, og jeg er så stolt over at præsentere den igen i forbindelse med Priden ´22, nu som streaming, til hele landet, til endnu flere mennesker, og til folk, som ikke fik nok sidste år,” udtaler skuespilchef Morten Kirkskov.

PRIDE - en forestilling af Falk Richter. Det Kongelige Teater. Foto: Camilla Winther
PRIDE – en forestilling af Falk Richter. Det Kongelige Teater. Foto: Camilla Winther

LÆS OGSÅ: ISCENEs anmeldelse af forestillingen

PRIDE – A performance by Falk Richter

PRIDE – A performance by Falk Richter er en tværæstetisk performance med både teater, dans, musik og videokunst skabt af den internationalt anerkendte tyske instruktør og forfatter Falk Richter. Forestillingen er en fejring af diversitet og en hyldest til mangfoldigheden. Publikum bliver taget med på en rejse gennem queer-livets verden de sidste 50 år med aktivisme, personlige fortællinger, stigende homofobi, stolthed og skam. PRIDE er baseret på de syv queer-performeres personlige oplevelser med at springe ud og om livet som en del af LGBTIQ+ miljøet.

Om forestillingen siger instruktør Falk Richter: “Det er en meget personlig forestilling, hvor de medvirkende og jeg deler vores historier, vores frygt, drømme og fortæller om nogle af vores traumatiske oplevelser med at springe ud, eller blive mobbet eller overfaldet. Men også anerkender, hvor langt vi er nået som gruppe og individer på trods af alle vanskeligheder og al diskrimination.”

PRIDE - en forestilling af Falk Richter. Det Kongelige Teater. Foto: Camilla Winther
PRIDE – en forestilling af Falk Richter. Det Kongelige Teater. Foto: Camilla Winther

Forestillingen havde premiere på Skuespilhusets Store Scene i forbindelse med Københavns værtskab for WorldPriden, Copenhagen 2021. Forestillingen er på engelsk med engelske undertekster og anbefales fra 15 år.

PRIDE – A performance by Falk Richter kan ses gratis på Kgl Xtra fra onsdag den 3. august til og med onsdag den 24. august. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Performance sætter spot på queer-mennesker – “Stil jer på vores side”

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...