Populært lige nu

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en bæredygtig udvikling af cirkusdisciplinerne – og samtidig skabe lokalt forankrede forbindelser på tværs af erhverv...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent, stringent mashup af blankvers, shakespearesk seriøsitet, rablende farcetempo, balstyriske karakterer og samtidssatire, der svider, forløst...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys jury løfte sløret for, hvem der er nomineret til den 46. udgave af Revyernes Revy...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ Fru Pigalopp er musikalsk børneteater fuld af livsglæde

Med afsæt i den gæve dame fra Bjørn Rønningens billedbøger fra 1970’erne har Brian Wind-Hansen til Randers Teater skrevet børneforestillingen Fru Pigalopp, der netop nu spiller for alle 1. klasser i Randers.

Lisbeth Knopper er den helt perfekte personificering af Fru Pigalopp. Godt nok er hun hverken ældre eller trind, som damen fra Bjørn Rønningens fortællinger, men i Solveig Weinkouffs iscenesættelse strutter hun af livsglæde og foretagsomhed, så børn og barnlige sjæle på publikumsrækkerne ikke kan undgå at blive revet med af hendes herlige humør.

Regnbuemagi

Pigen Luna, i form af Katrine Karlsens herligt livagtige dukke, har sommerferie. Da hendes forældre skal arbejde, har de aftalt med Fru Pigalopp i “Tusinddørshuset” på toppen af bakken, at Luna kan være der. Men Luna vil ikke besøge Pigalopp. Og da slet ikke uden sin iPhone.

Fru Pigalopp, Randers Teater. Foto: Martin Gundesen
Fru Pigalopp, Randers Teater. Foto: Martin Gundesen

Filippa Berglund har designet “Tusinddørshuset” på fineste vis i den lille, kompakte scenografi, der naturligvis primært består af døre. Gul, pink, turkis, blå, rød og lysegrøn. Det er som et lille kig ind i en regnbue. Og der er da også masser af magi for børnene på tilskuerrækkerne, når de mange små luger og døre, der kan åbnes i scenografien, tryller nye vinkler frem.

Musikalsk og medrivende

Sammen med Lisbeth Knoppers farvestrålende Pigalopp, der både i fremtoning og personlighed mest af alt minder om en voksen udgave af Pippi Langstrømpe, bor også Hr. Larsen til leje på loftet i “Tusinddørshuset”.

Hans rolle indtages af musiker Jacob Venndt, der også via diverse instrumenter – fra guitar til miniklaver og melodica – skaber forestillingens musikalske bagtæppe, der igen og igen får børnene blandt publikum til at rocke med. Og Hr. Larsen sætter da også gang i latteren. For han taler ikke med sin stemme, som almindelige mennesker gør. Han taler gennem en kazoo.

Lisbeth Knopper og Jacob Venndt bringer på skift Luna-dukken til live. Og hun er en rigtig lille pige. Ingen tvivl om det. Og med Lisbeth Knopper som velfungerende bugtaler, får Luna også lige den rette snert at stædigt barn i sin stemme.

Fru Pigalopp, Randers Teater. Foto: Martin Gundesen
Fru Pigalopp, Randers Teater. Foto: Martin Gundesen

Perfekt pause fra hverdagen

Lunas modvilje mod at tilbringe sommerferien hos Fru Pigalopp svinder naturligvis hurtigt ind. For hvilket barn kan stå for en voksen, der gemmer sig for enden af en rød garntråd, har “en potteplante” på hovedet og siger: “man kan da ikke stille for mange spørgsmål”. Desuden har Pigalopp og Hr. Larsen også skrevet en sang til Luna, fordi de har glædet sig sådan til, at hun skulle komme på ferie.

Brian Wind-Hansens Fru Pigalopp rammer en velfungerende balance mellem det nostalgiske med magiske sommerferier og barndom uden mobilskærm og det moderne barn, som børnene på publikumsrækkerne kan relatere til. Solveig Weinkouffs iscenesættelse fremhæver det muntre og livsglæden, som vi alle – voksne som børn – kan trænge til en god dosis af. Og med Lisbeth Knoppers forrygende morsomme Pigalopp og Jacob Venndts livlige musik bliver forestillingen den perfekte pause fra hverdagen for både børn og voksne.

LÆS OGSÅ: Hattemågen – børneteater med summervibes

Dramatiker: Brian Wind-Hansen. Instruktør: Solveig Weinkouff. Komponist og musiker: Jacob Venndt. Scenograf: Filippa Berglund. Dukkemager: Katrine Karlsen.

Medvirkende: Lisbeth Knopper og Jacob Venndt.

Til børn fra 6 år.

Spiller på Kulturhuset Underværket i Randers frem til 28. november 2022. Kan også opleves på Aprilfestival 2023 og tager desuden på turné i efteråret 2023.

Seneste

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent,...

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en...
Annonce
Trine Wøldiche
Trine Wøldiche
Redaktionssekretær, journalist og kritiker på ISCENE. Arbejder som freelance kulturjournalist, er medlem af Reumert-juryen og har Kulturmor.dk. Tidligere teaterkritiker for Jyllands-Posten og Dagbladet Information. Uddannet cand.mag i Moderne Kultur ved Københavns Universitet og bachelor i Dramaturgi ved Aarhus Universitet.
Annonce

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen melder nu ud, hvem der er nomineret til priserne for årets bedste nummer og årets...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på tur på Bispebjerg i København med en blanding af nycirkus, værksteder, musik og Marionetteatret fra...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art & Activism. I år med fokus på bæredygtighed og kønsdiversitet under det overordnede tema Utopia....