Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ Hattemågen – børneteater med summervibes

Randers Teaters nye børneforestilling Hattemågen er en fin, lidt altmodisch iscenesættelse, der bæres af skuespiller Nanni Lorenzen og den sjove, livagtige mågedukke.

“Feriedage / Jeg vil ikke klage / Fordi at holde fri / er noget, jeg kan li’,” synger Nanni Lorenzen, mens Jacob Venndts muntre, sommerlette fløjtemusik toner ud af højtalerne.

Nanni Lorenzen har taget imod publikum allerede ude i foyeren. Iført lysegrøn spadseredragt, gul bluse og tørklæde og trækkende en lille rullekuffert efter sig som en anden stewardesse, byder hun børn og voksne velkomne og inviterer os ind i salen.

Altmodisch men vellykket forestilling

Hattemågen er en sød og munter fortælling om en dame, der har købt et lillebitte sommerhus, hvor det viser sig, at en måge allerede har slået sig ned. Der er noget let altmodisch over Kurt Bremerstents iscenesættelse, som gør at forestillingen lige så godt kunne have været en genopsætning af børneteater fra min egen barndom.

Men det fungerer alligevel. Nok især fordi Nanni Lorenzen er nærværende og imødekommende i sin spillestil – og på intet tidspunkt lader sig mærke med lyde og kommentarer fra publikum. Og så er mågen skønt livagtig og fuld af ballade.

hattemågen randers teater børneteater
Hattemågen, Randers Teater: Foto: Martin Gundesen

“Den frække måge,” udbryder et leende barn blandt publikum, da den store mågedukke for anden gang dukker op og skubber alle tingene fra vindueskarmen ned på jorden foran det lillebitte sommerhus midt på scenen. Sommerhus er nok også et stort ord at bruge om det lille, farverige blikskur med dør i begge sider og et vindue ud mod publikum, der er den mest markante del af scenografien.

Selvom damen og mågen begge gør krav på at bo i det lille skur, så ender det hele – naturligvis – godt til sidst. Hattemågen er vellykket teater til de 2-5-årige, som bringer latteren frem hos de yngste og giver en dejlig fornemmelse af sommer i kroppen.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Trine Wøldiche
Trine Wøldiche
Redaktionssekretær, journalist og anmelder på ISCENE. Har Kulturmor.dk. Teaterkritiker for Jyllands-Posten, tidligere for Dagbladet Information. Uddannet cand.mag i Moderne Kultur ved Københavns Universitet og bachelor i Dramaturgi ved Aarhus Universitet.
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...