Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

Den Fynske Opera præsenterer ny kunstnerisk leder

Den Fynske Opera har netop offentliggjort navnet på nye kunstneriske leder, Eva-Maria Melbye, som påbegynder en 2-årig ansættelse hos operaen den 1. august 2023.

Eva-Maria Melbye er en dansk operainstruktør, som har udfoldet en stor del af sin karriere i Skandinavien såvel som i Europa. Hun har et imponerende CV med stor erfaring inden for operaens verden, internationale udsigter, og så blev hendes passion for opera i øvrigt grundlagt på Den Fynske Opera, da hun som ung i sluthalvfemserne voksede op i Odense og havde sin daglige gang i huset som praktikant: 

Annonce

“Det var her jeg fandt ud af, at man overhovedet kan være operainstruktør; Jeg fik lov at sidde ved siden af  en instruktør under en produktion, hvor vedkommende forklarede mig sine tanker bag instruktionen. Her  oplevede jeg et fuldstændig klart kald til at instruere – og det har jeg fulgt lige siden,” fortæller Eva-Maria  Melbye. 

Stærk position midt i landet

Eva-Maria Melbye vender nu hjem til Odense efter mange år i udlandet og ser meget frem til også at vende  tilbage til Den Fynske Opera: 

“Jeg glæder mig meget til at have min daglige gang dér, hvor det hele startede – til at gå i dialog med  publikum og til at facilitere mødet mellem nye talenter og erfarne kunstnere. Som kunstnerisk leder for Den  Fynske Opera kommer jeg til at fokusere på at berøre, overraske og inkludere publikum – det faste såvel som det nye,” udtaler hun. 

Eva-Maria Melbye ser det som et stort plus, at Den Fynske Opera er positioneret midt i landet og midt i  operalandskabet med et format, hvor intimitet er givet: 

”Det gør, at vi har en mulighed for at gå i direkte dialog med publikum, og for at vi kan være et pulserende  kunstnerisk centrum, hvor operaen sameksisterer og udvikles med samfundet omkring sig“. 

Valgt blandt et stærkt felt

Den Fynske Opera ser frem til dette nye samarbejde, som både vil understøtte og videreudvikle Den Fynske Operas kunstneriske identitet og høje ambitioner. Valget af den kommende kunstneriske leder er faldet på en Eva-Maria Melbye ud fra et meget stærkt ansøgerfelt: 

”Vi modtog 32 meget velkvalificerede ansøgninger fra både ind- og udland, og jeg er meget stolt over det  høje teater- og operafaglige niveau på alle disse ansøgere. Det var et enigt udvalg, der pegede på Eva-Maria, og jeg glæder mig rigtig meget til at få Eva-Maria i huset og til at samarbejde med hende. Jeg oplever Eva Maria som meget venlig, ambitiøs og præcis i sine holdninger og idéer, så det kan kun blive godt for Den Fynske Opera og for Odense!,” udtaler direktør Kim Bakdal Jensen.

Om Eva-Maria Melbye

Eva-Maria Melbye har på nuværende tidspunkt base i Tyskland, men flytter tilbage til Danmark i sommeren  2023. Hun er uddannet operainstruktør fra Stockholms konstnärliga högskola (tidl. Operahögskolan) i  Stockholm.

Publikum i Danmark har kunnet opleve hendes arbejde på Den Jyske Opera, Den Fynske Opera og på Det Kongelige Teater. Eva-Maria Melbyes iscenesættelser har været nomineret både til den danske Reumert, Österreichischer Musiktheaterpreis, og hun har været nomineret som Young Director ved International Opera Awards.

Eva-Maria Melbye har en klar passion for musikdramatisk udvikling og nyskrevne værker, men arbejder også meget gerne med traditionelt repertoire og har blandt andet instrueret Faust på Norrlandsoperan, La Finta Giardiniera på Kammeroper Wien og senest La Traviata på Staatstheater Augsburg. 

Seneste

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav...

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6....

Lucia Vinde Dirchsen: “Der er plads til jer – lige præcis som dem, I er”

I sidste uge offentliggjorde Årets Reumert-juryen, at der fremover...
Annonce
Annonce

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav Martinůs opera, The Greek Passion, indgår Den Jyske Opera et ekstraordinært samarbejde med Røde Kors og...