Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

Fredericia Musicalteater indgår samarbejde med produktionsselskab

Fredericia Musicalteater indgår et strategisk samarbejde med det nye produktionsselskab AHA Creations, der har til formål at skabe enestående musicaloplevelser i Fredericia. Samarbejdet skal udvikle og opbygge et stærkt musical-økosystem og udvikle genren til glæde for publikum.

“Teatret er nu klar til at tage et stort skridt i retning af at blive en af landets førende musicalproducenter. Teatret er allerede godt kørende med stærke kunstneriske succeser, og vi holder selvfølgelig fast i den nye linje, vi har lagt for Fredericia Musicalteater med blandt andet eksperimenterende musicals samt musicals for børn og unge. Men med samarbejdet med AHA Creations får teatret nu det ekstra sikkerhedsnet, der er brug for, for at gå op i et højere gear, ” udtaler teaterdirektør på Fredericia Musicalteater, Thomas Bay. 

Erhvervsmand Anders Østergaard, der står bag AHA Creations, har fra 2014-2019 siddet som bestyrelsesformand på Fredericia Teater og var med på rejsen i teatrets storhedstid. Skuespiller og sanger, Martin Palme Skriver, som har medvirket i en lang række musicals både i Fredericia og over hele landet, leder til dagligt driften i AHA Creations. 

Fælles projekt

I fællesskab vil Fredericia Musicalteater og AHA Creations, foruden teatrets øvrige program, fra og med efteråret 2024 producere én stor musical per sæson. Der vil enten være tale om helt nyudviklede musicals skabt fra bunden eller internationale topmusicals fra fortrinsvis Broadway eller West End.

AHA Creations vil med fremtidens produktioner sætte et præg på det teater, de selv er formet af, både kreativt og vil med et solidt økonomisk grundlag kunne satse for byen:

“Vi er rigtig glade for at indgå dette samarbejde med Fredericia Musicalteater, og jeg kunne personligt ikke forestille mig noget bedre sted at starte vores rejse, end i byen, hvor jeg selv er fra og er formet af. Med vores erfaring, glæde ved at fortælle historier og et stærkt økonomisk grundlag lagt sammen med teatrets mangeårige musicalkultur og know-how med at producere succesfulde musicals, er vi overbeviste om, at vi kan skabe noget helt unikt i Fredericia. Ved blandt andet underskudsgarantier ønsker vi at være med til at give økonomisk ro omkring produktionen af de helt store forestillinger i Fredericia. Vi glæder os til at kunne være en støttende partner i at co-producere store forestillinger, der vil videreføre teatrets DNA, og som forhåbentlig vil have en positiv indvirkning i det kreative vækstlag i Fredericia og inden for musicalgenren,” fortæller Martin Palme Skriver. 

Musicaløkosystem i Fredericia 

For at opnå de ambitiøse mål skal Fredericia Musicalteater og AHA Creations sammen bygge videre på det, der har været årsagen til Fredericias musicaleventyr gennem 20 år, nemlig den specialiserede viden inden for musicalgenren, som musicalakademiet og teatret i Fredericia har bygget op gennem mange år. Ønsket er at udvikle et musical-økosystem, startende i vækstlaget, som skal sikre et fundament for musicals i topklasse og på sigt have betydelig indflydelse på udviklingen af musicaltalenter i Fredericia. 

“Ved at skabe et stærkt og sundt musicaløkosystem, hvor vores forestillinger kan tiltrække og dyrke talentfulde musicalkunstnere – både skrivende, komponerende og spillende kræfter, kan samarbejdet bidrage til at styrke og udvikle den danske musicalgenre som helhed,” uddyber Thomas Bay. 

Fredericia Musicalteater, der i december 2022 indsatte Thomas Bay som teaterdirektør, har på kort tid fået sat godt gang i hjulene på teateret og har allerede sikret flere succeser. Herunder IKEA-musicalen Ingvar!, den Reumert-nominerede børnemusical De Tre Små Grise og musicalen Come From Away, som i år også fik en Reumert-nominering.

Seneste

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med afsæt i det lokale satiriserer svært underholdende over samtiden. Den lille storbyrevy i det mikroskopiske...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...