Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ Øjeblik – poetisk børneforestilling om naturens små vidundere

Glæden ved en kop myntete, en fin sten, en sommerfugl eller en gåtur langs stranden. Fra TeaterBliks Øjeblik strømmer glæden ved det hele i en blid strøm ud mod publikum i Catherine Pohers stilfærdige iscenesættelse.

Et lavt bord, en lille barnestol og en markeret firkant på den hvide bagvæg forvandles ved hjælp af Olive Giullemains videoprojektioner til en hyggelig stue med blomstret tapet og en udsigt over hav og klitter gennem vinduet.

Gertrud Exner er alene på scenen. Nynnende dækker hun bordet med frugtskål, tekande og alverdens andre små samlinger. “Nu ligner det næsten min stue,” konstaterer hun med glæde i stemmen, og fortæller børnene blandt publikum om sit hjem.

Gertrud Exner i Øjeblik af TeaterBlik, Horsens Teaterfestival 2023. Pressefot
Øjeblik af TeaterBlik. Pressefoto

Fornemmelse for ro

Hjem er på en ø. En ø, hvor man kan finde alt. Fra “køer, krager, konkylier” til “måger, muslinger, myg”. Exners alliterations-remser giver en fin, musikalsk rytme i fortællingen, som river børnene med og endda får en enkelt til at spørge, om der mon også er søløver. Den rolige stemning fortsætter i Hans Peter Stubbe Teglbjærgs musikalske kompositioner, som leveres gennem Exners violinspil og stille sang mod slut.

Børnene ser fascinerede ser til

Øjeblik er en stille, næsten poetisk lille forestilling på kun en halv times tid. Exner udstråler en meditativ ro, som smitter af på børnene blandt publikum. Børnene ser fascinerede ser til, når hun først ifører sig regnfrakke og gummistøvler, forsvinder bag scenografiens bagvæg og i stedet dukker op på videoprojektionen på stranden, der ses gennem det lille vindue. Og de er fortsat med, da hun vender tilbage og hun tømmer sine lommer for skatte bestående af sten, skaller og konkylier.

Øjeblik af TeaterBlik. Pressefoto
Øjeblik af TeaterBlik. Pressefoto

“Jeg kan godt lide at samle ting på stranden,” betror hun os. Og hvem kan ikke genkende den følelse? I Øjeblik deler Gertrud Exner, der også selv står bag idé og udvikling, på smittende vis glæden ved naturen og de små vidundere, der findes i den.

Ide & medvirkende: Gertrud Exner. Instruktør: Catherine Poher. Komponist & lydkunstner: Hans Peter Stubbe Teglbjærg. Videokunstner: Olivier Guillemain. Scenografi: Holdet. Forestillingen er skabt af det kunstneriske hold.

På turné med TeaterBlik. Set på Horsens Teaterfestival 2023.

Seneste

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Cikaros i Tid i rum – interview med Signe Løve Anderskov

Der mangler ikke kun scener, men også prøvelokaler til...

Revy Danmark modtager midler til fejring af revyens 175 år 

Kulturministeriet meddeler i en pressemeddelelse i dag, at et...
Annonce
Trine Wøldiche
Trine Wøldiche
Redaktionssekretær, journalist og kritiker på ISCENE. Arbejder som freelance kulturjournalist, er medlem af Reumert-juryen og har Kulturmor.dk. Tidligere teaterkritiker for Jyllands-Posten og Dagbladet Information. Uddannet cand.mag i Moderne Kultur ved Københavns Universitet og bachelor i Dramaturgi ved Aarhus Universitet.
Annonce

To scenekunstnere blandt de nominerede til Kulturministeriets ligestillingspris- og diversitetspris

Der er i alt 12 nominerede til årets Bodil Koch pris, som er Kulturministeriets ligestillings- og diversitetspris. Blandt årets nominerede er skuespiller Marie-Lydie Nokouda og...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde og samarbejde med lokale kunstnere, inddragelse af lokale unge og en meget stor mængde hjemstavnspoesi...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard