Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

How to Kill a Dog modtager Kronprinsparrets Stjernedryspris

Det kunstneriske studio How to Kill a Dog modtager den ene af Kronprinsparrets Stjernedryspriser 2023. Priserne bliver overrakt lørdag den 4. november, når Kronprinsparrets Priser uddeles i Musikhuset Esbjerg ved et show, der sendes live på DR.

Kronprinsparrets to stjernedryspriser gives hvert år til en kunstner, som har vist mod til at gå nye veje inden for sit kunstneriske felt, og en nytænkende aktør inden for socialt arbejde. Den ene pris går i år til How to Kill a Dog, mens den anden går til Esbjerg Kommunes indsats Energi til Hinanden. Sammen med prisen får de to modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser hver 100.000 kr.

How to Kill a Dog

Det kunstneriske og tværæstetiske studio How to Kill a Dog med Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen i spidsen modtager årets kulturelle stjernedryspris for at sætte fokus på vigtige emner som køn, identitet og ligestilling, inddrage publikum og skabe ærlig scenekunst, der er både er sanseligt, sjovt og grænseoverskridende.

Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen dimitterede begge fra Den Danske Scenekunstskole i 2019 og stiftede samme år How to Kill a Dog med missionen om at indtage teaterscenernes nærværende rum, så det intime bliver politisk. Siden har de skabt en scenekunstnerisk trilogi med de tre forestillinger Velkommen til Pandora, Lolita for Altid og Farvel til Madonna, ligesom de har skabt deres første tv-serie, Killjoy, der handler om en ung kvindes kamp for orgasme.

De to kunstnere insisterer på at have det sjovt, mens de gennem deres koncertperformances både nedbryder grænserne for, hvordan man plejer at lave scenekunst, og hvad man kan tillade sig som kvinde i vores samtid.

Om Kronprinsparrets Priser

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret, og formålet er at synliggøre og anerkende dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

Der uddeles i alt fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris, Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris. Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris offentliggøres ved prisuddelingen i Musikhuset Esbjerg den 4. november.

Kronprinsparrets Priser er hæderspriser og kan ikke søges. Prismodtagerne udpeges af Kronprinsparret efter indstilling fra to rådgivende komitéer, der har ekspertise inden for henholdsvis kunst og kultur og socialt arbejde

Seneste

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med afsæt i det lokale satiriserer svært underholdende over samtiden. Den lille storbyrevy i det mikroskopiske...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...