Teater Momentum præsenterede i dag et nyt kunstnerisk råd, som samtidig også får
nye opgaver i den nye Momentummodel.
Momentum er i en udviklingsproces på flere områder – og nu etableres et nyt Kunstnerisk Råd for de
næste fire år, der blandt andet skal bidrage med faglighed og metoder i de kunstneriske processer gennem
et nyt workshopformat.
Sammen med Teaterdirektør, Jeppe Sand, består Det Kunstneriske Råd nu af
Nathalie Mellbye – Kunstnerisk Direktør på Teater S/H
Nathalie er scenograf, iscenesætter og kunstnerisk direktør på Teater S/H. Det bliver også med fokus på æstetikken at Nathalie vil skabe workshops for Momentums kunstneriske profiler og faste personale.
”Det glæder mig at blive en del af det kunstneriske råd for Momentum- En vigtig scene i Danmark der giver plads til scenekunstens talentudvikling og mulighed for at eksperimentere yderligere med formater og storytelling i vores branche”, udtaler Nathalie Mellbye.
Simon Jon Andreasen – Forfatter og Artist Researcher i filmbranchen
Simon er medforfatter til bogen Håndbog i Universskabelse, og har også undervist på Den Danske Filmskole i denne faglighed gennem en årrække. Det er med viden fra dette område, at han årligt vil skabe workshops på Teater Momentum.
”Jeg glæder mig rigtig meget til at være en del af det kunstneriske råd. Momentum-modellen,
især i sine nye klæder, passer perfekt med mit kunstneriske researcharbejde med at udvikle
modeller for storyworlds, fordi begge modeller fokuserer på innovation og samskabelse indenfor kunst. Det jeg kan bidrage med til det kunstneriske råd er min erfaring som instruktør med at skabe fortællinger, oplevelser og arbejde med publikums engagement på tværs af kunstformer og medier som radio, tv, film, spil og bøger”, udtaler Simon Jon Andreasen.
Rebekka Boyding – Instruktør, forfatter og Ph.d.-studerende
Rebekka er i sæsonen 24/25 udvalgt som Kunstnerisk Profil på Teater Momentum, og kender
derfor den nye Momentummodel indefra. Rebekka vil herigennem kunne bidrage med erfaringer og indspark til teatrets udvikling. Udover at være sceneinstruktør, dramatiker og forfatter, så er Rebekka også Ph.d.-studerende med fokus på kunstnerisk viden. Det er med viden fra hendes forskning, at hun årligt vil realisere workshops for Momentums kunstneriske profiler og faste personale.
”Vi lever kulturelt set på et på samme tid skræmmende og spændende tidspunkt, hvor det digitale, individualiserede og homogene skyller ind over os, mens der også spirer en dyb længsel
efter ro, forbindelse og nærvær, som vi har svært ved at forankre. Som branche har vi i jagten
på overlevelse, penge og publikummer brugt en masse energi på et vise, at vi godt kan følge med
moden, hvilket til gengæld har betydet, at vi har mistet blikket for, hvad det er scenekunsten,
teatret og det live kan. Vi er ikke streaming, vi er noget radikalt andet, og vi har mulighed for at
tilbyde noget absolut unikt og afgørende ind i vores samtid”, udtaler Rebekka Boyding.
Kilde: Pressemeddelelse Teater MOMENTUM
MOMENTUM-modellen
Hvert år ansætter Teater Momentum tre nye kunstneriske profiler, som får til opgave at skabe én forestilling hver på Momentum ud fra en række dogmer, visioner og benspænd.
Momentummodellen blev formuleret i 2006, da teatret åbnede. Visionen var at skabe et tidens teater. Midt i Danmark. Teatret med fingeren på pulsen. Et teater, der aldrig læner sig tilbage, men altid læner sig frem. Et teater, som tilbyder publikum scenekunst af høj klasse, der sætter fokus på Danmark, Verden og Odense. Det er stadig og forbliver Momentums vision for at skabe ny scenekunst.
Modellen blev videreudviklet i 2023 med fokus på at styrke den kunstneriske fordybelse og sikre at modellen i fremtiden indtænker nogle af tidens vigtige fokusområder. Momentummodellen udstyrer derfor teatrets tre egenproduktioner med hver deres visioner, kunstnerhold, dogmer samt kunstnerisk profil. Via tre forskellige moduler kan man ansøge om at blive en del af Momentums nye volume-model. Tre dele, en helhed, ét Momentum.
Tre Egenproduktioner. Tre Kunstneriske Profiler. Tre Kunstnerhold. Tre Dogmer. Tre perspektiver: Lokalt, nationalt og internationalt. Ét Momentum.