Populært lige nu

Detour Dance Festival 2024 hylder afrikansk kultur

Blaagaard Teater

Scenekunstnere har ikke lige adgang til jobs – det er et demokratisk problem

På tre dage fik direktør for Teatret Møllen Nikolaj Mineka omkring 200 reaktioner fra arbejdsløse scenekunstnere på sit åbne jobopslag på Facebook. Scenekunstner roser...

Teater Momentum søger iscenesætter til national undersøgelse til sæson 2025/26

Ansøgningsfrist: 24. oktober 2024 kl. 12.00
Annonce

Gry Worre Halberg modtog Artisternes Påskønnelsespris 2024

Kunstnerisk leder af Sisters Hope Gry Worre Halberg modtog i sidste uge Artisternes Påskønnelsespris for innovation og formidling af det scenekunstneriske format. Prisen blev overrakt af Dansk Artist Forbunds forperson Sara Indrio.

Annonce

Hver sommer uddeler Dansk Artist Forbund priser til forbundets medlemmer, der tæller artister og andre aktører indenfor både musik og scenekunst.

“Danske artister står for tusindvis af koncerter og forestillinger hver måned året rundt – til glæde for millioner af publikummer”, skriver forbundet, der vægter innovation og artisternes betydning for kollegaer og branche ved prisuddelingen. Årets prismodtagere, fem artister og en festival har således alle en fornyet tilgang til arbejdet med musik og scenekunst ved hver især at være frontløbere indenfor deres felt, hvor de med forbundets ord har “brugt deres platform til at gøre kunsten mere mangfoldig, tilgængelig og bæredygtig.”

Kunstens evne til at skabe fællesskab, identitet og
erkendelse

Dansk Artist Forbunds forperson Sara Indrio uddelte priserne og motiverede valget af Gry Worre Halberg med disse ord:

“Påskønnelsen for arbejdet med innovation og formidling af scenekunst gives i år til en kunstner, som formår at inkarnere og spejle mange samfundstendenser i sit eget kunstneriske særpræg. Med rod i en kerne, der handler om æstetik og bæredygtighed, arbejder Gry Worre med forskning, performance og aktivisme i nye formater og i utraditionelle scenerum. Som udgangspunkt for mange af Grys projekter, er der et budskab om kraften i det æstetiske; altså kunstens evne til transformation gennem fællesskab, identitet og erkendelse.

Annonce

Favner hele verdensaltet

Via coachingforedrag, interaktive byvandringer og meget mere, fortæller og viser Gry sit publikum, hvilken vigtig rolle kunsten spiller for alle mennesker og vores samfund. Kollegaerne ønsker at påskønne Grys arbejde med innovation og formidling, som nok kan synes smalt, men som favner hele verdensaltet. Stort tillykke.”

Seneste

Nyhedsbrev

Udforsk videre

Anne Liisberg
Anne Liisberg
Kritik- og debatredaktør ISCENE. Fagansvarlig lex.dk. Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

Maria Vinterberg: “Hvis det betyder, vi skal lukke, sætter det forhåbentligt fokus på, hvor sårbart teatret er som arbejdsplads” 

Teatret ved Sorte Hest måtte forleden aflyse deres ellers udsolgte Hvem er bange for Virginia Woolf? En aflysning, som får fatale konsekvenser for det...

Open Call til dramaturgiatet for Horsens Teaterfestival

Ansøgningsfrist: 1. december 2024