Populært lige nu

Ny teaterleder søges til ZeBU

Ansøgningsfrist: 21. oktober 2024 kl.12.00

Verden og Nordisk Teaterlaboratorium forandrer sig

Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret har gennem de seneste år gennemgået et generationsskifte, der har skabt konflikter mellem teatrets grundlæggerkreds og den nye ledelse....

Dramatiker søges til Byens Stemmer i sæson 2025/26

Vil du være med til at udvikle og skrive ny dramatik, som har sit afsæt i lokale fortællinger fra Odense og samtidig har en national relevans? Vil du være med til at sætte fuld fokus på ”fortællingens kraft” ved at skabe de største historier i de mindste rammer? Vil du være med til at skabe en medrivende lyd-oplevelse på Momentum med afsæt i digital dannelse og online adfærd? Vi søger en antropologisk og dramatisk forfatter, som er klar til at få anvist et område der skal udforskes og udfoldes til nydansk dramatik på scenen i Odense.

Dogmer og rammer

  • Den Kunstneriske Profil på denne produktion skal være én professionel dramatiker og/eller forfatter. Vedkommende ansættes til at skrive manuskriptet til en ny forestilling på Momentum, og honoreres 96.495 kr. for dette. Herunder at Momentum har opførelsesretten til manuskriptet i to år fra premieredatoen. Momentum dækker ikke transport eller logi i ansættelsesperioden. Deadline for aflevering af endeligt manuskript er d. 10. august 2025.
  • Store dele af teksten vil skulle udspille sig og levendegøres i Momentums lyd-koncept ”Silent Drama”. I “Silent Drama” får publikum headsets på og oplever forestillingen som et lyd-drama, hvor de gennem instruktioner i fortællingen selv skal bevæge sig rund som levende billeder i teatersalen. Som en vigtig del af formatet vil publikum blive delt op i to grupper, der hører to forskellige versioner af samme fortælling, og vil undervejs modtage forskellige instruktioner fra deres headsets. Dette greb blev udviklet og afprøvet i sidste sæson i co-produktion med Sans-1. Der vil være én skuespiller fysisk til stede i salen, der indgår i forestillingen/fortællingen, og som kan have tekst og spilscener før, under, mellem og efter ”Silent Drama” i headsets’ene.
  • Teater Momentum ønsker i den kommende sæson at sættes fokus på digital dannelse og online-adfærd med afsæt i en eller flere af de syv dannelsesprincipper på området (https://on-undervisning.dk/dannelsesprincipper). Med afsæt i dette fokusområde, så er det vores ambition at forestillingen udfolder et eller flere aktuelle, virkelige og dilemmafyldte emner, som eks. Seksualitet, køn, identitet, idealer, krænkelser, grænser, grooming, samtykke, venskaber mv. Forestillingen skal være nærværende og aktuel for den unge målgruppe.
  • Ansøgningen må derfor gerne indeholde bud på indhold, plots mv. samt evt. litteratur, inspiration el., som kunne ligger til baggrund for forestillingen og processen. Herudover vil den Kunstneriske Profil skulle være en del af et ”antropologisk forløb”, hvor vedkommende skal indsamle materiale under flere workshops med unge fra Odense. Den præcises opgave stilles af Momentum inden ansættelsesstart. Manuskriptet skal have en varighed på 45 min.
  • Den kunstneriske profil deltager i teatrets udviklingsprogram og indledende møder. Læs gerne vedlagte bilag, som også indeholder datoer hvor vi beder dig om at være til stede. Herunder vil vedkommende også deltage i det antropologisk forløb i Odense. Der skal derfor forventes nogle rejsedage til Odense.

Ansøgning skal indeholde

Skriftlig ansøgning (max 2 A4-sider) som indeholder flg.: Præsentation af dig // Dine tanker om tematikken // Idéoplæg på indhold, plots og workshops i det antropologisk forløb i Odense // Udpluk fra tidligere arbejde. Send herudover gerne til CV med.

Deadline for ansøgning er 24. oktober 2024 kl. 12.00.

Vi forventer at kunne give svar i slutningen af uge 44. Der afholdes samtaler i løbet af uge 45.

Send din ansøgning til Teaterdirektør Jeppe Sand på mail: Jeppe@teatermomentum.dk

Bilag vedr. planlagte datoer for Kunstneriske Profiler i sæson 2025/26

  • Møde om præ-produktionsplan (Møder, casting, afleveringer, workshops, teknikkontakt mv.). Her mødes de kunstneriske profiler med teatrets ledelse: Teaterdirektør, producent og administrative leder. Mødedag: fredag d. 15. november 2024 i tidsrummet kl. 09.00 – 15.00.
  • Fællesspisning / Fotoshoot af Kunstneriske Profiler / Katalogmøde: Mødedag: torsdag d. 12. december 2024 fra kl. 13.00.
  • Workshop-weekend med Det Kunstneriske Råd og Personale: Mødedage: 24. – 25. januar 2025 (hele dage).
  • Plakat-fotoshoot med skuespillere: Fotodag: 3. marts 2025
  • Ceremoni vedr. kunstner-overdragelse: Dag: 15. marts 2025 kl. 16.00.
  • Under-møde-dag (Produktionsplaner + Kommunikationsplaner): Mødedag: 22. april 2025.
  • Katalog-realease (Inkl. talks fra de kunstneriske profiler). Dag: Fredag d. 16. maj 2025.
  • Sæsonstartsfest (Inkl. talks fra de kunstneriske profiler). Dag: Fredag d. 08. august 2025.

Seneste

★★★★★☆ Gengangere – klassiker i feministiske klæder

Husets Teater og Odense Teater

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på Horsens Teaterfestival 2024

I den forestående weekend afholdes Horsens Teaterfestival 2024. Årets...

Moden dødsdans skaber spillevende portrætter

Interview med Marie Brolin-Tani

Nyhedsbrev

Udforsk videre

★★★★★☆ Gengangere – klassiker i feministiske klæder

Husets Teater og Odense Teater

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på Horsens Teaterfestival 2024

I den forestående weekend afholdes Horsens Teaterfestival 2024. Årets...

Moden dødsdans skaber spillevende portrætter

Interview med Marie Brolin-Tani

Ny undersøgelse dokumenterer, at teateroplevelser fremmer trivsel blandt børn og unge 

Børn og unge kan få bedre trivsel gennem teateroplevelser....

Herning Ny Teater ønsker at genskabe relationen til publikum

Interview med Michael Asmussen

★★★★★☆ Gengangere – klassiker i feministiske klæder

Husets Teater og Odense Teater

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på Horsens Teaterfestival 2024

I den forestående weekend afholdes Horsens Teaterfestival 2024. Årets program byder på 42 forestillinger for børn og unge fra fredag den 20. til søndag...

Moden dødsdans skaber spillevende portrætter

Interview med Marie Brolin-Tani