Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ ELF – WOW der er fart på

Elf – The Musical er sukker med sukker på. Det er hvinende sødt, sjovt og alt for meget på den underholdende måde. Her er veloplagte danseoptrin og svingende blæsermusik i en velsmurt og turbolent jagt på julemagi.

”Ro på” har man lyst til at råbe til dem oppe på scenen – for Elf sætter af i et tempo så man momentvis overvejer, om hele banden har taget speed. Særligt det lille ”alfe-barn” Brormand (Pelle Emil Hebsgaard), styrter rundt som i sukkerchok, når han – helt umulig at aldersbestemme – fægter med arme og ben og hviner som en femårig, mens han, for at matche fakta i fortællingen, må være omkring de 30 år. WOW det er vildt at se på, men heldigvis også ret underholdende langt hen af vejen. For Elf er en ferm og festlig julefortælling af de helt skønne, med hjertet på det rette sted og en fryd for øjne og ører, når de helt store danseoptrin folder sig ud med fed backing fra et velsvingende blæserorkester.

Annonce
Forestillingen ELF – The Musical. Foto: Miklos Szabo

Elf er fortællingen om menneskebarnet Brormand, hvis mor dør, da han er spæd, hvorpå han af omveje lander i julemandens værksted og vokser op sammen med en flok gavebygger-alfer. Da Brormand vokser alferne over hovedet, forstår han, at han er af anden slægt og rejser ud for at finde sin far – en pengeglad børnebogsforlægger med base i København.

Undervejs kommer han en tur omkring jule-pynterafdelingen i Magasin, på skøjtebane med den oprigtigt charmerende og sukkersøde Julie (Christiane Schaumburg-Müller), på D’angleterre og i Tivoli.
Det er et scoop, at Tivoli har fået lov til at lægge handlingen til at foregå i København, hvilket gør hele forestillingen meget mere nærværende – her sidder vi i Tivoli og ser julemandens kane lande i Tivoli – det er næsten ren julemagi.

ELF – The Musical. Foto: Miklos Szabo / Tivoli

Første akt er noget lang og temmelig turbolent i forhold til at få følelserne med og små tre timer er måske også i overkanten for en familieforestilling, hvis alle skal være med hele vejen igennem. Men i anden akt får tempoet (måske premierenerverne) lagt sig lidt, og der bliver plads til, at de enkelte roller får lidt fokus. Brormand bliver oprigtigt charmerende, når Pelle Emil Hebsgaard, der vitterligt er et supertalent indenfor musical, får lidt ro på rollen og vi mærker Brormands oprigtige sorg over at miste familien og oplever hans kamp for at vinde kærligheden tilbage. Julie Steinckes pap-mor er en fryd for fortællingens underholdningsværdi, når hun med kæmpe vokalt overskud, skarpe replikker og hjertegode gemyt, får tunet ægtemanden ind på lidt julestemning. Mens Camilla Bendix’ følelsesladede sekretær får salen til at hulke af grin af flere omgange, ikke mindst som fortæller af bedstemorens groteske jule-fortælling om det etbende barn, Bulko, fra Budapest, der ønskede sig et nyt ben af julemanden. Det er sort humor.

Samlet er showet en hyldest til hjerternes fest og familiekærlighed og det kan vel ikke varme bedre i denne juletid – så hold på hat og briller og hæng på, det er faktisk meget sjovt.

Seneste

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og...

Navnenyt – Anna Lawaetz er ny seniorforsker på Det Kgl. Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek har udnævnt Anna Lawaetz til seniorforsker...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og...

Navnenyt – Anna Lawaetz er ny seniorforsker på Det Kgl. Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek har udnævnt Anna Lawaetz til seniorforsker...

Dansk satire på tysk – interview med Mille Maria Dalsgaard fra Bühnen Halle

Mille Maria Dalsgaard tiltrådte som teaterleder for Bühnen Halle...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i perioden 2025-2028. To andre teatre får støttemidler fra en anden pulje, et teater tages helt...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og reaktualiserer fra 7. marts den græske myte om kong Odysseus som performancekoncert på AFUK Scene....

Navnenyt – Anna Lawaetz er ny seniorforsker på Det Kgl. Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek har udnævnt Anna Lawaetz til seniorforsker pr. 1. marts 2024. Dermed styrker biblioteket indsatsen i forhold til fagområdet scenekunst. Anna Lawaetz er...