Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Redningsaktion for Årets Reumert 2019

Da Bikubenfonden i juni 2018 annoncerede, at man ikke længere ville finansiere uddelingen af Årets Reumert, var det usikkert, hvad der ville ske med scenekunstbranchens fineste pris i fremtiden. Det var håbet, at en anden fond ville træde til og sikre, at de bedste forestillinger og kunstnere fortsat kunne hyldes en gang om året. Dette er endnu ikke sket. Derfor samledes en lille gruppe på foranledning af Dansk Teater i december måned for at redde prisuddelingen i 2019. Dette er nu lykkedes.

“Jeg er meget glad for, at vi i denne svære situation er blevet enige om, at vi må rykke sammen i branchen og sørge for, at der bliver en uddeling i 2019, mens vi venter på, at der forhåbentlig er en ny aktør, der fra 2020 vil træde til. Det vil være ærgerligt, hvis vi ikke får muligheden for at fejre og anerkende alle de fantastiske forestillinger i denne sæson. En stor tak til juryen, som vil arbejde videre med at rejse rundt i hele landet og se forestillinger resten af sæsonen på trods af, at Bikubenfonden har trukket sig. Vi håber, at der snart kommer en langsigtet løsning, for dette års Reumert bliver med lodder og trisser. Jeg er dog taknemmelig for, at der er bred enighed i branchen om, at vi fortsat skal have en scenekunstpris,” siger Louise Stenstrup, direktør i Dansk Teater.

Annonce

Årets Reumert Redningsaktion

En redningsaktion betyder, at prisen kan uddeles i 2019 i mindre skala, men forhåbentlig lige så festligt som sædvanligt. Arbejdsgruppen arbejder nu på at finde sponsorer til dette. Samtidig arbejder arbejdsgruppen på at afdække mulighederne for nye fonde og sponsorer, som vil være med til at sikre en fremtidig prisuddeling i et nyt format på mere permanent basis fra 2020.

Arbejdsgruppen består af:

Jakob Steen Olsen, Reumert-jury-medlem
Morten Krogh, festivalleder CPH STAGE
Louise Stenstrup, direktør Dansk Teater
Jakob Højgård Jørgensen, formand Dansk Teater og teaterchef Teater Nordkraft
Lars Sennels, direktør Vendsyssel Teater
Rie Hammer, Reumert-juryen og chefredaktør ISCENE
Christian Have, direktør Have Kommunikation,

Årets Reumert uddeles som afslutning på festivalen  CPH STAGE på Nørrebro Teater i København søndag den 2. juni 2019. Nomineringerne til Årets Reumert vil løbende blive offentliggjort på ISCENE.dk

”Vi er super glade for, at aktører fra branchen arbejder på at føre Årets Reumert videre. Samtidig vil vi fra Bikubenfondens side gerne takke Reumert-juryen for det store og engagerede arbejde, de har løftet gennem årene. Vi ønsker arrangørerne af Årets Reumert 2019 rigtig meget held og lykke med arbejdet”, udtaler Søren Kaare-Andersen, direktør i Bikubenfonden

FAKTA

Årets Reumert er hele Danmarks scenekunstpris og blev indstiftet og uddelt for første gang i 1998.
Efter uddelingen af Årets Reumert i juni 2018 meddelte Bikubenfonden, at en evaluering af prisen konkluderede, at mens prisen var et kvalitetsstempel for de nominerede og vindende kunstnere og teatre, så var uddelingen ikke i tråd med fondens fokus på det nyskabende og eksperimenterende.” Derfor ønskede fonden at videregive prisen, så den fortsat kunne være til gavn for scenekunsten.

For at muliggøre en overdragelse og en prisuddeling vil Reumert-juryen fortsat se teater over hele landet i sæson 2018/19, selvom der altså ikke står Bikubenfonden som afsender på uddelingen i 2019.

OPDATERET: Køb din billet til Reumert-showet 2019 her

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...