Del

Et fuldt Cirkusrevy-telt på Bakken var i går ramme for Revyernes Revy 2019 – et show med de bedste numre fra landets sommerrevyer efterfulgt af prisoverrækkelsen med hæder til revy-kunstnerne.

Nykøbing F Revyen løb med prisen som Årets revy og i juryens tale var der ros til de nye direktører: “Det er flot, som det er lykkedes for Pernille Schrøder og Mickey Pless at overtage Nykøbing F Revyen og føre dens tradition videre og samtidig forny den. Her oser alt af overskud. Alle spillerne lyser, og teksterne rammer både Falster-folkets særheder og hele nationens indædte raseri. Det er en vinderrevy!”

Læs også ISCENEs anmeldelse: Stor revykunst i Nykøbing F ★★★★★★

“Det kræver ide, tæft og sans for genren at skrive en god revytekst”. Sådan beskrev juryen prisen som Årets tekstforfatter, der gik til Jakob Fauerby i DragsholmRevyen for numrene Vælgerens sang og Diktat 1,2,3. Juryen kaldte Fauerbys tekster for “skarpe og underfundige” og understregede, hvordan “han gør almindelige borgere til hovedpersoner – og sagesløse skoleelever til ofre – i en stærk og rammende samfundskritik.”

Læs også: ISCENEs interview med Jakob Fauerby

Henrik Koefoed løb med prisen som Årets Revykunstner for sin optræden i Nykøbing F Revyen. “Med usvigelig sikkerhed, lune og lethed fremstår Henrik Koefoed som Nykøbing F. Revyens samlende midtpunkt. En uimodståelige elegantier, der højner standarden i alt, hvad han rører ved,” lød det i juryens motivation, der også fremhævede Kofoeds måde at “udvise en loyalitet overfor de karakterer, han fremstiller – men med et røntgenblik for deres individuelle dårskaber. Hans præstationer gennemstrømmes af en livsklog humanisme og han viser os mennesker, vi genkender i vores hverdag.”

I kategorien Årets Revykomponist var det, med juryens egne ord, “grønskollingen og revy-debutanten” Christian Berg fra Ganløse Revyen, der høstede prisen. “Sådan at komme og forny det musikalske tilsnit i en revy. Men frækhed belønnes, hvis resultatet er vellykket og gennemført, og det er det i årets Ganløse Revy,” sagde juryen om Christian Bergs medvirken som kapelmester med sin egen stemme.

Årets Talentpris tilfaldt Kasper Le Fevre, der som nyt skud på stammen i Hjørring Revyen, slår en velkommen bro mellem revy og stand-up, der ifølge juryen lover godt for fremtiden.

Læs også: ISCENEs interview med Kasper Le Fevre

Revyprisen 2019 tildeles en person, der har ydet noget ganske særligt inden for revyen, set i et bredt perspektiv og udvælges af producer og medproducere. I år gik prisen til scenograf Kirsten Brink, mens Skuespillerforeningen selv kårede Årets Æreskunstner, der blev
Flemming Krøll.

Flemming Krøll til Revyernes Revy 2019. Foto: Holger Hagelberg – Scanart Music

Se også: de nominerede i kategorierne her

Aftenens priser var Årets Revykunstner (Årets Dirch), Årets Revyforfatter, Årets Revykomponist, Årets Revytalent samt Årets Revy.

Kåringen blev foretaget af en jury, bestående af Anne Middelboe Christensen, Jakob Steen Olsen, Michael Søby og Lars C. W. Wallenberg.

Arrangøren af forestillingen er Skuespillerforeningen af 1879, og indtæg-
terne går til foreningens humanitære arbejde.