Populært lige nu

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på, hvad der...

Bikubenfonden søger en senior udviklingspartner

Ansøgningsfrist: 6. december 2023
Annoncespot_imgspot_img

25-årige Nanna Berner vinder dramatikerpris for tekst om latent pædofili

Nanna Berner løb med 1. præmien for manuskriptet Surprise til konkurrencen for debuterende dramatikere, der blev afholdt søndag på Teater V i Valby.

Ud over prisen på 100.000 kr. modtog Nanna Berner også publikumsprisen på 15.000 kr., der blev fundet ved en afstemning blandt dagens fremmødte publikum til Dramatisk Debut 2020.

Vinder-manuskriptet Surprise tager udgangspunkt i et altoverskyggende tabu; ikke-udøvende pædofili og forestillingens handling er inspireret af og skrevet ud fra generelle virkelige erfaringer indsamlet fra bl.a. Sexologisk Klinik og Red Barnet. 

Årets jury begrundede valget af vinder-manuskriptet således:

”Surprise er noget så sjældent som et ungt teaterstykke, der med stilsikker hånd skaber ægte dramatisk udvikling i handling og karakterer gennem skarpe situationer, konflikter og monologer fyldt med hemmeligheder og modstand. Det er klassisk dramatikerkunst og flot udført.”

Nanna Berner
25-årige Nanna Berner vinder 1. prisen til Dramatisk Debut 2020. Foto: Christian Brems

Nanna Berner har beskæftiget sig med teater i vækstlagsmiljøet i mange år og har bl.a. været instruktørassistent på Folketeatret og Odsherred Teater. Nanna Berner er også medstifter af teatergruppen Teater På Tværs, som hun har skrevet to forestillinger til. 

De to øvrige priser på henholdsvis 10.000 og 5.000 kr. gik til manuskriptet Møgsøen af Jonas Reppel og til TURBO af Frederik Timm.

Vinderne blev kåret efter en maraton-teater-søndag med readings af alle de tre finale-stykker.

LÆS OGSÅ: Ny fynsk festival styrker ung scenekunst

Teaterleder på Teater V, Pelle Koppel, udtaler: 

”Det har været en fantastisk dag på Teater V og for den nye danske dramatik. Vi er super stolte over, endnu engang, at være med til at hjælpe en spritny og super sprød dramatikerstemme frem i lyset, og over at kunne byde publikum med ind, og lade dem være med til at vælge, hvilket manuskript, de helst vil opleve som fuldblods- og ”rigtig” teaterproduktion på scenen til efteråret 2020. Samtidig håber vi, konkurrencen kan bidrage til at dramatikeren med tiden vil få en mere markant plads i publikums bevidsthed, og at vi med vores indsats omkring Dramatisk Debut og vores skrivekurser og andre tiltag under afdelingen for ”Dramatisk Udvikling” kan bidrage til at fremme interessen for ny dansk dramatik over hele landet.”

Dramatisk Debut konkurrencen gennemføres hvert andet år. Næste gang i 2022, med frist for indsendelse af manuskripter i efteråret 2021

Årets jury

Teaterinstruktør Anders Lundorph (”Juryforperson”), Skuespiller Ellen Hillingsø, Dramatiker Thomas Markmann, Kulturjournalist Me Lund, Dramatiker Alexandra Moltke Johansen, Teaterinstruktør Maria Kjærgaard-Sunesen, samt Teaterleder Pelle Koppel.

Læs mere om Dramatisk Debut på Teater V her

Seneste

★★★★★☆ Nina er sjov – queer standup med nærvær og blæret punch

Det Kongelige Teater og Blaagaard Teater er gået sammen...

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ Nina er sjov – queer standup med nærvær og blæret punch

Det Kongelige Teater og Blaagaard Teater er gået sammen...

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en...

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ Nina er sjov – queer standup med nærvær og blæret punch

Det Kongelige Teater og Blaagaard Teater er gået sammen om at producere standup-forestillingen Nina er sjov. Og Nina Rask er ikke bare virkelig sjov,...

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en forrygende udgave af en juleforestilling, der både vækker genkendelsens glæde og samtidig folder sig ud...