Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Debutant vinder Danske Dramatikeres Manuskriptpris

Danske Dramatikere, Dramatiker Væksthus og Horsens Teaterfestival har valgt den debuterende dramatiker Carl Martin Norén som årets vinder af manuskriptprisen for børn og unge 2020 for manuskriptet til forestillingen Sne og sand på ZeBU.

Hvert år uddeler Danske Dramatikere en manuskriptpris indenfor børne- og ungdomsteater under Horsens Teaterfestival. Grundet aflysningen af årets festival blev prisen torsdag uddelt under en mindre prisuddeling på ZeBU.

Manuskriptprisen for børn og unge 2020 gik til manuskriptet for Sne og sand skrevet af debuterende dramatiker Carl Martin Norén. Manuskriptet er en stærk fortælling om skilsmisse set fra et barns perspektiv, der bruger løgnen til at få virkeligheden på afstand.

Sne og sand er en stærk fortælling skabt med få virkemidler. Ingen overflødige rekvisitter eller store kostumer, blot en knaldgod fortælling, der fanger publikum i alle aldre.

Juryen skriver blandt andet følgende i deres motivation:

”Valget i år er faldet på en ret lavmælt og kort tekst, som med sin rolige insisterende tone og enkle midler – har rørt os. En enkel tekst om en enkelt dag i en drengs liv, om at forholde sig til sandheden, og bevidst og ubevidst at forholde sig til virkeligheden – når den virkelighed gør ondt, når virkeligheden er svær.”

Det er anden gang indenfor tre år, at ZeBUs fokus på ny dramatik for børn og unge bliver hædret med en pris af Danske Dramatikere. I 2018 vandt dramatiker Alexandra Moltke Johansen prisen for hendes manuskript Voksen produceret af ZeBU.

ZeBU anser priserne som “en stor ære og påmindelse om vigtigheden af at skabe ny dramatik, der rummer og rammer den unge generation i deres tvivl, tanker og livsmønstre”, skriver de i dag i en pressemeddelelse.

Carl Martin Noréns Sne og sand spiller igen på ZeBU 13. – 16. april 2021. Du kan læse mere om forestillingen her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...